Widok

nagłe łysienie u niemowlaka!-pomocy!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dzis mojej corce zrobil sie na glowce bardzo duzy łysy placek na samym przedzie.zaznaczam ze od urodzenia ma ciemne wloski i dosc duzo.jestem przerazona!
Niestety w internecie nie ma konkretnych informacji w tym temacie.
Może ktores z Was mialy do czynienia z czyms podobnym????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Justi nie mam doświadczeń z własnymi dziećmi, ale z tego co wiem, dzieciom wypadają włoski, z którymi się urodziły i potem im wyrastają kolejne, więc to chyba naturalne...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
owszem ale wczoraj jeszcze miala cala glowe wlosow a dzis nagle wielki lysy placek i to z przodu glowy.
to raczej nie jest normalne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z tego co ja wiem,chociaż dzieci nie mam,ale mam koleżanki z dziećmi to nie masz powodów do niepokoju,ponieważ to jest wytarcie,jak dziecko jest jeszcze malutkie i dużo leży to włoski w jakimś tam miejscu mogą się poprostu wytrzeć,przez chwilę ich nie ma,ale one odrosną póżniej,na 100%.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny,pisze poraz trzeci-ten placek jest z PRZODU glowki.mala nie lezy przeciez przodem glowy do poduszki.
wiem ze wloski sie wycieraja z tylu lub zboczkow,to normalne.
poza tym one sie nie wytarły stopniowo tylko jakby nagle ktos wzial nozyczki i wyciał jej wielki placek.wczoraj jeszcze bylo tam pelno wlosów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
justi nie wiem co ci doradzic jak cie to bardzo niepokoi to wezwij lekarza..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie no jej to nie boli,wiec poczekam do poniedzialku i i tak do lekarza pojde.myslalam jednak,ze ktoraś z Was miala podobne doswiadczenie,i ze czegos sie dowiem ...
Boję sie,ze to objaw jakiejs choroby:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To normalne, że się pierwsze włoski wycierają. Wpisz w goole wycieranie się włosków u nimowląt i już.
Coś na ten temat:
http://dziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/pielegnacja/news/higiena-niemowlaka,351703,3982
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
rety.......to nie sa wytarte wlosy.....Przepraszam,zale czy ja piszę niewyraźnie:]? Jeszcze wczoraj bylo ich tam pełno a dzis wielki łysy placek .jak moze sie wytrzec przód główki?????????rozumiem tył i boczki gdy dziecko lezy ale zadne dziecko nie lezy spiąc czołem do poduszki...
w necie wycztylam ze powodem moze byc ciemieniucha ale jakos mnie to nie przekonuje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Justi a Ty albo M nie macie problemów z tarczycą? Może ktoreś z Was ma i Mała odziedziczyła to po Was? Przy niedoczynności wypadają włosy, ale z drugiej strony chyba nie tak nagle i nie kępkami...to jedyne co mi przyszło do głowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Te pierwsze delikatne włoski na główce, zwane płodowymi, już w dwa tygodnie po urodzeniu mogą zacząć się wycierać lub WYPADAĆ (bardzo często aż do całkowitego wyłysienia). Ale nie przejmuj się tym – na ich miejsce pojawią się nowe, o kolorze, jaki najprawdopodobniej dziecko będzie miało przez dłuższy czas. Ich kolor i gęstość będą się z pewnością zmieniać się z wiekiem. Właściwy kolor osiągną dopiero w okresie dojrzewania."

"To wczesne owłosienie na pewno się nie utrzyma - włoski będą się powoli wycierać i WYPADAĆ, a na ich miejsce wyrosną te prawdziwe, często w całkiem innym kolorze."

"Włoski główki niemowlęcia w ciągu pierwszych tygodni życia WYPADAJĄ, wycierają się, ale wkrótce zaczynają wyrastać nowe."

Nadal twierdzę, że to to samo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
justi dzieci niemowlece włoski gubia w 100%
moja zgubiła wszytkie w kilka dni a teraz rosna jej nowe

a urodziła sie z czarnymi i długimi , teraz ma małego jezyka , nawet lekarz sie smiał ze maszynka ja ogolilismy

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm....no to troche sie uspokoilam...
dzieki:D

acha- nigdy ani ja ani nikt w mojej rodzinie nie mial problemow z tarczyca wiec to prawie ze niemozliwe zeby mala miala.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
justi nie martw sie to zumpełnie normalne

mi pediatra mówił ze sa dzieci którym wypadaja i rosna włosy w tym samym czasie i wtedy tak tego nie widac

a sa dzieci ja twoja Sarka i moja Maja ze wyłysieja a potem im odrosna

ja to sie nie martwiłam ale płakałam bo miała takie cudne czarne wlosy a teraz jakis ochydny blond jezyk

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie..
sarka tez ma czarne prawie i chcialam zeby takie zostaly:P ale chyba nic z tego:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no justi mojej nie zostały
wygladała tak
image
a wyglada tak
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ha ha ha!!!! ale beka :)

justi, to normalne...włosy się wycierają i wypadają

oglądałam ostatnio pierwsze zdjecia Misiaka a ona tam taka włochata ;) a teraz łysolek...z przodu łysinka z tyłu łysinka...dobrze że po bokach już jej odrosły ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze..faktycznie roznica spora:D :)
justi, u mojego wytarły się włosy właśnie z przodu i na górze głowy, a naokoło miał wianuszek włosów - wyglądał jak jakiś dziadek:)) nie wiem czemu i od czego wyszły mu włosy właśnie na górze głowy, hehe:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli skóra jest gładka, błyszcząca w tym miejscu llub coś się na niej pojawia typu grudki etc. proponuję do dermatologa się udać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry