Widok
Z własnego doświadczenia i rady sprzedawcy w Castoramie wiem że nie koniecznie może być Ci potrzebny nawilżacz powietrza a pochłaniacz wilgoci,bo im większe wrażenie że jest sucho (ciągłe pragnienie i suchość w nosie) tym większa wilgotność powietrza.Miałam wrażenie że mam bardzo suche powietrze w pokoiku,wieczna duchota i ciągle chciało się pić dzieciom i mi ,w nosie ciągle sucho zero nawilżenia (nawilżałam wodą morską ale na długo nie starczyło) zaczęłam kłaść wilgotne ręczniki w okolicy pieca ale było to męczące i przy dziecku mało sprawdzalne ,pojechałam do casto w poszukiwaniu nawilżacza i trafiłam na mądrego (co się rzadko zdarza w tego typu sklepach) sprzedawcę który doradził mi żebym najpierw sprawdziła wilgotność powietrza a potem zastanowiła się nad zakupem nawilżacza bo im większa wilgotność powietrza tym większe uczucie suchości , tak też zrobiłam okazało się że mam bardzo dużą wilgotność powietrza i nie był potrzebny nawilżacz a pochłaniacz wilgoci ,a przez te nawilżanie powietrza na ścianie wylazł mi grzyb :(, u moich rodziców w bloku było to samo,mama chciała powiesić nawilżacz ale sprawdziła wilgotność powietrza i okazało się ze tak jak u mnie jest bardzo duża i potrzebny pochłaniacz a nie nawilżacz,u mamy o tyle dobrze się skończyło że nie wylazł jej grzyb na ścianie tak jak mi :(
Zależy jaki :P
Czy elektryczny czy taki an kaloryfer :P i czy z takich na kaloryfer porcelanowy, gliniany czy plastikowy? te na kaloryfer są takie i dobre, ale mają jeden minus - nawilżają tylko przy włączonym kaloryferze :/
Elektryczne są droższe, no i dodatkowo "jedzą" prąd, ale możesz taki włączyć kiedy tylko masz na to ochotę :)
Wszystkie są dostępne w każdym większym sklepie, leclerc, tesco (ul. Cienista Chełm) są na pewno bo widziałam i bodajże real na Kołobrzeskiej - tam też widziałam te elektryczne ostatnio, na gospodarskie rzeczy nie wchodziłam więc nie wiem czy te na kaloryfer są :)
Czy elektryczny czy taki an kaloryfer :P i czy z takich na kaloryfer porcelanowy, gliniany czy plastikowy? te na kaloryfer są takie i dobre, ale mają jeden minus - nawilżają tylko przy włączonym kaloryferze :/
Elektryczne są droższe, no i dodatkowo "jedzą" prąd, ale możesz taki włączyć kiedy tylko masz na to ochotę :)
Wszystkie są dostępne w każdym większym sklepie, leclerc, tesco (ul. Cienista Chełm) są na pewno bo widziałam i bodajże real na Kołobrzeskiej - tam też widziałam te elektryczne ostatnio, na gospodarskie rzeczy nie wchodziłam więc nie wiem czy te na kaloryfer są :)