Widok

nagłe łysienie u niemowlaka!-pomocy!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dzis mojej corce zrobil sie na glowce bardzo duzy łysy placek na samym przedzie.zaznaczam ze od urodzenia ma ciemne wloski i dosc duzo.jestem przerazona!
Niestety w internecie nie ma konkretnych informacji w tym temacie.
Może ktores z Was mialy do czynienia z czyms podobnym????
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Justi nie mam doświadczeń z własnymi dziećmi, ale z tego co wiem, dzieciom wypadają włoski, z którymi się urodziły i potem im wyrastają kolejne, więc to chyba naturalne...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
owszem ale wczoraj jeszcze miala cala glowe wlosow a dzis nagle wielki lysy placek i to z przodu glowy.
to raczej nie jest normalne
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z tego co ja wiem,chociaż dzieci nie mam,ale mam koleżanki z dziećmi to nie masz powodów do niepokoju,ponieważ to jest wytarcie,jak dziecko jest jeszcze malutkie i dużo leży to włoski w jakimś tam miejscu mogą się poprostu wytrzeć,przez chwilę ich nie ma,ale one odrosną póżniej,na 100%.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny,pisze poraz trzeci-ten placek jest z PRZODU glowki.mala nie lezy przeciez przodem glowy do poduszki.
wiem ze wloski sie wycieraja z tylu lub zboczkow,to normalne.
poza tym one sie nie wytarły stopniowo tylko jakby nagle ktos wzial nozyczki i wyciał jej wielki placek.wczoraj jeszcze bylo tam pelno wlosów.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam u nas jest tak samo .Też u córki taki łysy placek u nas na czubku głowy.Zauważyłam go gdy Pola miała gdzieś miesiąc a teraz ma już 4 latka i nic tam nie odrosło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
justi nie wiem co ci doradzic jak cie to bardzo niepokoi to wezwij lekarza..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie no jej to nie boli,wiec poczekam do poniedzialku i i tak do lekarza pojde.myslalam jednak,ze ktoraś z Was miala podobne doswiadczenie,i ze czegos sie dowiem ...
Boję sie,ze to objaw jakiejs choroby:(
image
To normalne, że się pierwsze włoski wycierają. Wpisz w goole wycieranie się włosków u nimowląt i już.
Coś na ten temat:
http://dziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/pielegnacja/news/higiena-niemowlaka,351703,3982
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
rety.......to nie sa wytarte wlosy.....Przepraszam,zale czy ja piszę niewyraźnie:]? Jeszcze wczoraj bylo ich tam pełno a dzis wielki łysy placek .jak moze sie wytrzec przód główki?????????rozumiem tył i boczki gdy dziecko lezy ale zadne dziecko nie lezy spiąc czołem do poduszki...
w necie wycztylam ze powodem moze byc ciemieniucha ale jakos mnie to nie przekonuje...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Justi a Ty albo M nie macie problemów z tarczycą? Może ktoreś z Was ma i Mała odziedziczyła to po Was? Przy niedoczynności wypadają włosy, ale z drugiej strony chyba nie tak nagle i nie kępkami...to jedyne co mi przyszło do głowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Te pierwsze delikatne włoski na główce, zwane płodowymi, już w dwa tygodnie po urodzeniu mogą zacząć się wycierać lub WYPADAĆ (bardzo często aż do całkowitego wyłysienia). Ale nie przejmuj się tym – na ich miejsce pojawią się nowe, o kolorze, jaki najprawdopodobniej dziecko będzie miało przez dłuższy czas. Ich kolor i gęstość będą się z pewnością zmieniać się z wiekiem. Właściwy kolor osiągną dopiero w okresie dojrzewania."

"To wczesne owłosienie na pewno się nie utrzyma - włoski będą się powoli wycierać i WYPADAĆ, a na ich miejsce wyrosną te prawdziwe, często w całkiem innym kolorze."

"Włoski główki niemowlęcia w ciągu pierwszych tygodni życia WYPADAJĄ, wycierają się, ale wkrótce zaczynają wyrastać nowe."

Nadal twierdzę, że to to samo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
justi dzieci niemowlece włoski gubia w 100%
moja zgubiła wszytkie w kilka dni a teraz rosna jej nowe

a urodziła sie z czarnymi i długimi , teraz ma małego jezyka , nawet lekarz sie smiał ze maszynka ja ogolilismy

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm....no to troche sie uspokoilam...
dzieki:D

acha- nigdy ani ja ani nikt w mojej rodzinie nie mial problemow z tarczyca wiec to prawie ze niemozliwe zeby mala miala.
image
justi nie martw sie to zumpełnie normalne

mi pediatra mówił ze sa dzieci którym wypadaja i rosna włosy w tym samym czasie i wtedy tak tego nie widac

a sa dzieci ja twoja Sarka i moja Maja ze wyłysieja a potem im odrosna

ja to sie nie martwiłam ale płakałam bo miała takie cudne czarne wlosy a teraz jakis ochydny blond jezyk

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie..
sarka tez ma czarne prawie i chcialam zeby takie zostaly:P ale chyba nic z tego:)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no justi mojej nie zostały
wygladała tak
image
a wyglada tak
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ha ha ha!!!! ale beka :)

justi, to normalne...włosy się wycierają i wypadają

oglądałam ostatnio pierwsze zdjecia Misiaka a ona tam taka włochata ;) a teraz łysolek...z przodu łysinka z tyłu łysinka...dobrze że po bokach już jej odrosły ;)
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze..faktycznie roznica spora:D :)
image
justi, u mojego wytarły się włosy właśnie z przodu i na górze głowy, a naokoło miał wianuszek włosów - wyglądał jak jakiś dziadek:)) nie wiem czemu i od czego wyszły mu włosy właśnie na górze głowy, hehe:))
u nas dokaldnie tak samo! i wygladal tez jak starzejacy sie pan...hehe, a nie czesalas jej czasem w tym miejscu bardziej? bo ja robilam jezyk synkowi no i chyba dlatego az tak wypadly...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też się boję że mój synek łysieje. Też wygląda jak "dziadek". Wyłysiał z przodu i zakola mu się porobiły strasznie duże. Jak długo to łysienie trwa? Po jakim czasie odrosły twojemu synkowi włoski? U mojego to już trwa kilka dobrych dni a może nawet i miesiąc i boje się że będzie miał gigantyczne czoło :( i że tak już zostanie.
Witam , znalazłam Pani post. Wiem, że to dawno temu ale może Pani jeszcze tutaj zagląda. Dziś zauważyłam u córeczki lysy placek na główce i jak dotkne jej włosków to mi normalnie zostają w rekach. Córka ma 4 miesiące, miala ciemieniuche, 2 tyg temu miała zapalenie płuc i brała antybiotyk i sterydy czy to może działania niepożądane???
Ja mam dokladnie ten sam problem z moim bobaskiem.... zrobilam mu glowke oliwka na te palubki zeby zrobily sie miekkie, sciagalam je delikatnym grzebyszkiem dla niemowląt i nagle wielkie przerazenie, pelno wloskow za kazdym uczesaniem na szczoteczcce.... do tej pory nie moze mi to wyjsc z glowy.... z pierwszym synem tak nie mialam jak z drugim.... nie wiem co o tym myslec... mam nadzieje ze to nie oznacza jakies choroby!:(
Witam, mam podobny problem. Coś się wyjaśniło u Pani ???
Moja córka ma z lewej strony główki, ale jutro idę do lekarza
Jeśli skóra jest gładka, błyszcząca w tym miejscu llub coś się na niej pojawia typu grudki etc. proponuję do dermatologa się udać.
image
Spotkania chustowe NoszenieDziecka.pl w woj. pomorskim
czesałam, ale wydaje mi się, ze wszędzie tak samo:)) widocznie te na górze były słabsze:)
kacperkowi wloski sie nie wytarły ale wiem ze u wiekszosci dzieci raczej sie wycieraja. zatanawia mnie tylko e ten plac jak go opisalas zrobil sie tak szybko mysle ze przy najblizszej okazji powinnas zapytac pediatry. pewnie powie ci to samo co wiekszosc forumekale czasem lepiej dmuchac na zimne.
dzieki dziewczyny.
teraz jestem juz calkiem spokojna.zwlaszcza,ze skóra w tym miejscu jest zupelnie normalna.
image
To może być lysienie plackowate a to już choroba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry