Widok

naczniaczek u niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam! moja prawie dwumiesięczna córeczka ma na czole naczyniaka martwię się nim bardzo - czy jej zejdzie . Niebawem idę do chirurga ale tak na wszelki wypadek umówiłam ja też do chirurga naczyniowego. czy wasze dzieci też miały i co robiłyście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnóstwo dzieci ma naczyniaki, z tego co mi powiedziano do roku ma zniknąć, ale mi one jakoś specjalnie nie przeszkadzają... córcia ma tak jak większość dzieci - między oczkami, i dodatkowo na powiece.
Moja w tej chwili ponad 6 letnia córka ma naczyniaka na klatce piersiowej naczyniak wypukły. Pojawił się w wieku 6 tygodni i jest do dziś nieco mniejszy i mikroskopijnie się zmniejsza ale cały czas jest nadal. Lekarz nie kazał nic z tym robić bo powiedział, że powinien po kilku latach się wchłonąć. Wszystko zależy w jakim miejscu dziecko to ma, na pewno wiem, że do 3 roku żaden lekarz nie będzie się chciał podjęć wycięcia ponieważ jest szansa żeby się wchłonął,a blizna po wycięciu może być większa, laser tez dopiero u starszych dzieci. Ogólnie nic nie robię jedynie chronię latem przed słońcem i tyle.
nic nie robiłam z wiekiem robił sie coraz mniej widoczny-czasami jak zmarznie to troszkę widać,a tak to nie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry