Widok

niby bezrobocie a pracowników do pracy brak

Większość osób narzeka na pracodawców i wielkie bezrobocie w Polsce. Mam przykład po mojej znajomej, która od 2 miesięcy poszukuje pracowników i niestety nie może nikogo znaleźć. Stwierdzam, że nie jest to wynikiem wielkiego bezrobocia lecz po prostu brakiem chęci do pracy. Ludzie wolą udzielać się na forum i narzekać, zamiast wziąźć się do roboty i poprawić choć trochę swoją sytuację finansową. Przecież nawet jeśli nie znajdzie się pracy swoich marzeń to warto załapać się na początek gdziekolwiek. To daje możliwość poznania nowych ludzi a z czasem znalezienia lepszej oferty.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 35
A ty tak samo znający realia. Zarabiasz jak zwykły robol i jeszcze się z tego cieszysz...Jesteś po prostu prymitywem. Ja mam nie mam podstawy, pracuję z domu i wyciągam na miesiąc ok. 5000 brutto, choć to zależy od miesiąca. Właśni szukam kolejnych współpracowników.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bordello - dziwne jest to że ty w każdym temacie pod każdym postem wypisujesz swoje mądrości . Kiedyś byłeś janeczkiem a teraz jesteś Bordello ?
Chcesz wiedzieć ile ja zarabiam - 1750 brutto na umowie o pracę ale pracuję 40 godzin tygodniowo. Mam jeszcze dodatkowe zajęcie z którego wyciągam jakieś 400-700 zł netto na zleceniach . Ale nie narzekam i nie wymądrzam się tak jak ty. Tu jestem bo często szukam dodatkowej roboty i widzę że ty masz do powiedzenia w każdym temacie!
Jesteś bardzo przemądrzały Janeczko-Bordello !!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
W JMD Polska S.A (właściciela sklepów Biedronka) oferują właśnie pracę na 3/4 etatu (a w ogłoszeniu piszą, że na cały) głównie popołudniami, w święta religijne i państwowe (te które nie są uznane za wolne od pracy wg. Kodeksu) oraz nocki. Praca na terenie całego Gdańska/ Sopotu/ Gdyni i okolic (np. Kosakowo, Kazimierzowo). Oferują za ww. pracę astronomiczną kwotę 1500 zł brutto + ewentualna premia (znaczy uznaniowa czyli bez gwarancji jej otrzymania). Jedynymi zaletami tej pracy są: umowa o pracę od pierwszego dnia pracy - umowa aż na 2 lata; paczki świąteczne dla osób posiadających dzieci i możliwość dofinansowania karty Multisport Benefit. Podobno nie ma szans na wzrost podstawy jaką mają pracownicy pracujący na pełen etat. Mam nadzieję, że ww. informacje nie są zastrzeżone przez firmę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
P.S. Post był do ~znający realia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A Ty ile zarabiasz, że tak krytykujesz bezrobotnych ??! No pochwal się przed całym forum, proszę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Znający realia, sam sobie odpowiedź:
Podjął byś pracę za 1176 zł za cały miesiąc pracy?
Co kupisz za te 1176 zł? Za co rachunki opłacisz, zwłaszcza w zimie?
Po co ci wypłata która nie pozwala na samodzielne, bardzo skromne utrzymanie się?
Jak nie możesz liczyć na sponsoring to nie możesz pozwolić sobie na pracę za tak niską stawkę.
Taka stawka nie jest nawet stawką niewolniczą, bo niewolnikowi trzeba zapewniać opiekę i utrzymanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Masz rację , lepiej siedzieć na bezrobociu i narzekać , żebrać itd. A może się poprawi . Tak szczerze wszystkie miejsca pracy w których się lepiej zarabia są zajęte przez ludzi którzy nadają się do pracy. A bezrobotnymi teraz są tylko osoby które nie nadają się do pracy i dla nich zostaje praca za 7 zł. , no ale i tam widzę że takie osoby nie podołają takiej lekkiej pracy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dobrze ze ludzie nie chca pracowac za takie pieniadze 7 , 8 zl za godz .Co to jest? Ludzie nie dajcie sie wykorzystywac niech podniosa pensje bo jesli bedziecie sie godzic na prace za glodowe stawki to przy takich stawkach pozostaniecie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
?ie masz nadal pracownika?? Podaj namiary!
Sytuacja sprzed 3 tygodni:

