Widok

mata edukacyjna - czy warto?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczyny!

Majka powolutku zbliża się do 3 miesiąca życia a słyszałam, że mata właśnie najlepsza od 3 miesiąca. Co możecie powiedzieć o matach? Czy warto kupić, a jak tak to którą polecacie? Jakie inne zabawki - poczytałam troszke na formum, ale może coś nowego dodacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wg mnie warto

ja mam Tiny Love Tropikalną Wyspę, jest fajna bo ma zabawki nie tylko na pałąkach ale jeszcze na samej macie
no i można je wymieniać, różnie ustawiać i dokupować

droga ale można upolować w promocja i z gratisami (nam się tak udało)
no i jest chyba największa z dostępnych mat
image
image
Matę naprawdę warto, ja kupiłam Canpola i Mały się bawił do ok. 5 mc. Z rzeczy wartych zainwestowania kasy jest też kojec. Polecam też kolejkę MULA z Ikei.
Ja rowniez polecam!

Zostawiłam dla drugiego dziecka po starszym synku taką:
http://www.allegro.pl/item609901325_mata_firmy_tiny_love_model_zoo_de_luxe.html
Starszy zaczał buszować na macie, gdy mial niecale 2 mies. i bardzo to lubił. Na samej macie bawil sie ok pol roku, moze troche dluzej.
Za to zabawki z maty byly w intensywnym uzyciu jeszce bardzo długo.
Mam nadzieje, ze drugi potomek bedzie rownie zadowolony :)

Naprawde polecam.

my mieliśmy zoo - grajaca z piszczkami i zdejmowanymi zabawkami i zdejmowanym pałąkiem - super sprawa
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
NAsza córcia lezy na macie chyba od trzeciego tygodnia życia, poczatkowo wytzymywała ok. 10 minut, teraz ma 2 miesiące i leży nawet pół godziny. KJest to jedna z form aktywności dla maluszka więc polecam
Mata wg mnie jest super zakupem. My kupiliśmy używaną Canpola. Mała była zachwycona. Do teraz bawi się na niej, tylko jej zabaweczki wymieniam. Ja zwracałam uwagę przy zakupie, żeby była jak największa, no i żeby pałąki były dość wysoko. Inne gadżety możesz dokupić.
u nas się nie sprawdziła bo Mały od początku strasznie ruchliwy i nie potrafił usiedzieć/wyleżeć w miejscu. popatrzył chwilkę i go nudziło. do dziś mu pozostało, każda zabawka na przysłowiowe 5 minut :-)

z rana za to sprawdził się taki pałąk do łóżeczka. przynajmniej jak się obudził to chwila spokoju (jakieś 20min) jeszcze była.
http://allegro.pl/item605592383_palak_luk_do_lozeczka_wzory_pony_toys.html

Potwierdzam, mata jest bardzo przydatna.

Córcia ma matę FP Rain Forest jest bardzo zadowolona.

Ważne jest, aby zabawki z maty był ściągane - to się przydane bo można je wtedy wymieniać, przewieszać i dziecko nie nudzi się.

Nasza mata dodatkowo ma fajne melodyjki, które długo grają oraz migające światełka na skrzyżowaniu pałąków. Szczególnie lubimy włączać melodie - odgłosy dżungli - córcia przy niej zasypia :-)))
image

www.dalia.corka.pl
Nie warto.Zbedny gadzet. Kazda mata jest za mała, jak maluch zaczyna się turlac itd, i ląduje na podłodze.
My rozkładamy koc, na nim zabawki, Jasiek turla się i bawi do woli.Przestrzeni full.
Wydaj kase na coś innego, ja swoją matę oddałam koleżance.
Jesli juz nawet dziecko się zainetersuję-mata służy góra do 5 m zycia..i od 3 dziecko zaczyna coś kumać.Czyli zabawa trwająca 2 m.Jestem przeciwna.
Warto! Moja córcia na macie bawila się od 1,5mca do mniej wiecej 5tego. Bardzo fajna sprawa. Rozwija zdolnosci motoryczne i sensoryczne dziecka. Dziecko leży na plaskim wiec nic nie obciąża kręgoslupa. Natomiast w leżaczku jest niezdrowo bo dziecko ma wymuszoną pozycję. I obciąża to w zly sposob kręgoslup. Mata stanowczo tak!!
image
zdecydowanie warto! :)))))
U nas to był zbędny gadżet. Mata szybko przestała wystarczac i lepszy był kocyk z zabawkami, bo większy.
hmmm.....dziecku 3-4 miesiecznemu troche ciezko bawic sie zabawkami rozłożonymi na kocyku:D
Później gdy dziecko nieco starsze i umie samo siedzieć ,kulać się itp to owszem-podłoga i stos zabawek to duzo wieksza atrakcja:)
warto, moja mała ma 7 miesięcy i jeszcze się na niej bawi:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

do góry