Widok

niedomyta władza!

Jacy jesteśmy chyba brudni, z sercami z czerwonego kamienia pięknie wyglądającego na wystawce? Łatwo można dostrzec to na ulicach trójmiasta. Śniegu nie widziałem od kilku tygodni i od tylu jeżdżę na rolkach. Ale co to za jazda. Jeśli ludzie zasiadający w Urzędach myją sie tak dokładnie jak organizują sprzątanie chodników to nie chciałbym widzieć ich właśnie najmniej oglądanych miejsc. Na ośmiu kółkach nie jeździ się tylko w centrum, bo tam ok jest w miarę nie mówię oczywiście o trasie rowerowej przy grunwaldzkiej od Wrzeszcza po oliwę, panie i panowie zapomnieli chyba o swoich podatnikach. Chodniki też nie pozostawiają wiele do życzenia. Myślałem, że słyniemy z dziurawych ulic, ale ta próchnica tak samo dotyczy chodników. Z pewnością niezaprzestane przemieszczać się po Gdańsku na rolkach, sam jeden mogę jedynie zrezygnować ze sportu albo jeździć rowerem, bo piasek tak nie dokucza.
Mam nadzieje, że ojciec nie na darmo stłukł tę skorupę i chociaż troszkę wyleje się na zewnątrz miłości przed następnym zastygnięciem na wieki, a może nie pozwólmy się zagoić tej ranie, cierpmy, może jest w tym jakiś sens, ponieśmy konsekwencje i uregulujmy koszty zmiany, jeśli nie zainwestujemy w to własnego wysiłku nici z pamięci a i nici z przyszłości. Jeśli minie rok a blizna na nowo nie zamieni się w kamień to będziemy mówić o zwycięstwie, ale nie daje mi spokoju wizerunek kościoła na zachodzie a w jakim kierunku zmierzamy to chyba każdy wie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mój alien club

wszyscy sobie gdzieś pojechali.
jak zwykle ja pracuję.

ale lubię wracać do pustego domu...

na biurku kot przysypia na siedząco.
wino własnej roboty, papieros i muza...
za oknem nietoperze błądzą w powietrzu.
temperatura przyjemnie zmienna.
księżyc ukradli...

ARKA GDYNIA

Żółty piach plaży, niebieskie morze
Barwy klubowe, Arce pomoże
Znów dzisiaj Arka gra, znów Górka zaśpiewa
Hej Arka gol...Hej Arka gol!
My wszyscy z Górki Arkę kochamy
Za naszą Arkę serca
Znów dzisiaj Arka gra, znów Górka zaśpiewa
Hej Arka gol...Hej Arka gol

takie małe poranne rozszczepienie osobowości...

czasem, gdy wychodzę rano do pracy,
spotykam fantom siebie samej...
tej zaprzeszłej,
z innego już wymiaru.
może z wymiaru równolegle gdzieś egzystującego.
zderzam się ze sobą,
a może tylko mijając ocieram ramieniem.
tamta ja ze zdumieniem przeciera zmęczone oczy.
no bo jak to możliwe,
że takim pięknym (zawsze), bladym świtem,
zamiast kontemplować minioną, czarującą noc,
miast wracać powolutku ze wzrokiem utkwionym w niebo,
z rękami beztrosko wbitymi w kieszenie,
maszeruję dziarskim krokiem przeprowadzić kolejną duszę na drugą stronę...?

też się sobie dziwię...
ale czas już iść...

schemacik...

...wlasne mieszkanie za 300, samochód za 100, markowe ciuchy, telewizor, sprzęt Hi-Fi, "dobra praca" i zakupy co niedziela z żoneczką, gromadka dzieci, ladny ogródek i wczasy w Tunezji co roku... RAAANYYY!!! Po co? A ja siedze z browarem na plazy i czuję sie jakbym przebudził się z hibernacji, moze to jednak ja trwonie czas a nie Ci ktorzy dazą do tego co mnie dziwi...

Badanie

Do studentow 4, 5-go roku UG (Troll, tez mozesz sie podlaczyc, choc browaru nie daja :) )

Zwracamy się do Was z prosba o wypelnienie krótkiej (trwa to dokładnie ok.0-12 minut) ankiety, dotyczacej Waszych studiow, Waszej przyszłej pracy oraz
kariery. Ankieta jest anonimowa, po skonczeniu można uzyskać dostęp do wynikow
dla calej proby. Skojarzenia ze slowem ankieta sa niestety jednoznaczne –
takie jak ze slowem akwizycja. Jeśli jednak potraficie się od nich uwolnic i
zechcecie poswiecic tak niewiele swojego czasu na wypelnienie jej, będziemy
bardzo wdzieczni.

