Widok

nadczynnośc tarczycy-objawy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moze to nietypowe pytanie, ale czy ktos s Was ma nadczynność tarczycy??Jakie miałyscie objawy??Zaczełam u siebie podejrzewać ta własnie chorobe, bo ostatnio strasznie schudłam. Czy mając ta chorobę trzeba brac tabletki juz do konca zycia??

Beti
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
idź najpier do lekarza u mnie tez podejzewali nadczynnosc bo miałam wszystkie objawy a okazało sie ze to sprawy kpobiece

Ja mialam.
Po pierwsze jest powiekszona tarczyca. Czasem niewidocznie (lekarz wymaca ;), czasem ma sie takie wole na szyi.
Szybko sie meczysz, jestes drazliwa, masz uczcuie kolatania serce, potem zaburzenia miesiaczkowania,MOGA wypadac wlosy, no i chudniecie mimo normalnego albo wzmozonego apetytu.
Leczy sie toto hormonalnie.
pozdrawiam

image
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=312191&t=290823
I idz do lekarza, da Ci skierowanie na badania krwi na poziom hormonow TSH i T4. Po ok tygodniu wyniki

image
A JEZELI WYJDZIE, ZE FAKTYCZNIE TO MAM, TO TRZEBA BRAC TABLETKI JUZ ZAWSZE CZY PRZEZ JAKIS CZAS??

Beti
Ja bralam przez jakis czas.
Ale lekarz moze stwierdzic, ze lepiej jesczze troche poczekac, bo czasem organizm wariuje ze stresu i nie ma sensu szprycowac sie hormonami.

image
tzn. ze teraz juz nie bierzesz???ale pewnie trzeba to kontrolowac??

Beti
a czy ja od razu powinnam isc do endykronologa czy najpierw lekarza rodzinnego??

Beti
ja mam lekka nadczyności i łykam Letrox 25
image
image
NAjpierw do rodzinnego
do endokryunologa trzeba mec skierowanie
I juz nie biore :)

image
ja mam niedoczynność i biorę od 6 lat letrox 125mg codziennie rano i będę brała do końca życia. Zró sobie TSH i FT4 obojętnie gdzie za jakieś 40 zł, wyniki następnego dnia i idź do ogólnego, cgyba ż e mu nie ufasz do wal do endokrynologa, ale to pewnie juz prywatnie. gorzsa jest nadczynność, ale powinnnam sie cieszyć że mam tylko taka chorobe a nie np jakiś nowotwór, tak mi lekarz powiedział
Kroszka, nie chcę Cię martwić, ale tarczyca to bardzo poważna sprawa. Rzeczywiście szybkie chudnięcie bez przyczyny może być objawem nadczynności tarczycy. Ale przecież nie musi... Objawów niedoczynności, jak i nadczynności jest całe mnóstwo, choroba może też przebiegać nietypowo, jak każda.
To, jak długo trzeba brać leki, to pryszcz. Nieleczona tarczyca ma wpływ na cały organizm.
Biegnij do rodzinnego, bierz skierowanie do endokrynologa.
Na NFZ polecam dr Michalskiego, przyjmuje w Swissmedzie, a jeśli stać cię na wizyty prywatne to idź do dr Mizan.
Miałam na myśli Beatinkę, oczywiście. Muszę sprawdzić, czy skleroza jest objawem niedoczynnośći :)
Nutitta a dlaczego nadczynnośc jest gorsza od niedoczynności??

Beti
może doprowadzić do wytrzeszczu oczu , do bezpłodności - oczywiście nieleczona, czasami trzeba usuwać wole czy guzki tarczycy
ALE NIEDOCZYNOŚC TARCZYCY TEZ MOŻE DOPROWADZIC DO NIEPOŁODNOŚCI I WYTRZESZCZU OCZY

Beti
to po co pytasz jak wiesz moja lekarka tak nie uważa jak Ty

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry