Widok

masakra w Madonnie

Wesele Śródmieście Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
uwaga!!!!! Prowadzę kwiaciarnie w Gdańsku więc na codzień spotykam się z wami przyszłymi pannami młodymi które chcą aby ich ślub był cudowny. W tym roku samej przyszło mi podejmowac decyzje jaka muzyka, bukiet, suknia poniewaz niebawem biore slub. Wiele pań polecało mi salon ślubny Madonna. Jadac tam wierzylam ze znajde suknie swoich marzen. Jedyne co znalazlam to rewelacyjnie wyszkolona kadra, ktora traktuje panny przedmiotowo, nie slucha ich tylko " ubierajta to co mamy na wieszakach bo to najlepsze" . Nie sposob dobrze cos sprzedac trzeba byc dobrym psychologiem aby dobrze dobrac cos do czlowieka. Ekspedientka wogole mnie nie sluchala, nie brala pod uwage moich wymogow tylko raz po raz wciskala mi suknie , w ktorych i owszem wygladam dobrze ale czulam sie jak wsadzona nie do tej bajki. Prosze Uwazajcie , nie dajcie sie zmanipulowac wezcie ze soba mame, siostre, przyjaciolke ktore nie pozwola wam omamic sie profesjonalistkom i wydadza miarodajna opinie o waszym stylu, charakterze i wygladzie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hej dziewczyny! Też muszę dorzucić swoje trzy grosze w tym temacie. Jakiś czas temu rozpoczęłam poszukiwania sukni ślubnej. Kierując się pozytywnymi opiniami na forum, oraz moich dwóch koleżanek, pierwsze kroki skierowałam do Madonny. Byłam praktycznie pewna, że tam kupię "tę jedyną", wcześniej oglądałam suknie w internecie, i kilka modeli było naprawdę przepięknych. Niestety, spotkało mnie rozczarowanie... Po pierwsze, rozejrzałam się najpierw po salonie i wybrałam kilka modeli, które wpadły mi w oko. Niestety, większość wskazanych przeze mnie nie została mi podana do przymierzenia. Na każdą moją propozycję, mój pomysł czy pytanie dotyczące asortymentu Pani obsługująca od razu była "na nie". Nosek zadarty do samego nieba, takie było moje odczucie. Ponadto na siłę wciskano mi podpisanie umowy, podkreślając, że już za chwilę, już za godzinę, jak wrócę, danej sukienki może już nie być w salonie (mimo że podczas mojego pobytu salon był pusty). Może ten "agresywny" marketing działa na niektóre klientki, ale ja doszłam do wniosku, że nie kupię sukienki w salonie, gdzie obsługuje się mnie z łaską, bez odrobiny pozytywnego podejścia. Ponadto suknie z wyprzedaży, które zostały mi pokazane, były zniszczone, łącznie z przetarciami materiału czy plamami. Aż trudno mi uwierzyć, że tak może wyglądać suknia po jednokrotnym wypożyczeniu (Panie twierdzą, że każda suknia jest wypożyczana tylko raz). Po salonie o takiej renomie oczekiwałabym czegoś innego. Zaznaczę, że osoby które pojechały ze mną na przymiarkę, też podzieliły moje wrażenia. Myślę, drogie forumki, że powinnyśmy być bardziej wymagające, i zwracać uwagę na takie zachowania, w końcu to salon jest dla klientek, płacimy niemałe pieniądze i mamy prawo do usługi na dobrym poziomie. Dodam jeszcze tylko, że po rozczarowaniu w Madonnie odwiedziłam jeszcze 3 inne salony, i w każdym obsługa była dużo lepsza, niż tam. Ostatecznie zdecydowałam się na suknię w jednym z nich, i nie ukrywam, że oprócz pięknego modelu sukni do podjęcia decyzji skłonił mnie właśnie świetny kontakt ze sprzedawczynią. A paniom z Madonny życzę zmiany podejścia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Patrycja super jest naprawde, wyrozumiała i odrazu przyniosła mi suknie marzen.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam salon Lisa Ferrera w Gdyni na Karwinach. Tam nie ma masakry :)
Mam bardzo podobne spostrzeżenia jak emmii21.. Nie dostałam do przymiarki sukienek, które sobie wcześniej upatrzyłam. Pani wybrała dla mnie inne sukienki, w zupełnie innym fasonie i nie bardzo chciała pokazać mi coś innego.. Na koniec właściwie za mnie zdecydowała, która mi się podoba i usilnie namawiała na podpisanie umowy, mówiąc, że to już ostatni dzwonek i sama będę winna swoim nerwom jak sukienka będzie się spóźniać.. Nie było to miłe.. Sukienki są ładne, ale stojąc w sukience, którą wybrała dla mnie ta Pani nie czułam, że to ta jedyna... Swoją wybrałam w salonie Cymbeline.. Kawałek dalej przy tej samej ulicy.. Sporo droższa od tej w Madonnie, ale coż:) ślub bierze się raz w życiu:)
Moim zdaniem powinna być osobna zakładka albo jakiś stały watek na suknie ślubne.
Buty mają super- zgadzam się, ale doliczają sobie kosmiczną marżę do nich. W madonnie upatrzyłam sobie buciki a potem kupiłam je gdzie indziej 100zł taniej.
Pani Patrycja to bardzo miła i kompetentna osoba. Byłam bardzo zadowolona z sukni, którą pomogła mi wybrać. POLECAM!!!!
ja również zaklepałam sobie suknię w madonnie-umówiłam się na przymiarkę, poszłam z małą ściągą w ręku ;p(spisałam sobie ze strony modele jakie chcę przymierzyć)...po przyjściu do salonu pani zabrała mi kartkę i przyniosła do przymierzalni wszystko to co chciałam- w przymierzalni była naprawdę bardzo pomocna i świetnie mi doradziła :) no i wybrałam tą jedyną ;))) fakt ceny mają zabójcze dlatego zdecydowałam się wypożyczyć suknię a nie kupować bo w sumie co później bym z nią zrobiła-tylko by mi w szafie zalegała ;p rozbawiły mnie też ceny długich do ziemi welonów haftowanych (strasznie mi się taki marzył- od 700zł w górę) więc poprzestałam na standardowej długości ;))) buty też mają super- na pewno sobie u nich zamówię :)
w madonnie nie byłam ale zgadzam się z wypowiedzią, że opinia dziewczyn co do salonów może byc różna. Swoją suknie znalazłam w Agnes i bardzo polecam obsługę (w przeciwieństwie do karolci), natomiast zauważyłam, że bardzo ważna jest "obsługa" w salonie a pewnie wszystko zależy na jaką panią się trafi.
farage ququ http://www.faragebride.com/en/collection/series1/img09.jpg#img09.jpg ja stawiam na oryginalność :)
Ja równiez kupiłam suknie w madonnie. Obsługa na bardzo wysokim poziomie. Nikt mi nie wciskal, nawet pani doradziłam abym wstrzymala sie z kupnem bizuterii. Ze moze beda miec jeszcze nowa kolekcje.

polecam

ja tez bylam obslugiwana przez pania Patrycje, choc kiedy odbieralam suknie wszystkie 3 panie biegaly dookola mnie, ogladając sukienke z kazdej strony czy idealnie lezy czy sie dobrze czuje, wszystkie bardzo mile i uprzejme :) i nie wiem ale nie chce mi sie wierzyc, ze ktos tam na sile probowal cos wciskac ...poniewaz nie tyle salon ale marki sukienek mają swoja renome i nie trzeba ich reklamowac i wciskac bo kazdy wie po co przyszedl...
A ja w Madonnie przymierzałam suknie, które wcześniej upatrzyłam i nie było z tym problemu, nikt mi niczego nie wciskał, nie kazał od razu kupować. Widocznie miałam szczęście :)
Być może to zależy od pani, która obsługuje- ja trafiłam na P. Patrycję (ciemnowłosa, niewysoka).
Beciak .. pokazuj swoją suknie :)
Madonna
Rozmawiałam wczoraj z Panią z Madonny telefonicznie i jak narazie mam pozytywne mniemanie o tym salonie.
Zobaczymy jak będzie po wizycie... :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
ja wiedzialam czego szukam , a panie w madonnie wciskaly mi wszystko w zupelnie innym stylu , twierdzac ze czegos takiego jak ja sobie wymyslilam nigdzie nie znajde, we wszystkich sukniach bylam "przebrana" i prawde mowiac wygladalam jak każda panna mloda, nie obrazcie sie ale jak dla mnie to prawie wszystkie panny mlode wygladaja tak samo , prawie wszystkie suknie sa szyte na tak zwane jedno kopyto, wiekszosci to sie podoba, ale ja chce wygladac oryginalnie i niepowtarzalnie. Na szczescie znalazlam swoja wymarzona suknie :) i tego samego zycze wszystkim pannom mlodym :) w sukni slubnej trzeba czuc sie swobodnie i musi byc dopasowana do naszej osobowosci bo tylko wtedy mozemy wygladac pieknie gdy dobrze sie w sukni czujemy :) takie jest przynajmniej moje zdanie, nawet jak wszyscy mowia ze jest super, a ty sama tego nie czyjesz to tak nie jest :) troche zakrecilam ale mam nadzieje ze rozumiecie :)
ceny i tak są niższe niż w eu
to wina tego ze zarabiamy marnie w euro ,a nie tego ze firma sposa czy pronovias ustala takie ceny za jakość

dla Brytyjki taki wydatek to żaden wydatek :)
z reszta różnice w cenach widac nie tylko na sukniach,
welony - kompletnie zwykłe to koszt w UK około 180 funtów (810zł)
a np jakis diadem ze Swarovskim minimum 200-300 funtów

salon musi utrzymać reklame, miejsce w którym w luksusie mozna mierzyc suknie, wypłaty dla pracowników (te zazwyczaj są nedzne) i wyrypac pare tysięcy na kazdy model jaki maja w salonie, ryzykujac z nie zejdzie. Chciałybyście zeby ktos to robił za 5zł/h ??

Osoby które prowadziły kiedykolwiek jakąkolwiek firmę, wiedzą ze to nie takie proste :) i ryzyko spore. Oczywiście nikt nie musi prowadzić zaraz salonu...ale gdyby większość tak podeszła- skąd byście/byśmy brały suknie i pytanie-- za ile :)

niestety znana światowa firma= większa cena
a i tak moim zdaniem nie ma dramatu, skoro zwykła krótka szmata na sylwka potrafi kosztować ponad 1000 zł :)

Co każda dziewczyna to inne reakcje pań w salonach:-)
Nie byłam w madonnie ale jakos za specjalnie mnie tam nie ciągneło - m.in. z winy krażących opini :)
Byłam za to w Agnes ... chociaż miałam już upatrzone suknie w Farage i Lissa F. które zostawiłam do przymiarki na koniec :)
Agnes to również totalna porażka!!!! Panie są zadufane i wogóle ... nie doopisania ... to chyba trzeba przeżyć samemu ;) Istne gwiazdeczki .. że aż pożal sie Panie Boże!! :)

Polecam za to ferage! Cud miód malinka :)

Powodzenia przyszłym pannom młodym w trafnym wyborze salonu .. noi sukni :)
Mnie również nie chodziło o to, że ceny sukienek były zbyt wysokie.