Widok
niemowlak nie bawi się stopami
mój 8mio miesięczny synek nigdy nie bawił się stopkami. Rozwija się prawidłowo, jest bardzo silny, ogólnie okaz zdrowia. Jak skończył 5 czy 6 miesięcy, teraz nie pamiętam, zauważył że ma stopy, bawił się kilka dni nimi, potem włożył sobie do buzi, skrzywił się i od tamtej pory zrobił to jeszcze tylko raz, ja próbowałam się z nim bawić i włożyłam mu raz stópkę do buźki to też się skrzywił. Dodam, że stopy mojego dziecka się wtedy dość mocno pociły i troszkę zawsze śmierdziały ;) czy wasze dzieci też tak miały, czy mam się czym martwić? u lekarza zapomniałam się dowiedzieć, ale mówił że dziecko zdrowe.... nie wiem, czy iść jeszcze raz, może do jakiegoś neurologa, bo czytałam że to może być objaw napięcia mięśniowego..
hmm dziwnie z tymi stopami jest bo faktycznie brak zabawy z nimi może świadczyć o zbyt słabym napięciu mięśni za to odpowiedzialnych, ale z drugiej strony są "takie typy" co wogole tego nie robią
my bylismy rehabilitowani na asymetrię i zbyt duże napięcie w rekach i własnie rehabilitanci jak się dowiedzieli, że nogi go nie interesują to zaczęli tez wzmacniać mięśnie brzucha... i nic to nie pomogło :-) Po prostu nie miał tego etapu
my bylismy rehabilitowani na asymetrię i zbyt duże napięcie w rekach i własnie rehabilitanci jak się dowiedzieli, że nogi go nie interesują to zaczęli tez wzmacniać mięśnie brzucha... i nic to nie pomogło :-) Po prostu nie miał tego etapu