Skierowanie z PUP do firmy Ever Grupa.
Pracownik fizyczny - sprzątanie.
Miejsce pracy: Centrum Dystrybucyjne Biedronka Gdańsk - Kokoszki (tak naprawdę to jest za Kokoszkami, wjazd od ul. Kartuskiej).
Sprzątanie placu, biur, mycie samochodów dostawczych na myjni. Wcale bym się nie zdziwił jak by w ramach tej pracy byłby też rozładunek tirów (widziałem osoby podobnie ubrane jak pracownicy Ever jak rozładowali tiry).

Praca 7 dni w tygodniu na 3 zmiany (w moim przypadku trzeba doliczyć dojazd, prawie 1 godzina).
Stawka 7 netto za godzinę.
Umowa zlecenie.
Jeżeli jesteś 'trafiony' umowa o pracę i wyższe zarobki (nie wiem ile).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co takie głupie gadanie.

Jeżeli twoja znajoma szukana naprawdę pracowników to by ich znalazła!
Jeżeli zamiast umowy o pracę, która daje pracownikowi wszystkie świadczenia, oferuje śmieciową umowę za 6 zł/h to nie jest oferta pracy tylko szukanie niewolnika do roboty.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno "doszł naókom polsgieko"..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
za taka kase sie opłaca jedynie siedziec w domu wezmy samotny rodzic z 1 dzieckiem1200 300 alimentuw 1500na reke mops nie pomoze bo przekracza 500 zł na osobe a lumpom z łakowej daja bez łaski bo sa chorzy i odejmujemy dojazd do pracy 100 zł w obrebie miasta 1400 600 przedszkole 800 zostaje 300 zł czynsz zostae 500 prad gaz 200 zostaje mi trzysta wiec pajacu co ty na to widze ze mamusia wyslala na studia dala zawud dobry studia przebalowales dostales jakis spadek po bapci i napiszesz zaraz ze do wszystkigo doszles ciezka praca po co mam isc do tej pracy skoro i tak nic z niej nie mam wiecej wyciagne z mopsu niz z tego co mi zostanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ludzie, to jest zwykła prowokacja .
PORAŻKA BUDUJE CHARAKTER!
ja tez!!!!!!!!!!!!1
WYbacz ale kto po studiach pojdzie myc stoliki i szyby, nie po to ludzie konczyli studia aby szczytem ich marzen byla szmata i plyn do szyb
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
podaj namiary gdzie potrzebują o natychmiast dzwonie do was do pracy i przychodzę
a ja cche pracowac i nie moge znalec bo co najwiekszy problem to dziecko :(
Nie wychodząc z domu siedząc przed netem możesz otworzyć firmę i być kapitalistą to byś takich bzdur nie wypisywał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie rozśmieszaj mnie kolego! Może niektórzy nie chcą być upokarzani przez swoich pracodawców? ja pracowałam w sklepie odzieżowym niby wszystko fajnie pięknie na początku a potem przez 10H nie można bło zrobić sobie przerwy ani na jedzenie ani toalete , sama byłam na 100m kwadratowych sklepu nie mozna bylo ani usiasc 0 odpoczynku. zwolniłam się stamtad bo miałam dość. po Tygodniu pracy tam znalazłam się prawie w szpitalu i dziękuję bardzo za takie coś ;////

Jeśli była by praca w polsce to tak wiele młodych osób nie wyjeżdżałoby za chlebem za granice!
Chociaż jestem osobą ktora zna się dobrze na sprzedaży pozyskiwaniu klientów itp nie mogę jej znaleść. chociaż codziennie po kilka godzin systematycznie szukam, chodzę i wysyłam CV ;/
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry