Widok

nebulizator jak czesto inhalowac?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam zakopilismy nebulizator czy mozecie mi poweidziec jak czesto inhalowac dzieciaki 3m-ce i 4 lata. mam sol fiziogiczna w ampulkach.
czy musze ja rozcieczac? jaka ilosc?i czy sa jakies przeciwwskazania przed snem inhalowac dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, niedawno spedzilam z Synkiem w szpitalu ponad 2 tygodnie (zapalenie pluc) i tez o to dopytywalam.
Inhalacja z soli nie zaszkodzi w zadnej ilosci (taka odpowiedz dostalam). Czasami inhaluje Synka przed snem, zeby lepiej mu sie oddychalo, a czasami za dnia, jak np ma kaszelek. Soli nie rozcienczasz. My mamy ampulki 5 ml i z reguly wlewam polowe do inhalatora. Ale jak wlejesz calosc to tez nic sie nie stanie. Pytanie tylko, czy Twoje dzieci wysiedza do konca inhalacji. Wiec musisz sprawdzic. Wszystko zalezy od szybkosci pracy nebulizatora.
Inhalacje 2-3 razy dziennie z 2 mm soli.
dokładnie, inhalacja z soli fizjologicznej nie zaszkodzi
dobrze robić inhalację przed spaniem żeby dzieciaczkom było lżej oddychać
nie rozcieńczasz jej i wlewasz całą ampułkę 5 ml. jak ci coś zostanie to będziesz miała na kolejną ihhalację

ja teraz robę inhalację mojej młodszej córci ( 6 mies) z lekarstw przepisanych przez lekarkę i robię 5 razy dziennie
dziekuje za odpowiedzi:)
zdrowka dla maluchow:)
a co sadzicie o zabłockiej mgiełce solankowej?czy moge stosowac czy dziecku 3 m-cznym?
Zapytaj swojego lekarza albo farmaceute. Ja nie stosowałam tego.

Ja bym podpowiedziała inhalator kieszonkowy siateczkowy Silent Mesh. Mimo że mały to możliwości ma dużo, bardzo go często używamy przy przeziębieniach, albo po zapaleniu płuc u syna też się przydał aerozol

Ostatnio dowiedziałam się od znajomej o Akcja Inhalacja i jestem już po lekturze pierwszych tekstów. Polecam. Dużo wartościowych artykułów napisanych przez fachowców ale zrozumiałym dla każdego językiem.

Dokladnie u nas było tak samo, też nie byłem jakoś super zadowolony że kupujemy inhalator, ale ten Pro faktycznie się przydaje. Ja pracuję w klimatyzowanym często mam problem z suchością w gardle i taka mgiełka działa bardzo kojąco, efekt jest natychmiastowy. Poza tym nawilżona śluzówka to rzadsze infekcje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry