Widok
Możecie mi dziewczyny powiedzieć kiedy pojawiają się pierwsze objawy ciązy? Ktoś coś wspomniał wyżej o kłuciu owulacyjnym..hmm zastanawim się czy też tak mam. Czyam to forum z ukradka, i powiem szczerze ,że troche mnie to wszytsko przeraziło. Te nazwy leków w topikach czy czegoś, nawet nie wiem czego. Pozatym troche to niesprawiedliwe...Małolaty puszczają sie na dyskotekach i potem "wychowuja" niechciane dzieci a ludzie mają w sobie tyle miłości, tyle marzeń i nic...
Niby to takie proste zajść w ciąże, ale gdy nie wychodzi to troche mi smutno patrząc na męża który tak bardzo już by chciał... i ja chyba podświadomie tyje, myśle, że jestem w ciązy a tu się okazuje ,że poprostu jestem gruba...
Niby to takie proste zajść w ciąże, ale gdy nie wychodzi to troche mi smutno patrząc na męża który tak bardzo już by chciał... i ja chyba podświadomie tyje, myśle, że jestem w ciązy a tu się okazuje ,że poprostu jestem gruba...
my się 3 lata staraliśmy o dziecko i nic. okazało się, że przyczyna były rozregulowane hormony. Leczenie, odpowiednia dieta i dopiero się udało. Tu jest wszystko przystępnie napisane http://ovarin.pl/dietetyk-radzi/
Nie mam nic do klinik w PL ale duzo czytalam o zabiegach opiece itd i wiele osob polecalo właśnie Czeską klinike Europe IVF https://europeivf.com/ i przez te opinie sie zdecydowalam i nie załuje
Jeszcze brakuje tylko reklamy suplementu Ovarin, nie wiem o co z nimi chodzi, ale na co drugiej stronce tu wklejają. Sprawdziłam skład tego cudownego leku na płodność, a tam kwas foliowy i witamina D. Kurcze gdybym tylko wiedziała, że od witaminy D zajdę w ciążę to nie spędziłabym 4 lat w klinikach niepłodności :D
dziekuje ze polecasz, ja duzo wlasnie czytalam o klinikach, jest kilka w polsce polecanych ale ja jestem bardzo przeczulona i juz po konsultacjach telefonicznych mi nie pasowaly.. tutaj czechy nie mam jakosc daleko dlatego tak dopytuje, wybacz. Powiedz mi tylko czy nie bałaś sie bariery językowej? Ja np nie znam Czeskiego :(
A może warto doczytać coś więcej niż sprawdzić sam skład? "Inozytol pełni ważną funkcję w procesach reprodukcyjnych,
wpływa na poprawę jakości oocytów i zarodków". "Suplementacja inozytolem odgrywa kluczową rolę we wspomaganiu leczenia typowych objawów PCOS, czyli hiperandrogenizmu, hiperinsulinemii oraz braku owulacji. Zastosowanie terapii inozytolem u pacjentek z PCOS znacząco poprawia metabolizm i parametry hormonalne. U pacjentek odnotowano przywrócenie cykliczności menstruacyjnej wraz z poprawioną funkcją owulacyjną."
Mnie zachęciła info., że to preparat regulucjący cykl, bo u mnie trwał koło 40 dni. I po miesiącu cykl znacznie się skrócił. Nie wiem czy dzięki temu zaszłam zaraz w ciąże, czy to przypadek, bo staraliśmy się dopiero od kilku miesięcy, ale uważam, że jeśli ktoś długo stara się o dziecko, to warto spróbować.
wpływa na poprawę jakości oocytów i zarodków". "Suplementacja inozytolem odgrywa kluczową rolę we wspomaganiu leczenia typowych objawów PCOS, czyli hiperandrogenizmu, hiperinsulinemii oraz braku owulacji. Zastosowanie terapii inozytolem u pacjentek z PCOS znacząco poprawia metabolizm i parametry hormonalne. U pacjentek odnotowano przywrócenie cykliczności menstruacyjnej wraz z poprawioną funkcją owulacyjną."
Mnie zachęciła info., że to preparat regulucjący cykl, bo u mnie trwał koło 40 dni. I po miesiącu cykl znacznie się skrócił. Nie wiem czy dzięki temu zaszłam zaraz w ciąże, czy to przypadek, bo staraliśmy się dopiero od kilku miesięcy, ale uważam, że jeśli ktoś długo stara się o dziecko, to warto spróbować.
Takie rzeczy powinien przepisać i dopasować lekarz. Po wcześniejszym badaniu hormonów. Wydłużony cykl może mieć podłoże hormonalne np zbyt wysoka prolaktyna wydłuża cykl. Jednym z powodów wysokiej prolaktyny jest guz.
Także nie wklejaj mi tutaj formułek o inozytolu, który występuje w co drugim suplemencie (w co drugim jest koenzym Q10 - również na poprawę jakości komórek). Akurat trafiłaś na osobę bardzo obeznaną w temacie :)
Ja nie mam nic przeciwko reklamom, ale napisz wprost, że jesteś zatrudniona przez firmę, reklamujesz, polecasz bo działa tak i tak, a nie mącisz w głowie kobietom. Być może niektóre z nich zamiast wybrać się do lekarza i sprawdzić prawdziwe powody niepowodzeń wejdą w żarcie tabletek na kilka tygodni/miesięcy i stracą ten czas, który mogłyby przeznaczyć na leczenie. Czasem najpierw warto pomyśleć, że można drugiemu wyrządzić krzywdę.
Także nie wklejaj mi tutaj formułek o inozytolu, który występuje w co drugim suplemencie (w co drugim jest koenzym Q10 - również na poprawę jakości komórek). Akurat trafiłaś na osobę bardzo obeznaną w temacie :)
Ja nie mam nic przeciwko reklamom, ale napisz wprost, że jesteś zatrudniona przez firmę, reklamujesz, polecasz bo działa tak i tak, a nie mącisz w głowie kobietom. Być może niektóre z nich zamiast wybrać się do lekarza i sprawdzić prawdziwe powody niepowodzeń wejdą w żarcie tabletek na kilka tygodni/miesięcy i stracą ten czas, który mogłyby przeznaczyć na leczenie. Czasem najpierw warto pomyśleć, że można drugiemu wyrządzić krzywdę.
polecam stosowac https://zarapharm.com/pl/product/nmn-nad-booster-30-gr jest rewelacyjny