Widok

niesienie obraczek jak to ma byc???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W zwiazku z tym ze nie mamy malych dzieci w rodzinie to wymyslilam ze obraczki moze nam niesc nasz siostrzeniec, ktory ma juz 16 lat.
Zastanawiam sie tylko jak ma to wygladac.
Moja wizja wejscia jest taka:
Ksiadz wychodzi do nas i nas wita, nastepnie wraca do oltarza razem ze swiadkami, nastepnie grany jest marsz weselny i my idziemy razem do oltarza. Gdzie w tym wejsciu ma byc siostrzeniec wedlug was???
Czy powinien isc przed nami trzymajac pewna odleglosc, podczas gdy gra marsz weselny??? czy lepiej by bylo gdyby szedl sam przy jakiejs innej muzyce, (ksiadz i swiadkowie sa juz przy oltarzu) zanim zaczna grac marsz weselny, a jak dojdzie to wtedy my???
No i jeszcze jak dojdzie z tymi obraczkami to co dalej?? - daje je ksiedzu , swiadkom czy sam trzyma????
Prosze doradzcie i podajcie jak to u was jest, bo sama nie wiem jak to zrobic a niechce zabardzo zamieszac.
Dzieki :)))

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Danusiu, był tu wcześniej wątek, kto ma co nieść itd. i była tam taka sugestia, że jeden ze świadków niesie kwiaty pod obraz maryjny, a drugi obrączki. Myślę, że to dobry pomysł. A czy Twój siostrzeniec będzie też świadkiem? Bo jeżeli nie, to wydaje mi się, że nie ma potrzeby włączania go w tę ceremonię, bo 16-latek to prawie dorosła osoba...
jesli Twoj siostrzeniec chce uczestniczyc w tym tak waznym dla Ciebie dniu w taki wlasnie sposob to ja nie widze problemu. Mysle ze powinien isc z obraczkami kilka krokow przed Wami. Kiedy dojdzie do oltarza niech usiadzie w pierwszej lawce i trzyma obraczki. kiedy dojdzie do momentu kiedy obraczki beda potrzebne poprostu poda je ksiedzu. Zazwyczaj to rola swiadka ale to nie znaczy ze zawsze tak musi byc:) pozdrawiam!
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Danuśka miała nam nieśc obraczki siostrzenica mojego M ale uznalismy ze jest na to za duza ma 10 lat więc niesie córa sasiadki

U nas będzie niósł obrączki 3 letni siostrzeniec. Ale mam poważne obawy że nie uad mu się przejść samemu z obrączkami przez cały kościół. U nas chyba będzie czekał w pierwszej ławce i po prostu podaje w odpowiednim momencie.

A nie mozna po prostu dać księdzu obrączek przed mszą ślubną...?
Tak tylko pytam...
mozna dac ksiedzu, a ogolnie to obraczki trzyma swiadek i podaje je ksiedzu do poswiecenia, poblogoslawienia.
musze sie ksiedza spytac jak to w naszej parafi wyglada.

image
No własnie :-) Nie ma się co martwić - ksiądz Darek wszystko wyklaruje nam - co i jak!
PS.czy już zabraliście się do załatwiania spraw w USC ?
My pewnie dopiero pod koniec lipca się za to weźmiemy i wtedy, już z dokumentami pójdziemy do księdza ustalać różne szczegóły.
Co ja piszę???!!! POD KONIEC LIPCA????!!!! ;-)))
Oczywiście koniec czerwca miałam na myśli!
Pozdrawiam - O.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry