Widok

niemowlak nie bawi się stopami

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój 8mio miesięczny synek nigdy nie bawił się stopkami. Rozwija się prawidłowo, jest bardzo silny, ogólnie okaz zdrowia. Jak skończył 5 czy 6 miesięcy, teraz nie pamiętam, zauważył że ma stopy, bawił się kilka dni nimi, potem włożył sobie do buzi, skrzywił się i od tamtej pory zrobił to jeszcze tylko raz, ja próbowałam się z nim bawić i włożyłam mu raz stópkę do buźki to też się skrzywił. Dodam, że stopy mojego dziecka się wtedy dość mocno pociły i troszkę zawsze śmierdziały ;) czy wasze dzieci też tak miały, czy mam się czym martwić? u lekarza zapomniałam się dowiedzieć, ale mówił że dziecko zdrowe.... nie wiem, czy iść jeszcze raz, może do jakiegoś neurologa, bo czytałam że to może być objaw napięcia mięśniowego..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na moim synku tez stopy nie zrobily wiekszego wrazenia, nawet smeim napisac ze zadnego. Nie wpadlam na pomysl by sie tym martwic. Nie szukaj problemow tylko ciesz sie,ze masz zdrowe dziecie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
eeee chyba nie masz się czym martwić, moja ciągle zjadała swoje stopy a ma osłabione napięcie wiec to raczej nie ma nic do rzeczy
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja też niezauważała swoich stóp nie bawiła się nimi
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój zauważył je jakiś miesiąc temu, ale bez wkładania do buzi. Wcześniej kompletna ignorancja. Dodam, że jest bardzo żywiołowym i aktywnym maluchem.
hmm dziwnie z tymi stopami jest bo faktycznie brak zabawy z nimi może świadczyć o zbyt słabym napięciu mięśni za to odpowiedzialnych, ale z drugiej strony są "takie typy" co wogole tego nie robią

my bylismy rehabilitowani na asymetrię i zbyt duże napięcie w rekach i własnie rehabilitanci jak się dowiedzieli, że nogi go nie interesują to zaczęli tez wzmacniać mięśnie brzucha... i nic to nie pomogło :-) Po prostu nie miał tego etapu
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas to samo - zainteresowanie znikome
nie przejmuję sie tym ;)
[url=http://www.forumticker.net/]image

moja dwulatka NIGDY nie bawiła się stopami ... za to teraz gryzie skarpetki a w granicy ROKU żarła ojca w palce u nóg - NAŁOGOWO ...

moja corcia od czasu do czasu bawi sie stopami. Lubi sciagac skarpetki, wklada je je sobie do buzi...

Moze kup kolorowe skarpetki z jakas mala maskotka przyklejona do nich, najlepiej grzechoczaca.
W taki sposob zachecisz synka do zabawy stopkami.
to teraz już się tak nie martwię :) dziękuję wszystkim za uwagi i rady :)
widocznie nie ma takiego fetyszu ;)

moja Madzia tez ma wylane na swoje stopy ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry