Widok
nagłe łysienie u niemowlaka!-pomocy!
dziewczyny,pisze poraz trzeci-ten placek jest z PRZODU glowki.mala nie lezy przeciez przodem glowy do poduszki.
wiem ze wloski sie wycieraja z tylu lub zboczkow,to normalne.
poza tym one sie nie wytarły stopniowo tylko jakby nagle ktos wzial nozyczki i wyciał jej wielki placek.wczoraj jeszcze bylo tam pelno wlosów.
wiem ze wloski sie wycieraja z tylu lub zboczkow,to normalne.
poza tym one sie nie wytarły stopniowo tylko jakby nagle ktos wzial nozyczki i wyciał jej wielki placek.wczoraj jeszcze bylo tam pelno wlosów.
rety.......to nie sa wytarte wlosy.....Przepraszam,zale czy ja piszę niewyraźnie:]? Jeszcze wczoraj bylo ich tam pełno a dzis wielki łysy placek .jak moze sie wytrzec przód główki?????????rozumiem tył i boczki gdy dziecko lezy ale zadne dziecko nie lezy spiąc czołem do poduszki...
w necie wycztylam ze powodem moze byc ciemieniucha ale jakos mnie to nie przekonuje...
w necie wycztylam ze powodem moze byc ciemieniucha ale jakos mnie to nie przekonuje...
"Te pierwsze delikatne włoski na główce, zwane płodowymi, już w dwa tygodnie po urodzeniu mogą zacząć się wycierać lub WYPADAĆ (bardzo często aż do całkowitego wyłysienia). Ale nie przejmuj się tym – na ich miejsce pojawią się nowe, o kolorze, jaki najprawdopodobniej dziecko będzie miało przez dłuższy czas. Ich kolor i gęstość będą się z pewnością zmieniać się z wiekiem. Właściwy kolor osiągną dopiero w okresie dojrzewania."
"To wczesne owłosienie na pewno się nie utrzyma - włoski będą się powoli wycierać i WYPADAĆ, a na ich miejsce wyrosną te prawdziwe, często w całkiem innym kolorze."
"Włoski główki niemowlęcia w ciągu pierwszych tygodni życia WYPADAJĄ, wycierają się, ale wkrótce zaczynają wyrastać nowe."
Nadal twierdzę, że to to samo.
"To wczesne owłosienie na pewno się nie utrzyma - włoski będą się powoli wycierać i WYPADAĆ, a na ich miejsce wyrosną te prawdziwe, często w całkiem innym kolorze."
"Włoski główki niemowlęcia w ciągu pierwszych tygodni życia WYPADAJĄ, wycierają się, ale wkrótce zaczynają wyrastać nowe."
Nadal twierdzę, że to to samo.
justi nie martw sie to zumpełnie normalne
mi pediatra mówił ze sa dzieci którym wypadaja i rosna włosy w tym samym czasie i wtedy tak tego nie widac
a sa dzieci ja twoja Sarka i moja Maja ze wyłysieja a potem im odrosna
ja to sie nie martwiłam ale płakałam bo miała takie cudne czarne wlosy a teraz jakis ochydny blond jezyk
mi pediatra mówił ze sa dzieci którym wypadaja i rosna włosy w tym samym czasie i wtedy tak tego nie widac
a sa dzieci ja twoja Sarka i moja Maja ze wyłysieja a potem im odrosna
ja to sie nie martwiłam ale płakałam bo miała takie cudne czarne wlosy a teraz jakis ochydny blond jezyk
Ja też się boję że mój synek łysieje. Też wygląda jak "dziadek". Wyłysiał z przodu i zakola mu się porobiły strasznie duże. Jak długo to łysienie trwa? Po jakim czasie odrosły twojemu synkowi włoski? U mojego to już trwa kilka dobrych dni a może nawet i miesiąc i boje się że będzie miał gigantyczne czoło :( i że tak już zostanie.
Witam , znalazłam Pani post. Wiem, że to dawno temu ale może Pani jeszcze tutaj zagląda. Dziś zauważyłam u córeczki lysy placek na główce i jak dotkne jej włosków to mi normalnie zostają w rekach. Córka ma 4 miesiące, miala ciemieniuche, 2 tyg temu miała zapalenie płuc i brała antybiotyk i sterydy czy to może działania niepożądane???
Ja mam dokladnie ten sam problem z moim bobaskiem.... zrobilam mu glowke oliwka na te palubki zeby zrobily sie miekkie, sciagalam je delikatnym grzebyszkiem dla niemowląt i nagle wielkie przerazenie, pelno wloskow za kazdym uczesaniem na szczoteczcce.... do tej pory nie moze mi to wyjsc z glowy.... z pierwszym synem tak nie mialam jak z drugim.... nie wiem co o tym myslec... mam nadzieje ze to nie oznacza jakies choroby!:(