Widok
nauka tańca
hmmm.... nie bardzo umiemy tańczyć :) i dlatego wybieramy się na indywidualny kurs tańca, problemem jest szkoła, którą mamy wybrać. Myślałam o Szczepanie, jest drogi, pozniej szukałam innych firm, Tango, Salsa ... co następna to droższa. Macie jakieś sprawdzone? czy ktoś chodził na indywidualny kurs dla par?
około 50-60 zł od pary za lekcje to drogo? to ile płcisz jak chodzisz na korepetycje?Z tego co rozmawiałam z instruktorem to 3 lekcje wystarczą, a przecierz oni tez opłacają salę na której są zajęcia. Podzwoń i zapytaj ile kosztuje sala to zobaczysz ile z tego oni mają. A jeszcze czasami część bierze firma, to ile dostaje taki instruktor za lekcje? Niesłyszałam jeszcze zeby ktoś udzielał jakichkolwiek korepetycji za 5 zł za lekcje. Idzcie na kurs grupowy wychdzi DUZO taniej.A co to za Agencje dające lekcje tańca??? juz nawet nie pytam jakiego.
My płacimy 30 złotych za godzinę, za indywidualne lekcje, ale nikt nam nie wciska, że po 3 godzinach tańczy się super. Żeby nieźle zatańczyć pierwszy taniec trzeba min. 8 godzin. 3 godziny trwała u mnie w szkole nauka poloneza... Myślę, że nie ma co porównywać stopnia trudności do walca. Krok podstawowy, ok, można opanować szybko, ale to wcale nie wygląda efektownie.