Re: Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)
a groszek francuski, to robie taki:
3 małe albo 2 duże cebule dymki
1 łyżka stołowa niesolonego masła
1 kropla oleju czosnkowego (lub innego oleju)
1 mała sałata...
rozwiń
a groszek francuski, to robie taki:
3 małe albo 2 duże cebule dymki
1 łyżka stołowa niesolonego masła
1 kropla oleju czosnkowego (lub innego oleju)
1 mała sałata masłowa
2 filiżanki mrożonego groszku
½ filiżanki bulionu z kurczaka
Gotuje cebule w maśle i oleju, aż zmiękną. Mieszam je z sałatą, kiedy jej liście się zwiną, dodaje groszek i bulion.
Gotowac na dużym ogniu, bez przykrycia, aż wszystko zmięknie, a sos zmniejszy swoją objętość.
zobacz wątek