Widok

masaż szyjki macicy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z was mogłaby mi podrzucić jakiś link do artykułu o masazu szyjki macicy?

wszytsko co znalazłam na necie to pytania i odpowiedzi na różnych babskich forach ... ale wolałabym bardziej fachowej wiedzy, niż subiektywnych odczuć rodzących kobiet :)))

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tokio a po co ci to ?
możesz wcale tego nie mieć

nie czytaj takich rzeczy w ciąży

mi wszyscy mówili ze masaż szyjki boli cholernie a mnie nie bolało .
Po za tym mi masaż miał nie grozic bo miałam rozwarcie od 2 miesięcy a jednakm musiałam mieć

jak widzisz po co to czytać? tylko sie sfilmujesz

ale ja nie chcę się filmować ... tylko wiedziec na czym rzecz poelga, bo nie wiem ... a uważam, że lepiej wiedzieć niż być potem zaskoczoną ...

poza tym, właśnie dlatego nie pytam Was, jak to przebiegało, czy bolało, czy wogule było potrzebne, gdyż będziecie opowiadały tak jak ty, o swoich subiektywnych odczuciach, a nie podacie mi konkretnych, medycznych informacji ...

wiec ponawiam prośbę o jaiś fachowy medyczny artykuł ...

papilio1@op.pl
tokio, pójdziesz na SR to się wszystkiego dowiesz!

image
dobra, dizęki, to już sobie znajdę ...

papilio1@op.pl
tokio ja bym ci podała ale nie czytałam nic takiego

no właśnie niewiele tego w necie, raczej tak jak tu, wspomnienia rodzących kobiet ... ale ja wiem, że u kazdej to może byc inaczej, albo nie musi być wogule :) stąd pytanie, no nic, podzrucę wątek od czasu do czasu, może akurat ktoś coś znajdzie i się podzieli :)

papilio1@op.pl
nie napisałam tego złośliwie. Po prostu na SR uzyskasz też czysto teoretyczną wiedzę.

image
eee, ja też nie złośliwie, ale fakt, jak to teraz przeczytałam, to jakbym się obraziła ... :P hehe

papilio1@op.pl
O takich starych procedurach wykonywanych przez położne trudno znaleźć artykuły w necie. Zazwyczaj są publikowane artykuły z jakiś konferencji, bardzo naukowe i "lekarskie" :)

Prędzej coś znajdziesz w czytelni AM... Jeśli aż tak Ci zależy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

do góry