Widok

nadruk na płycie CD

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiecie może gdzie w Gdyni robią coś takiego? Chodzi o nadruk zdjęcia i napisów na płytce...i ile to kosztuje mniej więcej?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj,bardzo dobre pytanie!!! chemy w ramach podziekowan wyslac gosciom po slubie plytki z mala prezentacja z slubnych zdjec - no i przydaloby sie jakos ladnie to oprawic,zatem dolaczam sie do pytania:)

chyba taniej wyjdzie kupic taki papier samoprzylepny na ktorym wyciety jest juz kształt płyty. A nadrukowac mozna sobie samemu w domowych warunkach

image
Chyba kiedyś widziałam coś takiego na allegro, ale nie wiem dokładnie gdzie.

image
magnesh mi chodzi dokładnie o to samo:) Robię własnie prezentację i chcemy nablizszym znajomym i rodzinie podarować taką płytkę:)

image
image
http://allegro.pl/item223222476_25_cd_nadruk_full_kolor_lakierowanie.html

:)

image
image
ten papier naklejany to nie jest dobra rzecz bo w niektórych DVD przeszkadza to w odtwarzaniu płytki

ja mam w drukarce funcje lightscribe i wyglada to fajnie

mam taka płytke z nasza prezentacja i z 50 lecia rodziców i teraz wszyttkie zdjecia tak nagram .
Płytka jest drozasza ale mozna znaleźc i taka za 2,5 za sztuke wiec do przezycia

A to przykład wypalonej w ten sposob płytki:

image

ja kupilam z bratem nagrywarkę do kompa z funkcją wypalania obrazków i napisów na płytce. Koszt wypalarki 120 zł no i te specjalne płytki na których można rysunki wypalać sa trochę droższe. Ale ogólnie to fajna zabawa - efekt super i najważniejsze że mamy z tego pożytek bo można też normalne płytki wypalać :)

cywilny
image
kościelny
image
fufu81 a to nagrywarka CD czy DVD?

image
image
a w czym w ogóle projektujecie ten nadruk...? bo ja mam szablon płyty w .jpg i nie mam pojęcia co z tym począć:/

image
image
agusp to nagrywarka DVD ale też mozna CD z tego co brat mi mówił a jak zrobić okładke to Ci niestety nie powiem bo on to robił beze mnie. Ale zamieścił na niej moje zdjęcie ślubne w .jpg.
Najlepiej popytać w sklepie komputerowym. Nam facet doradzał która lepsza, ale że ja jestem cienka z komputerów więc dla mnie to był jeden wielki bełkot - dobrze że brat zrozumiał pana hehe

cywilny
image
kościelny
image
agusp ja płytke przygotowuje w nero poprostu wiec nie ma problemu

sa tez inne programy ale nero ma najwiecej ocieni szarosci

jak juz kupowac to lepiej DVD

jak nie chcesz nagrywarki kupowac to ja moge ci na mojej wypalic i przygotowac płytke

hehehe, jak ja pojde sama do sklepu to dla mnie tez bedzie jeden wielki bełkot;) ale nie wiedziałam, ze w ogóle sa takie nagrywarki:) super:) a powiedz tylko - w Gdyni kupowaliscie? Wlasnie nie wiem gdzie sie udac, nie wiem w ogole gdzie tu jakies sklepy komputerowe...

image
image
ja kupowałam w gdansku niestety ale na allegro moze zamów co ?

ja kupowałam w Warszawie

cywilny
image
kościelny
image
pmagdalena - dzięki, kochana jesteś;) Ja właśnie chcę kupić nagrywarkę DVD więc jak już, to pewnie kupię z tą funkcją. A oprogramowanie powinno chyba być w zestawie, możliwe że Nero:)

image
image
JEZELI NIE BEDZIESZ MIALA OPROGRAMOWANIA W ZESTAWIE TO JA POZYCZE CI MOJA PŁYTKE I POKAZE JAKBY CO JAK TO ZROBIC

BAGRYWARKA JEST DROŻSZA RAPTEM O 20 ZŁ A WARTO JA MIEC

sorki za kkrzyczenie przestawiłam sobie przez przypadek

ahah i dobra firma to LG polecam ja mam

Oprogramowanie jest w srodku. Tylko pamiętaj że musza być specjalne plytki aby wypalić obrazek.
Kurcze nie mam nawet u siebie tej naszej płytki tak to bym Ci wkleila fotkę efektu końcowego. Dopiero za 2 tyg jadę do domu rodzinnego po swoje rzeczy więc pewnie wtedy zabiorę.

cywilny
image
kościelny
image
jak chcesz to ja jutro zrobie forke naszej płytki i ci wkleje

Dokładnie musza byc takie płytki o złotaym kolorze do nadruku lightscribe

a i płytkę wkładasz do napędu odwrotnie niż normlanie i wypala sie około 25 minut

wy tu o tym osprzetowaniu,ale czy jest gdzies miejsce w gdyni,gdzie mozna po prostu pojsc i takie plytki zamowic?przez internet wolalabym tego nie zamawiac,a i sprzetu tylko na te okazje raczej kupowac mie sie nie chce:)

znalazłam takie wypalone płytki w internecie:)
http://www.lightscribe.com/ideas/index.aspx?id=1214

i zaraz ide na poszukiwania nagrywarki...

image
image
no ja wyzej wklejałam takie płytki

magnesh ja nie wiem czy gdzieś to robia ale jak nie znajdziesz to ja moge ci zrobic takie płytki

Dziewczyny dzięki za podpowiedzi!:) Kupiłam taką nagwarkę, nadruk na płytkach wychodzi super:)))

image
image
Papierow naklejanych na plyty nie polecam.....

Najlepszym wyborem jest ktoras z drukarek majacych mozliwosc nadruku w kolorze na specjalnych plytach np. Canon Pixma 4200 :)

Cieszymy się że mogłyśmy pomóc :)

cywilny
image
kościelny
image
light scrible to nadruk matowy jednokolorowy !!! Firma Impro-Dance zajmuje się m.in. nadrukiem na płytach CD w kolorze także goraco polecam. www.improdance.pl
Można to zrobić w firmie Balmedia. Bardzo szybko można wykonać nadruk na płycie CD lub DVD w Gdańsku przy ul. Morelowa 3 lok.17. Kosztuje to kilka złotych tel: 58 354 93 19.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry