Widok

nasze menu weselne

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co o tym myslicie?

MENU WESELNE
* POWITANIE
            CHLEB I SÓL
            WINO MUSUJACE
* OBIAD
            ZUREK STAROPOLSKI
            KOTLET SCHABOWY PO RZEZNICKU
            KARKÓWKA PIECZONA
            KOTLET DE VOLAILLE
            ZIEMNIACZKI
            ZESTAW SURÓWEK
* PRZEKASKI ZIMNE
            KARKÓWKA PIECZONA
            SCHAB PIECZONY
            ROLADA Z BOCZKU
            SZPARAGI W SZYNCE
            SALATKA WLOSKA
            LOSOS W GALARECIE
            INDYK PIECZONY
            MELON W SZYNCE
            MASLO,PIECZYWO,SOSY
* CIASTA
            TORT WESELNY
            SERNIK KRÓLEWSKI
            SEROMAKOWIEC
            JABLECZNIK
            TIRAMISU
            OWOCOWE
            SERNIK NA ZIMNO
            BISZKOPTOWE
            PIERNIK Z MASA ORZECHOWA
* PRZEKASKI CIEPLE
            KURCZAK PO MEKSYKANSKU
            BARSZCZ Z PASZTECIKIEM
* NAPOJE
            SOK 0.75L/OS.
            KAWA + HERBATA BEZ OGRANICZEN

KOSZT NA JEDNA OSOBE 130 PLN.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w jakim lokalu jest takie menu
No wlasnie w tym Magnacie, ktorego obsluga sie lekko zalamalam. Podobno to menu jest bardzo skromne i goscie byli niezdowoleni, ze za malo:(
Nie mam pojecia jak z nimi rozmawiac. Czy domagac sie podania wagowo ilosci poszczegolnych dan/osobe? To i tak mi niewiele powie...
Samo menu nie wydawalo mi sie jakies szczegolnie oszczedne...
a czy te porcjr sa dla wszystkich gosci czy np. tego 20 tego 30?
Dania obiadowe 75%
Przekaski zimne 65%
Zupy 100%
a moze zmniejszyc ilosc ciast???
i wymaslesc jeszcze jakas zakaske???
ja bym nie dawala jako pierwsza zupe zurku -chociaz go uwielbiam, mysle ze lepiej rosol ale to kwestia gustu

hej habibi29 :) my też robimy wesele w Magnacie i zdecydowanie ograniczymy ilość ciast na rzecz dodatkowych przystawek. goście i tak ciast jedzą mniej niż innych potraw, wiec nie widzę potrzeby serwowania aż tylu rodzajów. trochę mnie przestraszyłaś tymi wózkami :/ czy to sprawdzona informacja?
powiem Ci ze to menu jest troszke skromne. Mało mięska na obiad. Ponadto jeden rodzaj miesa powinien być dla wszystkich.Z pewnością lepiej dac tego wiecej niż później martwic sie czy starczy, u Nas będzie wiecej niż jedno danie ciepłe po obiedzie. Co do przekąsek to również troszkę ich mało. Co do ilości ciast to nie wiem czy planujecie poprawiny bo jeżeli tak to wcale bym z nich nie rezygnowała bo wiadomo że na weselu moze nie idzie tyle ciasta ale z pewnościa zejdzie go na poprawinach a poza tym możesz porobić małe paczuszki dla gości żeby zjedli sobie do kawki. I nei wiem ile kawałków cista przewoduja na osobę. Bo to ze jest taki wybór nie oznacza ze dla każdego gościa jest po jednym kawałku.
Ale i tak nie jest złe widziałam róznego rodzaju menu i było bardziej ubogie i droższe. Cena nie jest zła.

Pozdrawiam

acha i zapomniałam jeszcze o jednej sprawie...żurek zastapiłabym rosołem. Żurek jest dobry na poprawiny.

potwierdzam, zurek sprawdza sie doakonale na poprawinach ;)
No witam! Wy tez w Magnacie? A kiedy? Te wozki to sprawdzona informacja!:) Ale spoko, mozna negocjowac i kelnerki nosza dania nie pomagajac sobie koszmarem ze szpitalnego snu;)))
Też doradzałabym zwiększenie ilosci mięska na obiad - u siebie we wrześniu miałam po 5 porcji na osobę (+ jakies rybki) i umówiłam się w ten sposób, że kucharz część mięska przygotuje dopiero na poprawiny (żeby było świeże). Natomiast zdecydowanie można zmniejszyć ilosć zakąsek (ilosć porcji, nie ilość rodzajów) - ze swojego doświadczenia wiem, że spokojnie wystaczyłoby 50% porcji... Choć może to tylko moja rodzinka tak konsumuje :)))
Hmmm co do tego zurku...Rosol odpada. Ja lubie tylko rosol mojej mamy i swoj:) Do wyboru jest jeszcze cebulowaz grzankami, wiec chyba zostaniemy przy zurku...

Basildon...

A bierzecie ten "wiejski stol" dodatkowo???
nie wiem jeszcze czy całość, ale na pewno weźmiemy te płonącą szynkę. a Wy będziecie zamawiać?
menu oki ale jedna uwaga nie wszyscy jedzą mięso :) Co byś powiedziała na półmisek serów, wędzonego łososia, pstrąga w galarecie?
Myślę że jak za 130 zł to całkiem przyzwicie.
Hmm no tak sie zastanawiamy nad tym "wiejskim stolem", bo tam jest wiele zakasek np. wlasnie deska serow, ale to z ta babka trzeba omowic, zeby sie nie okazalo pozniej, ze zamiast deski, bedzie deseczka;))) 2 rodzaje serkow jakies peto kielbasy i salceson w plastrach za te 350 PLN...

no dokładnie :) po przeczytaniu wszystkich wątkówi dotyczących magnata na tym forum wiem, że nasza umowa będzie bardzo długą listą, bo wszystko trzeba będzie wyszczególnić. na mnie też ci ludzie sprawiają wrażenie mało chętnych do kooperacji, a przecież na tym zarabiają, więc troche to nielogiczne. trudno, bardzo podoba mi sie to miejsce, zaliczka wpłacona, więc teraz trzeba myśleć o tym, żeby jak najlepiej wszstko zorganizować :)
do góry