Kwestionariusz jest w jezyku angielskim. Już po pierwszej stronie widac, ze
przeprowadzany jest na zlecenie bardzo powaznej instytucji. Oto bezpośredni link:

universum.websurveyor.net/wsb.dll/main/EGS20052.htm?wsb4709=405

PS. Kierunek studiow jest nieistotny, próbą sa studenci UG :).

Badanie

Jeszcze raz podaje link, bo sie nie zmiescil:

http://universum.websurveyor.net/wsb.dll/main/EGS20052.htm?wsb4709=405

badanie

Cos jest nie tak, wiec sprobuje inaczej: mozna sie pod ten adres dostac z blogu kiszczaka, gdzie rowniez wkleilem ta informacje. Adres do Kiszczakowego blogu:

http://kiszczaksattack.blog.pl

totenkopf

whatabaout 300Xsto i tez dazyc do ........ celow? hihi

POSZUKIWANE TEATRY TV!!!

Szukam NAGRAŃ Teatru Telewizji wg scenariuszy Zdz.SKOWROŃSKIEGO
MATURZYŚCI (1964)
DEKRET (1967) reż.Antczak
NOTES (1968) reż.Antczak
DUET (1966) reż.Antczak
(+ewentualnie:Imieniny pana dyrektora, KUGLARZE, GŁOS, As pik, W czepku urodzona, Węzeł).
Szukam jakiegolowiek kontaktu, (oprócz Archiwów Telewizji Polskiej i naszej WINDY), który pomoże mi dotrzeć do tych taśm - pilne. Pzdr! Ania

Pomocy

ludzie błagam kocham deske ale nie mam z kim jeżdzić i gdzie

czy jest ktoś kto mógł by mi pomóc

Klub lotniczy w pruszczu

CZy ktos wie jak sie nazywa albo co wiecej ma jakies informacje na temat kursu spadochraniarskiego??

ktora kochasz?

ja tez kocham jedna deske hihi
ale powaznie jaka deske masz na mysli?
skateboard
surfboard
windsurboard
snowboard?
zakladam jednak ze chodzi o deskorolke. jesli krotka to nie moge pomoc a jesli longboard to oprocz siebie niewielu widzialem.
rozejzyj sie po polskim internecie. wez i zagugluj.
aloha!

inshoresailing@yahoo.com

adaś

Fan Vonneguta?

Turniej Rycerski 1 maja - Forty ,grodzisko Gdańsk.

Dawno mnie nie było na takich imprezach.Było pięknie, niewiasty wymiatały z łuku, padał kwaśny deszcz, komórki wydzwaniały spod kolczug, no i załapałem się na spalenie czarownicy (i to żywej!)Jeżeli ktoś mnie widział :) to stałem z dwójką znajomych w czarnej wojskowej kurtce.

Dawno mnie nie było na takich imprezach.Było pięknie, niewiasty wymiatały z łuku, padał kwaśny deszcz, komórki wydzwaniały spod kolczug, no i załapałem się na spalenie czarownicy (i to żywej!)Jeżeli ktoś mnie widział :) to stałem z dwójką znajomych w czarnej wojskowej kurtce.

Coś komputer mi się pochrzanił.

Dobry komputer to martwy komputer.

Z dziennika Shaigana:

Liceum , lekcja Polskiego, mowa o Shopenhauerze.Polonistka: - a gdzie mieszkał słynny Arthur Schopenhauer?Shaigan: - na Gdańskiej starówce.Polonistka (zaskoczona): - o, a skąd mamy takie informacje?Shaigan: - z "Życia na Gorąco" .

Shaigan A.

he? czytalem moze raz Canary in a Cathouse oraz Breakfast of Champions ale teraz to mnie szokujesz, Shaigan dude.
Wszelkie podobienstwo to czysty przypadek !!!

CAŁA PRAWDA O TRÓJMIEŚCIE:

WIECIE PO CO JEST SOPOT? ŻEBY NIE ŚMIERDZIAŁO OD GDAŃSKA!!!!!! GDYNIA RZĄDZI!!!!!!!!

Inne tematy z forum Hydepark

Biżuteria jako prezent? (45 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Klimatyzacja w biurze (71 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Grajdołki (410 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry