Widok

nieszczepiony 2-latek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój dwuletni syn został zaszczepiony tylko w szpitalu.
Potem zaczal sie szał alergii, nie moglismy zdiagnozowac co malemu jest.Wiec nie szczepilismy. Potem pobyt w szpitalu, wiec kwarantanna ze szczepieniem, bo mial kontakt z chorobami zakaznymi. Potem bylo juz lepiej, ale non stop, albo chory mały,albo rodzenstwo. I tak do roku. Nie jestem za szczepieniami, dlatego je odwlekalam, moze gdybym była fanką, to szczepilabym mimo wszystko.
Nie mniej jednak mysle o tym i czuje jakis lęk,że nie jest szczepiony,zwłaszcza,że zaraz idzie do przedszkola.
Miała któras z Was podobna sytuację? Czy w tym wieku muszę juz go szczepic wszystkim dawkami? Jakim trybem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15
Najlepiej pójdź do swojego lekarza i zapytaj.... Sorry, ale forum nie da Ci odpowiedzi w takiej sprawie. Jak najszybciej do lekarza i szczepić, takiego nieszczepionego dziecka nie powinnaś posypać do przedszkola....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4
Roki daj jakiś namiar do siebie. I przede wszystkim nie sluchaj głupot i zastraszania :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
biszkopt@mailmix.pl

za wypowiedzi w stylu idz do lekarza - dziekuje. Lekarz na bank zaserwuje mu kazda dawke najlepiej jednoczesnie;/ moze ktos szczepil w tym wieku i ma wlasne doswiadczenia?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Rozsądny lekarz na pewno nie zaleci wszystkich szczepien a już na pewno nie na raz.
Ja na pewno zaszczepiłabym szczepionka MMR (odra, różyczka , świnka) i przeciw krztuścowi, bo coraz częściej sie pojawia , ewentualnie jakieś pneumokoki
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
No a jakiej rady się spodziewałaś? Typu idz do koleżanki, sąsiadki, pani w sklepie albo znachora. Niech ci doradzi...
Chyba normalne, ze pierwsze co powinnaś zrobić to zaciągnąć porady lekarza. A jak nie będziesz pewna idz do drugiego i trzeciego by rozwiali twoje wątpliwości.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziwię się, że nie dostalaś wezwania z przychodni i kary z urzędu wojewódzkiego za brak szczepień!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jesli chodziła do przychodni do lekarza jak mały chorował to nie przysyłają tak szybko wezwania na szczepienie, bo mają odnotowane,że są przeciwwskazania do szczepienia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poczytaj sobie ustawę o szczepieniach lepiej, bo nie można dawać kar tak sobie, tylko przy pewnych warunkach :P że też społeczeństwo wierzy w te zastraszania, które są niezgodne z prawem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Co z Ciebie za matka że nie szczepisz dziecka . Brak słów .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
jak dziecko ciągle choruje to nie może być szczepione. Szczepi się dzieci, które przez ok 2 tygodnie do szczepienia nie były przeziębione czy chore. Ja tak miałam,że przesunęliśmy się sporo ponad pół roku ze szczepieniem, bo córka ciągle przeziębiona, potem szczepionki nie było przez kilka miesięcy dostępnej i w końcu opóźnienie było już ponad roczne. W przychodni nikt nic nie mówił, zaszczepili z opóźnieniem i tyle. Odczekaj jak będzie większa przerwa w chorobach i wtedy idź.
A ty Ania weź się nie spinaj tak bo ci żyłka w oku pójdzie.Rodzice nieszczepiący uważają,że szczepionki są złe:) inaczej by szczepili, a nie ma ludzi ani matek idealnych ty również do takich się nie zaliczasz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
A mi jakoś trudno uwierzyć, że przez 2 lata dziecko było non stop chore. I takie chorowite dziecko ma pójść do przedszkola?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
Żyłka to Tobie w oku trzaśnie nie mi , o moje oczka nie musisz się tak martwić bo mam dobre . Zastanów sie lepiej czy Ty byłaś szczepiona przez swoich rodziców ? Szczepionki są złe ? O mnie nie musisz się martwić bo ja swoje córki już dawno zaszczepiłam i JESTEM MATKA IDEALNĄ , bo zawsze na czas były szczepione .I było to ponad 25 lat temu .

Ps. mama
Odwal się od mojej osoby zrozumiałaś !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
a ja doskonale rozumiem autorkę wątku...Mam niespełna 2letniego synka..
odwlekamy ze szczepieniem już prawie rok! ktoś by pomyślał że jest to zamierzone działanie nas rodzicow...a guzik prawda...
syn rok temu zachorowal na ospe po ktorej nie mogl byc 2 miesiace szczepiony a pozniej co mielismy umowiona wizyte na szczepienie to zawsze cos u nas sie przypałętało..a to grypa a to zapalenie oskrzeli..a wiaodmo że dziecko min 2 tyg po chorobie też nie może być szczepione..i tak przekładamy te szczepienia nie dlatego że nam się to podoba a dlatego że niecko co róż łapie wieksze czy mniejsze infekcje które są przeciwskazaniem do szczepień!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pamiętaj tylko, że szczepionkę 6 w1 podaje się tylko do 30 miesiąca życia, potem już zwykłą na NFZ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi też nie chce się wierzyć ,że przez dwa lata nie było czasu na zaszczepienie.Dziecko nie uczęszczające do przedszkola było non stop chore?Moje jak miało 5 tygodni trafiło do szpitala i pierwsze co zrobiłam po wyjściu to zaszczepiłam przeciwko pneumokokom.Później nie było lepiej w wieku 8 mc przeszło ciężką infekcję ale z pomocą pielęgniarki dałyśmy radę w domu bez szpitala ,później trafiały sie trzydniówki ,rota,wirusy ale jakoś dałam rade szczepić czasami tylko z małym opóźnieniem.Nie chodzisz do pediatry?To pediatra teraz powinien ci zaplanować plan szczepień.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiadomo, że w życiu są różne sytuacje, jednak powinnaś pójść do pediatry. Moja córka ma 5 lat i dopiero niedawno dostała szczepionkę przeciw MMR. Wcześniej urosepsa i przekładanie szczepień w wyniku zaleceń nefrologa i endokrynologa. Teraz mam 6- tygodniowego synka i już zdążyliśmy spędzić 12 dni w szpitalu z zapaleniem płuc. Małego zaszczepię na pewno na pneumokoki i meningokoki. Tak jak pisałam wcześniej 6w1 jest tylko do 30 miesiąca życia, więc zostało Ci raptem 6 miesięcy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka była bardzo opózniona z szczepieniami właśnie do drugiego roku życia bo a to oskrzela a to jakieś alergie a to inne pierdy i dopiero po 2 urodzinach zaczęliśmy zdrowotnie wychodzić na prostą nie miała wszystkich szczepionek z kalendarza bo np. na rotawirusy już za późno pediatra dopasowała jej indywidualnie plan szczepienia i teraz w wieku lat trzech jest zaszczepiona na wszystko na co już w tym wieku mogła być szczepiona + pneumokoki jedna dawka wybrałam chba 13tkę meningo ospa
Czasami tak bywa, że nawet rodzice będący za szczepieniami dziecka zaszczepić bez szkody dla niego zrobić tego nie mogą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

do góry