Widok

.. nie chce pic mleka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moj synek ma 7 miesiecy i od jakiegos czasu, nie chce pic w ogole mleka. Od dluzszego czasu jest juz na mleku modyfikowanym, i wczesniej bylo wszystko ok. Jakies 3 tygodnie temu zaczal pic mniej mleka, a teraz od kilku dni w ogole nie chce. Wszystko inne (obiadki, deserki, herbatki, soczki, czasem kaszka - ale tylko czasem) je i pije z zapalem. Probowalam juz roznych kaszek dodawac do mleka, ale i tak nie chce, jak tylko posmakuje, ze to mleko od razu wypluwa butle i odwraca glowe.
Czy ktoras z Was miala taka sytuacje??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ja miałam ten sam problem od ok.7miesiąca jak dobrze pamiętam.doszłam do wniosku,że problemem były i są ząbki.wydaje mi się,że przez bolące dziąsełka ciężko było jej ssać smoczek od butelki,pewnie ją to drażniło.do tej pory w sumie robię jej kaszki na mleku,bo ząbki ciągle rosną.wcześniej oczywiście był problem też z tym,bo mała nie lubiła kaszek,ale w końcu się do nich przekonała i jest ok.
hmm....zaobserwowalam,ze odkad podaje dziecku bebiko to tez zaczela malo jesc.nawet przerwy sa 6-7 godzinne,w ostatnich dniach nawet 10 godzinne.wydaje mi sie ze to wina zabkowania,ale przy wychodzeniu dolnych zabkow nie bylo problemow z jedzeniem.wrecz przeciwnie.(wtedy pila nutramigen).tak czytam co piszecie i moze my mamy ten sam problem......hmmmmm(?)
nutramigen byl brzydki w smaku ale pila bardzo chetnie.moze bebiko za slodkie poprostu jest.....
jednak nie chcialabym wracac do nutra...
moze bebilon...(?)
a jakie dawałas małemu do tej pory ?
A do pediatry w przyszlym tygodniu ide, to zapytam, ale pediatra tez mi od poczatku polecil Bebilon
Zatem mysliscie dziewczyny, ze Malemu mleko przestalo smakowac?? To wtedy jutro kupie mu inne, tylko jakie? Nan?
Mój ma teraz 9 miesięcy, ale ta sytuacja trwała jakieś 2-3 tygodnie i ja też zmieniłam wtedy mleko z NAN na bebilon. Może rzeczywiście chodzi o smak. Bebilon i bebiko są słodkie, Nan taki bezsmakowy. Rozmawiałam z pediatrą i namówiła mnie na Bebilon, bo bebiko wdług niej nie jest najlepsze.
Własnie - moze to mleko już nie smakuje?? Moze warto zapytac pediatry na jakie można zmienić??
u mnie było podobnie. Kornelka miała wtedy ok 9 miesiecy.byłam załamana i myslałam,że to taki niejadek z mojej córci. więcej wylewałam niz ona wypiła.
oprócz tego bardzo czesto budziła sie w nocy. potrafiłam do niej wstawać co godzine,dac smoczka, picie ...byłam wykończona.myślałam że cos jej dolega (zęby jej nie szły).
zmieniłam mleko z NAN na BEBIKO. poprostu jak reka odjął wszystkie problemy.do dzis nie wiem czy to własnie pomogło, ale pije mleczko do dziś chetnie.oddaje smoka jak zobaczy butelke i kładzie sama główke na poduszke taka jest chetna :)))
synek zasypia miedzy 19 a 20, a wstaje 5/6. Probowalam mu w nocy przez sen podawac mleko, ale tez odwraca glowe, przed snem ani po przebudzeniu tymbardziej nie chce mleka. Przed snem podaje mu kaszke i z rana tez, ale tylko czasem zje. A tak, to jedynie przed snem zje "przysmaki na dobranoc" hippa.
Jakis czas temu bylam u pediatry i mowilam jej, ze synek coraz mniej mleka je, powiedziela ze nic nie szkodza, ze wazne troche je i ze w calosci je pozostale pokarmy. No ale teraz w ogole tego mleka nie chce, a przeciez powinien jesc jeszcze mleko.
Ahalia, a ile teraz Twoj synek ma?? Mam nadzieje, ze mojemu tez sie odwidzi..
U mnie była identyczna sytuacja i też w okresie 7 miesiąca. Zmieniłam wtedy schemat żywienia synka i zamiast mleka na noc podawałam smakowe kaszki łyżeczką tak na pół godziny przed snem. Natomiast rano wstawałam o 5 jak dziecko mocno spało, to dawałam mleko przez sen i wypijał. Teraz mu się odwidziało i znowu pije mleko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry