Widok
nieuznana reklamacja- co mogę jeszcze zrobić?
kupiłam termometr elektroniczny w aptece (taki do czoła) i się okazało, że źle pokazuje:( córka miała prawie 40st a termometr pokazywał 38! po dwóch dniach od zakupu oddałam do reklamacji. Po miesiącu zadzwonili z apteki że termometr mogę odebrać a serwis nie znalazł żadnych niedoskonałości i że termometr rzekomo działa poprawnie.
Co mogę zrobić w tej sprawie?
Co mogę zrobić w tej sprawie?
Ale taki termometr nie pokazuje idealnie temperatury jak rtęciowy ,sama nie dalej jak tydzień temu kupiłam taki termometr ,babka w aptece powiedziała że mam dodać sobie dwa stopnie ,u mnie termometr pokazuje 34,6 znaczy prawidłowa moja temp jest 36 ,6 ,,mam w tym termometrze opcje sprawdzania temp w pomieszczeniu i zgadza się na term który stoi w pokoju jest równo 22 st na termometrze tym do czoła jest 20 st .
sprawdz w instrukcji pewnie jest napisane u mnie wszystko jest opisane , no ale może faktycznie z twoim coś nie tak skoro pokazuje takie rozbieżności ,ja mam w domu też taki termometr pod pachę elektroniczny który pod jedną pachą pokazał 36,7 a pod drugą chwilę później 38,5 dlatego jak mi się udaje to małemu dodatkowo mierzę rtęciowym a po za tym wiadomo to nie są idealne termometry z tym że są po prostu wygodne ,szybkie w użyciu niż tradycyjne rtęciowe .
nic nie zrobisz, skoro term. wrocil z serwisu i dziala.
mozesz co prawda sie szarpac ze skargami do producenta czy rzecznika praw konsumenta - ale litosci. o termometr? mnie by sie nie chcialo, zwlaszcza, ze 5 stow nie kosztowal. wiecej kasy stracisz na zalatwianiu, wysylaniu, jezdzeniu niz on wart.
stracona kasa, trzeba sie z tym pogodzic. a na przyszlosc na necie poszukac opisow, opinii etc.
mozesz co prawda sie szarpac ze skargami do producenta czy rzecznika praw konsumenta - ale litosci. o termometr? mnie by sie nie chcialo, zwlaszcza, ze 5 stow nie kosztowal. wiecej kasy stracisz na zalatwianiu, wysylaniu, jezdzeniu niz on wart.
stracona kasa, trzeba sie z tym pogodzic. a na przyszlosc na necie poszukac opisow, opinii etc.
yacadi smacadi
Ja kupiłam to za każdym razem pokazywał inną temperaturę, synek z gorączką a on wykazywal zamiast 38,5 to 37 , sprawdzalam na sobie to terz niedokladnie. potem poszlam do apteki to pani sobie sprawdzila wyszlo 36,6 jej wspolpracownica tez 36,6. wydawalo sie byc wszystko ok! tylko ja go moglam zle uzywac - dwa lata minely a ja nadal nie potrafię go dobrze użyć, bo za kazdym razem zle! koszmar! :) nie wiem co robie zle ale widocznie robię... albo to byl dla babek po prostu fart :P
ja kiedys tez kupilam taki termometr,za chyba od 100zl.Przymierzylam sobie do czola w roznych miejscach a tam ciagle inna temperatura.Maz poszedl do apteki oddac,nie chcieli go przyjac,bo otwarty itd.Zrobil afere i przyjeli.Tu jest troche inna sytuacja.Ale wydaje mi sie ze oni maja racje,bo termometr nie jest zepsuty tylko jest do d...
Nie mają prawa odrzucić reklamacji i poinformować cię po czasie dłuższym niż dwa tygodnie po złożeniu reklamacji. W ustawie jest przewidziany czas dwóch tygodni na negatywne rozpatrzenie, po tym czasie automatycznie uznaje się reklamację za uznaną. Dodatkowo decyzję muszą nadać listem poleconym, telefoniczna informacja nie jest wiążąca, bo można ją łatwo podważyć. Możesz się odwołać od decyzji, możesz napisać do rzecznika praw konsumenta.
http://www.uokik.gov.pl/problemy.php?problem=1&wojewodztwo=46&miasto=47&x=55&y=6
mamy termometr na podczerwień - taki do mierzenia na czole, w uchu itp. też potrafi mieć do 2'C różnicy w porównaniu ze zwykłym termometrem elektronicznym (i mierzeniem w odbycie). Dlatego lezy i od wielu m-cy go nie używamy :]
mamy termometr na podczerwień - taki do mierzenia na czole, w uchu itp. też potrafi mieć do 2'C różnicy w porównaniu ze zwykłym termometrem elektronicznym (i mierzeniem w odbycie). Dlatego lezy i od wielu m-cy go nie używamy :]
ja też miałam termometr który uważałam za mega super dobry i w sumie wszystko było ok, dobrze pokazywał, sprawdzałam porównywałam aż pewnego dnia młody sie rozchorował, sprawdziłam tym na podczerwień i pokazał 37, coś mi nie pasowało i sprawdziłam rtęciowym pod pachą - 39 ;/
teraz działa bez zarzutu, ale wolę nie ryzykować, mam zwykły rtęciowy i przynajmniej jest spokój
teraz działa bez zarzutu, ale wolę nie ryzykować, mam zwykły rtęciowy i przynajmniej jest spokój