Widok

moczące się dziecko

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
już ne wem co robić, dziecko się moczy już którąś noc z kolei, rozmawiamy, pilnuję zeby nic nie piło przed snem, ale to nic nie daje :( do kogo iść, to może być z nerwów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy wysadzać dziecko na nocniczek -na spiocha ,około godziny 22- 23.Nie trzeba malucha budzić tylko posadzić na nocniczku i zachęcać do siusiania.Przez kilka dni może się buntować, ale szybko się przyzwyczai.Dzieci mają mały pęcherz i to jest powód moczenia nocnego

To nie do końca tak, przypadkowe budzenie nie podziała tak skutecznie jak alarm w odpowiednim momencie. Bo dziecko nie wie po co się budzi, a przy alarmie wie, że alarm budzi, kiedy chce się siusiu i wtedy trzeba wstać.

Ja też jestem zdania, że lepiej popracować z alarmem wybudzeniowym wyrabiając dziecku nawyk, niż je na śpiocha sadzać na nocniku, gdzie kompletnie nie wie i nie pamięta, że sikało w ogóle.

Otóż to, chodzi o właśnie o ten właściwy moment, o wytworzenie takiego odruchu, ze chce siku to sie budzę

A czy alarm wybudzeniowy nie powoduje jakiegoś dodatkowego stresu u dziecka? Odczuwa jakiś dyskomfort w trakcie używania?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry