Widok

mieszkam tu

Drodzy, być może przyszli mieszkańcy. Mieszkam w Młodym Straszynie od tygodnia, wiele rzeczy jest bardzo okey, ale przestrzegam przed: kotłownie sprzedali najdroższemu operatorowi jaki może być "PEC", ogródki mają takie skosy w dół, że dzieci to raczej biegac po nim nie mogą, wilgoć jest wszędzie, zwłaszcza piętra wyższe:/, jak juz kupisz mieszkanie to potem szanowna Pani Magda ma wszystko w głębokim poważaniu, okna i parapety porysowane ( ale oczywiście nie w każdym mieszkanku:)) o administracji nie wspomnę, developer za nas wybrał i to jest jakaś katorga ( administracja BIMON) po za tym, żeby nie było że jestem nakręcona tylko negatywnie: ciszaaaaaa, nieziemskie widoki wieczorkiem, ale i za dnia też, czysto, drzwi wejściowe bardzo solidne, ramy okienne szare, co nadaje uroku:), w trakcie remontów podpieli nas pod prąd budowlany także spora oszczędność :P, plac zabaw, miejsca parkingowe, rewelacyjne wykonanie klatek schodowych.
Życze powodzenia w zdobywaniu kredytów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie kupuję tam mieszkanie.
Czy mogłabyś coś więcej napisać o kosztach eksploatacyjnych (ciepło z PEC, czynsze, ewentualnie inne), o administracji, bo w biurze sprzedaży ciężko coś na ten temat się dowiedzieć. Mówią tylko o stawce czynszu 1,65 PLN/m2 mieszkania.
Ciekawi mnie też, dlaczego deweloper okroił drugi etap inwestycji (3 budynki zamiast 4, brak hal garażowych. I czy nie będzie to oznaczać w przyszłości problemów z miejscami parkingowymi na osiedlu.
Życzę szybkiego wykończenia mieszkanka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie się wydaje, że jeszcze za wcześnie aby pisać na temat ogrzewania bo go nie ma ,a co do czynszów to za sierpień było 115 za 45m2 bez wody ,co do zarządcy to teraz jest narzucony, bo jeszcze nie ma wspólnoty mieszkańców.Mój ogródek jest bez skosów,ja akurat odebrałam mieszkanie bez usterek i bez wilgoci,ale to okaże się w przyszłości .NARAZIE JESTEM BARDZO ZADOWOLONA-OBY TAK DALEJ.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a to prawda, że jak juz kupisz odbierzesz to mają cię głęboko.... tylko świecą oczami, nie wiedza co odpowiadać. zero informacji.

jestem ciekaw czy zrobią nam drogę dojazdową... co z tego co teraz widać po nex budzie- to wszystko jest możliwe. zostawią nam te obłocone płyty .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi mówili ,że cała droga dojazdowa będzie jak ukończą I etap budowy,ze zwgledu na ciężki sprzęt ,który jeszcze jażdzi na pozostałe 3 bloki i by ją zniszczyły.Co do krętactwa to u wszystkich dewoleporów jest to samo,jak szukałam mieszkania to przejrzałam kilkanaście forum powstających nowych osiedli dla przykładu poczytajcie sobie forum "Osiedla Bursztynowego"co tam się dopiero wyprawiało-zwłaszcza blok G ,H, ORAZ PIERWSZE BLOKI.Moja siostra tam kupiła mieszkanie -było opóżnione pół roku ,krzywe ściany,zabetonowany odpływ od prysznica-okna w salonie do wymiany(jak lał deszcz to miała od wewnątrz mokre parapety}
OJ! PRZEPRASZM ALE STRZELIŁAM GAFĘ-miało być deweloperzy
IIetap od samego początku miał 3 bloki i jak na razie to się nie zmieniło.
Masz pewnie na myśli budynki 3,4 i 5, które początkowo były chyba oznaczane jako drugi etap inwestycji. Ale teraz pierwszy etap, to wszystkie pięć bloków, które już stoją, a drugi ma się rozpocząć dopiero w przyszłym roku. I jeszcze miesiąc temu na stronie dewelopera, w zakładce ZAGOSPODAROWANIE, składał się on z czterech budynków położonych między budynkami 3,4,5 i stawkiem. Z piwnicami i halami garażowymi, a teraz ostatni blok z mapki zniknął, a o halach garażowych cisza.
Nie to był od początku I ETAP ,a II wprowadzili w kwietniu i odrazu p.Magda mówiła o 3 w tym jedny z pawilonami.Chyba że mnie okłamała,może innym mówiła co innego -to możliwe.
Faktycznie ma Pani RACJĘ ,wcześniej pisali o garażach ,a teraz na ten temat nie ma nic,ciekawe czy jest jakiś deweloper ,który nie kłamie?
Obecność czterech budynków II etapu inwestycji na mapce w zakładce ZAGOSPODAROWANIE można oczywiście stwierdzić poprzez strony, które archiwizują historię stron w Internecie.
Ale jest też prostszy sposób. U mnie (w przeglądarce Chrome) widać je również jeszcze teraz, kiedy po otwarciu tej zakładki raz kliknę w któryś z budynków I etapu.
to chyba dla nas lepiej, ze będą 3 budynki a nie 4, ja tam się cieszę, bo nic nie będzie zasłaniało mi widoku:-)
kto bedzie mieszkal w CZWORCE SZUKAM SASIADOW

cos zlego dzieje sie z Nex budem

nie wiem czy ktokolwiek zamieszka w 3 4 5
prace na budowie stoja nic sie nie dzieje.
dzis rozmawialaem z podwykonawca nexbud rozwiazal z nimi umowe
2 inwestycja ktora maja przy kartuskiej zrobili to samo

Uwaga wstrzymjcie transze w bankach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kotlownia zostala sprzedana pec, bo nie ma INNEGO dostawcy ciepla. Skoro ma Pani inne informacje prosze opisac ceny innych dostawcow jesli sa. i skad Pani wie, ze pec jest najdrozszy ? Bo ja nie wiem. a tez tam bede mieszkal. Kwestia wilgoci - chyba nie trzeba byc inzynierem, zeby sobie dodac dwa do dwoch, ze swiezy budynek po zakonczeniu budowy MUSI wyschnac. To jest chyba logiczne??? Okna i parapety porysowane? a jak Pani odbierala mieszkanie to byly rysy czy nie? moge sie zalozyc, ze wine ponosi Pani ekipa budowlana. Robole z reguly maja w nosie nasz dobytek. Co do administracji - firma bimon byla NAJTANSZA - a jak nam sie nie bedzie podobalo - po zawiazaniu wspolnoty mozemy go zmienic na innego. Co do pani Magdy - dla kulturalnych ludzi pewnie jest mila - vide dla mnie.
Ludzie - nie zajmujcie sie pitolami i nie wylewajcie zolci, bo sie plakac chce. zarąbistych bede mial sasiadow widze - prawdziwi narzekajacy Polacy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zamieszkam w budynku numer 5. prace za chwile ruszaja. nexbud nie rozwiazal z nikim umowy. ma umowe z generalnym wykonawca tj. Davon Sp zoo. i dalej ja ma. a davon budowal z rybakiem, ktory dawal ciala:)) to teraz sobie wezma innego podwykonawce. NORMALKA. BEZ PANIKI. nexbud nie ma zadnej inwestycji na kartuskiej... ludzie, skad wy takie informacje czerpiecie ???????

kto kupil chate w piatce? tez szukam sasiadow :)))

BEZ PANIKI LUDZIE, NIE FISIUJCIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
z tej prostej przyczyny pewnie, ze hale garazowe sie nie oplacaja w budowie. a ze nie ma hali garazowej, to mozna wybudowac mniejsza ilosc mieszkan - wlasnie dlatego, zeby nie bylo klopotow z miejscami do parkowania :)))
nastepny panikarz - droga bedzie jak skoncza budowe. a mnie jakos nie olewaja w biurze.
Ja kupuję mieszkanie w piątce:) które piętro wybrałeś? Wg moich informacji podwykonawcy zaczną pracę od przyszłego tygodnia i na dzień dzisiejszy termin odbioru pozostaje bez zmian.
prosze przestac wypisywac glupoty. wstrzymajcie transze w bankach ?? a niby czemu? co to za larum jakies glupie???? ja tam nie widze zadnego zagrozenia. tez mam informacje, ze od przyszlego tygodnia prace sie zaczynaja. przerwe jakas maja. wyznacznikiem klopotow dewelopera nie jest brak ekipy na budowie tylko to ze bank np. nie daje ludziom PROMES na to ze jak wplaca 100% to im mieszkanie bez hipoteki wyda! ja kupilem niedawno chate. promese dostalem za dwa dni. wiec jest wszystko ok. po co takie pitoly wypisywac i ludzi straszyc niepotrzebnie?? a jak maja kredyt to bank nad nimi czuwa i zanim kase wyplaci to jezdzi inspekcja. wiem, bo znajomy w invest komfort pracuje i tam sie tak robi. wiec tu pewnie tez. ja bym tylko te plotki wymienil bo mi sie nie podobaja :)
reszta jest super. zernknijcie na inne budowy w straszynie - wiocha - a tu sa budynki klasa. ja tam sie nie boje i nie narzekam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry