Widok
Ja mialam.
Po pierwsze jest powiekszona tarczyca. Czasem niewidocznie (lekarz wymaca ;), czasem ma sie takie wole na szyi.
Szybko sie meczysz, jestes drazliwa, masz uczcuie kolatania serce, potem zaburzenia miesiaczkowania,MOGA wypadac wlosy, no i chudniecie mimo normalnego albo wzmozonego apetytu.
Leczy sie toto hormonalnie.
pozdrawiam
Po pierwsze jest powiekszona tarczyca. Czasem niewidocznie (lekarz wymaca ;), czasem ma sie takie wole na szyi.
Szybko sie meczysz, jestes drazliwa, masz uczcuie kolatania serce, potem zaburzenia miesiaczkowania,MOGA wypadac wlosy, no i chudniecie mimo normalnego albo wzmozonego apetytu.
Leczy sie toto hormonalnie.
pozdrawiam
ja mam niedoczynność i biorę od 6 lat letrox 125mg codziennie rano i będę brała do końca życia. Zró sobie TSH i FT4 obojętnie gdzie za jakieś 40 zł, wyniki następnego dnia i idź do ogólnego, cgyba ż e mu nie ufasz do wal do endokrynologa, ale to pewnie juz prywatnie. gorzsa jest nadczynność, ale powinnnam sie cieszyć że mam tylko taka chorobe a nie np jakiś nowotwór, tak mi lekarz powiedział
Kroszka, nie chcę Cię martwić, ale tarczyca to bardzo poważna sprawa. Rzeczywiście szybkie chudnięcie bez przyczyny może być objawem nadczynności tarczycy. Ale przecież nie musi... Objawów niedoczynności, jak i nadczynności jest całe mnóstwo, choroba może też przebiegać nietypowo, jak każda.
To, jak długo trzeba brać leki, to pryszcz. Nieleczona tarczyca ma wpływ na cały organizm.
Biegnij do rodzinnego, bierz skierowanie do endokrynologa.
Na NFZ polecam dr Michalskiego, przyjmuje w Swissmedzie, a jeśli stać cię na wizyty prywatne to idź do dr Mizan.
To, jak długo trzeba brać leki, to pryszcz. Nieleczona tarczyca ma wpływ na cały organizm.
Biegnij do rodzinnego, bierz skierowanie do endokrynologa.
Na NFZ polecam dr Michalskiego, przyjmuje w Swissmedzie, a jeśli stać cię na wizyty prywatne to idź do dr Mizan.