Odpowiadasz na:

Re: Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

a groszek francuski, to robie taki:

3 małe albo 2 duże cebule dymki
1 łyżka stołowa niesolonego masła
1 kropla oleju czosnkowego (lub innego oleju)
1 mała sałata... rozwiń

a groszek francuski, to robie taki:

3 małe albo 2 duże cebule dymki
1 łyżka stołowa niesolonego masła
1 kropla oleju czosnkowego (lub innego oleju)
1 mała sałata masłowa
2 filiżanki mrożonego groszku
½ filiżanki bulionu z kurczaka

Gotuje cebule w maśle i oleju, aż zmiękną. Mieszam je z sałatą, kiedy jej liście się zwiną, dodaje groszek i bulion.

Gotowac na dużym ogniu, bez przykrycia, aż wszystko zmięknie, a sos zmniejszy swoją objętość.

zobacz wątek
11 lat temu
~:~)

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry