Widok

niedostępność

Hej
mam pytanie czy dziewczyna powinna być trudna do zdobycia, niedostępna dla chłopaka?? Myśle w takim sensie czy powinna dawać się pocałowac, przytulać na początku znajomości??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak, kobieta powinna być trudna do zdobycia! Nie ma nic lepszego jak powolne zdobywanie. A kto kocha ten się nie śpieszy!
Ja na przykład tak mocno potrafię kochać, że mógłbym i do samego ślubu czekać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sądzę że im dłużej chłopak będzie zdobywać dziewczynę, tym dłużej i lepiej ten związek zaowocuje. :) Więc nie warto być łatwą dziewczyną.
Wtedy można określić jak bardzo on się stara.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
No tak ale czy on sobie wtedy nie pomyśli, że nie zależy mu na nim??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Absolutnie. Facet to myśliwy. Zapamiętaj to sobie!
Facet będzie dążył do tego, aby cię zdobyć. Aby osiągnąć swój cel zrobi wszystko. Nawet będzie manipulował. Będzie mówił że kocha, że nie zostawi, może nawet szantażować, użyje wszlkich możliwych metod, abyś jak najszybciej się mu oddała.
Ty albo możesz temu ulec, gdy wystraszysz się, ze on odejdzie.
Albo dać mu do zrozumienia, że jeśli rzeczywiście chce z tobą być, to czekanie nie powinno być dla niego problemem. Przecież po ślubie będziecie się sobą cieszyć aż do śmierci.

Twój wybór. Powodzenia! : )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Absolutnie. Facet to myśliwy. Zapamiętaj to sobie!
Facet będzie dążył do tego, aby cię zdobyć. Aby osiągnąć swój cel zrobi wszystko. Nawet będzie manipulował. Będzie mówił że kocha, że nie zostawi, może nawet szantażować, użyje wszlkich możliwych metod, abyś jak najszybciej się mu oddała.
Ty albo możesz temu ulec, gdy wystraszysz się, ze on odejdzie.
Albo dać mu do zrozumienia, że jeśli rzeczywiście chce z tobą być, to czekanie nie powinno być dla niego problemem. Przecież po ślubie będziecie się sobą cieszyć aż do śmierci.

Twój wybór. Powodzenia! : )

A jeszcze jedną ważną sprawą jest fakt, że facet, kieruje się ciekawością. I to co mówi, choćby było nie wiadomo jak piękne, jest właśnie wynikiem tej ciekawości, a nie prawdziwej miłości. Kiedy pozwolisz mu na to, aby zospokoił swoją ciekowość, nie będzie już później odwrotu i będzie chciał już tego zawsze i zawsze więcej! Aż mu się znudzisz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie bardzo rozumiem ten Twój pierwszy akapit??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prościej.

Jak się będziesz stawiała, to zacznie tobą manipulować. Ciebie to nie powinno obchodzić, czy on pomyśli że ci nie zależy. Chodzi o to, żeby zależało mu na tobie, a nie na tym, co możesz mu dać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale Autorka wątku pytała o przytulanie i całusy-nie o seks :-)

> to zacznie tobą manipulować
to zdanie chyba jest kluczowe...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
cóż , to zależy raczej od dzierlatki (jak wyczuwa że następnej randki może nie być , bo ciacho robi wrażenie niezainteresowanego tudzież niezdecydowanego co do urody niewiasty , perspektywy na wyrwanie następnego ciacha marne - najwcześniej przy dobrych wiatrach za pół roku, to co ma tracić sprzyjającą okoliczność niech korzysta z okazji , a nuż coś ugra ;) ) , a facet..... - facet na pewno da ci dyskretnie (lub mniej dyskretnie) do zrozumienia że czegoś się nie spodziewał tudzież liczył na coś więcej. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@niewidoczna

Jasssne :) Ale od czegoś tą manipulację trzeba zacząć ;)
@sam - a po co manipulować????

nie lepiej być szczerym?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście, że lepiej być szczerym. Ale wszystko zależy od intencji faceta. A tego nikt nie może poznać oprócz niego samego. Kobieta może albo nauczyć go czekania, a ten w tym czasie może uczynkami pokazywać że jest cierpliwy i że mu naprawdę zależy, albo poddać się z obawy i strachu przed opuszczeniem.
Problem jest tylko taki, że jak raz pozwoli się na więcej, to następuje "reakcja łańcuchowa".

Jest także inny problem. Szczerość faceta jest dla kobiety zbyt ciężka do przyjęcia. A reakcje kobiet na taką szczerość często są jak "kara" za złe zachowanie. Więc facet nauczony już podobnych zachowań, w pszyszłości unika szczerości jak ognia. A przynajmniej do czasu osiągnięcia tego, co zamierzał.
Sam: piszesz z perspektywy własnych doświadczeń ;-)?

Po tym co przeczytałam, to już naprawdę się nie dziwię dlaczego ludzie mają problemy z zaufaniem drugiej osobie
@niewidoczna

A przeczytaj mój pierwszy post w temacie :)

Nie twierdzę, że tak robi każdy, ale są pewne powtarzające się schematy. Jestem facetem, znam metody działania oraz taktyki jakie mogą przyjąć :)
Zresztą nie będę ukrywał. Świętoszkiem nie byłem :P Ale te czasy już dawno minęły :)
@Sam: oczywiście, że przeczytałam Twój pierwszy post- pozostałą resztę również.
Myślę, że nikomu nie trzeba tłumaczyć schematów zachowań, czy to kobiet, czy mężczyzn. Każdy czegoś już tam doświadczył i wie na czym ta "zabawa" polega. Trzeba się jedynie chyba zdać na swoją intuicję, żeby wyczuć o co chodzi drugiej stronie. W tych "grach" nie ma reguł i regulaminu ;-) choć czasami żałuję, bo niektórym by się przydały-ale z drugiej strony nie byłoby tak wesoło ;-)
@niewidoczna

Intuicja to dobra rzecz. Ale sama intuicja nic nie wystarczy. Trzeba opierać się na pewnych standardach i zasadach i ich się trzymać jak regulaminu, który jeśli się złamie, czekał będzie ban.

Kto się oparzył chociaż raz w życiu, ten wie, że z gorącem trzeba uważać, żeby nie sparzyć się drugi raz. Niestety ludzie są głupi i za pierwszym razem zawsze chcą robić po swojemu :) Zwalają winę na innych, kiedy to oni sami są sobie winni. A intuicja w tym czasie milczała :)
Wiesz co? w teorii każdy jest dobry :-) Kiedy serce przejmuje nad Tobą kontrolę, nie pomogą tu żadne zasady, standardy, intuicja i inne cuda. Musisz dostać po przysłowiowym tyłku i dopiero wtedy zaczynasz "widzieć" jak jest.
Nie zgodzę się. Kierowca samochodu musi być cały czas skoncentrowany na 100%. Nie ma miejsca na pomyłkę w trakcie jazdy. Nie ma czegoś takiego, że sobie "pozwolił" na odrobinę szaleństwa.

Nie ma 100% pewności że w życiu nie popełni się błędu, ale jest za to szansa, że stosując się do pewnych zasad tych błędów będzie jak najmniej. I nie trzeba wcale dostawać po tyłku, żeby się czegoś nauczyć. Trzeba za to MYŚLEĆ trzeźwo i przyszłościowo :)
Nawet najlepszym kierowcom zdarzają się wypadki..i to poważne.

Inne tematy z forum Poznajmy się

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...

Trans osoby z Trójmiasta (195 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

do góry