Widok
hmmm ... samo anulowanie małżeństwa to , które nie wymaga skomplikowanej procedury kościelnej i prawnej jest możliwe w 24 godziny po zawarciu związku małżeńśkiego pod warunkiem, że małżęństwo nie zostało skonsumowane ... więc w twoim przypadku czeka cię już normalny rozwód, ew. procedura kościelna do unieważnienia sakramentu
współczuję
współczuję
ale co my możemy?
ja napisałam co ją czeka, ale i tak podjęcie decyzji to straszne chwile, pozatym nie sądzę, by tak z dnia na dzie.ń facet sie zmienił, może zawsze tak było, ale dziewczyna była zaślepiona, może kiedyś nawet lubiła pewne zachowania swojego męża, a teraz ją to zaczeło drażnić, i facet może wogule nie być winny całej sytuacji ... nie da się radzić, niech spotka się psychologiem, potem z prawnikiem, być może z księdzem (choć ja teraz bym nie poszła, bedzie namawiał do rozmowy i powie, że musża być razem bo ślubowali, znam to gadanie ... sama to przerobiłam ... ja mu mówię, że jeste źle, że nei wytrzyjuję, a on do mnie,żebyśmy wzieli kościelny, paranoja !!
ja napisałam co ją czeka, ale i tak podjęcie decyzji to straszne chwile, pozatym nie sądzę, by tak z dnia na dzie.ń facet sie zmienił, może zawsze tak było, ale dziewczyna była zaślepiona, może kiedyś nawet lubiła pewne zachowania swojego męża, a teraz ją to zaczeło drażnić, i facet może wogule nie być winny całej sytuacji ... nie da się radzić, niech spotka się psychologiem, potem z prawnikiem, być może z księdzem (choć ja teraz bym nie poszła, bedzie namawiał do rozmowy i powie, że musża być razem bo ślubowali, znam to gadanie ... sama to przerobiłam ... ja mu mówię, że jeste źle, że nei wytrzyjuję, a on do mnie,żebyśmy wzieli kościelny, paranoja !!
a ja bym ci proponowala rozmowe z poradnia malzenska, psychologiem albo psychoterapeuta dla par. Mysle , ze Twoja decyzja o slubie nie byla pochopna wiec i decyzja o uniewaznieniu czy rozwodzie nie powinna byc.Napewno byly powody do zawarcia waszego sakramentu dlatego tez nalezy sprobowac go teraz ratowac. malzenstwo to czesto przynajmniej na poczatku trudnosci, dopasowanie sie do siebie i umiejetnosc rozmowy. W kazdym malzenstwie sa kryzysy i trzeba wspolnie czasami z pomoca osob trzecich sie dogadac. zycze Ci powodzenia.
unieważnienie małżeństwa możliwe jest tylko z powodów podanych z prawie kanonicznym.Jest to np.zatajenie bezpłodności,zatajenie wiary,zmuszenie do małżeństwa przez osoby 3. Jest jeszcze kilka.
To nie prawda,że małżeństwo nie może być skonsumowane i jest na unieważnienie 24h.
eśli chcesz unieważnić ślub kościelny idź do księdzxa i dowiedz się jakie są jeszcze te "możliwości' po którch możesz unieważnić małżeństwo.
To nie prawda,że małżeństwo nie może być skonsumowane i jest na unieważnienie 24h.
eśli chcesz unieważnić ślub kościelny idź do księdzxa i dowiedz się jakie są jeszcze te "możliwości' po którch możesz unieważnić małżeństwo.
Nie koniecznie. Jezeli porozmawia sie z ksiedzem ze malzonek zmienil sie i robi takie a takie zeczy, co prowadzi do nie moznosci wspolzycia w ukladzie malzeskim a co za tym idzie do nie moznosci zalozenia i planowania normalnej rodzi - moze dostac rozwod.
Niestety taki przypadek mam wsrod znajomej, dostala rozwod koscielny bez problemu. Poprostu wyznala ksiedzu co sie dzieje w domu i tyle.
Niestety taki przypadek mam wsrod znajomej, dostala rozwod koscielny bez problemu. Poprostu wyznala ksiedzu co sie dzieje w domu i tyle.