Widok
nauki przedmałżeńskie płatne czy nie?
Jak to jest z tymi naukami są płatne czy nie, w jednym kościele powiedzieli nam, że tak ponieważ prowadzi je osoba świecka i kosztują 70 zł, w drugim kościele powiedzieli nam, że są za darmo pod warunkiem że tam będziemy brali ślub. Więc już sami nie wiemy gdzie brać te nauki i ile kosztują? Najfajniej by było gdyby był bezpłatne i ciekawe :)
ja pierwsze słyszę żeby były płatne; robiłam nauki w swojej parafii choć tu ślubu nie brałam i nie było mowy o żadnych pieniążkach i też prowadziła je min. osoba świecka
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja wiem ze nauki sa bezplatne my idziemy na platne 65zl od osoby ale to dlatego ze cale nauki odbeda sie w jeden weekend i sa prowadzone nie tylko przez ksiadza jakbysmy sie zdecydowali na takie w kosciele np.4 spotkania co tydzien to byly by bezplatne jednak ze wzgledow zawodowych wolimy takie weekendowe
Ponury
>>Nauki w świetle przepisów kościelnych są bezpłatne. Poszczególne >>pazerne parafie jednak pobierają opłaty, ale są one bezprawne.
pazerne parafie :D Ty to dobry jestes:)
wszyscy przeciez pisza - ze placisz za materialy..
nam na naukach u Jezuitow (tez platne) dokladnie powiedzieli na co ida pieniadze.
>>Nauki w świetle przepisów kościelnych są bezpłatne. Poszczególne >>pazerne parafie jednak pobierają opłaty, ale są one bezprawne.
pazerne parafie :D Ty to dobry jestes:)
wszyscy przeciez pisza - ze placisz za materialy..
nam na naukach u Jezuitow (tez platne) dokladnie powiedzieli na co ida pieniadze.