Widok
nnt. Ile wazy klatka dla psa do samolotu?
Dziewczyny wiem ze nie na temat ale nie znajdue nigdzie tego...moze akurat ktoras wie, moze lata z psem.Ile wazy, pytam tak na serio, ile dokladnie wazy klatka dla psa do samolotu o wym 55 cm x 40 x 20 cm?Bo szukam i sie martiwe ze jak bedzie za ciezko to pies bedzie musial byc w luku bagazowym...;((((
No ale wlasnie problem w tym ze ja jestem za granica a klatke kupie w Polsce na miejscu jak bnede psiaka zabierac, tak wiec chcialm etraz wiedziec czy pies plus klatka nie przekrocza mi 8 lub 10 kg-w zaleznosci od linii lotniczej i wowczas czy mam robic rezerwacje na kabine czy na luk.Szukalam w internecie i szukalam i nic, zwlaszcza te wynmiary 55 na 40 x 20 nie wiem gdzie takie sprzedaja, bo normalnie w zoologicznym w Polsce wczesniej jak widzialam to byly w najkrotszym wymiarze 30 cm.....Dzieki mimo wszystko.Moze ktos wie akurat...
Piesek jest mlody i rosnie ale traz wazy 5 do 5,5 kg...a chce lecie linia co pozwala w kabinie do 10 kg, wiec mam no liczmy 4,5 kg zpasu.Mowisz ze kilogram wazy klatka, hm....ale kurcze te wymiary, jak patrzylam po sklepach internetowych to nie ma takich malych..co te linie sobie ubzduraly.W call center tak dokladnie podano i na stornie jest napisane tez....
No wlasnie wiem ze jakas mini mini ale prosze oto tak pisza na stronie Lufthansy.Inne firmy tez maja takie przepisy jesli chce w kabinie.
Przewóz małych psów lub kotów na pokładzie samolotu:
Można zabrać ze sobą na pokład samolotu małego psa lub kota, jeśli waga zwierzęcia wraz z kontenerem, w którym jest przewożone, nie przekracza 8 kilogramów. Wymiary takiego kontenera nie mogą przekroczyć 55 x 40 x 20cm. Dopuszczalny jest przewóz zwierząt w specjalnych kontenerach stanowiących własność pasażera, pod warunkiem iż mają one odpowiednie wymiary i są wodoszczelne. Lufthansa oferuje do przewozu małych zwierząt specjalne pudełka "Pet Box", które można bezpłatnie otrzymać w stanowisku odprawy pasażerskiej.
O tych pet box w Gdansku pewnie nikt nie slyszal bo tam biura lufthansy nawet nie ma.I nie wiem naprawde jak to rozgrysc.....
Przewóz małych psów lub kotów na pokładzie samolotu:
Można zabrać ze sobą na pokład samolotu małego psa lub kota, jeśli waga zwierzęcia wraz z kontenerem, w którym jest przewożone, nie przekracza 8 kilogramów. Wymiary takiego kontenera nie mogą przekroczyć 55 x 40 x 20cm. Dopuszczalny jest przewóz zwierząt w specjalnych kontenerach stanowiących własność pasażera, pod warunkiem iż mają one odpowiednie wymiary i są wodoszczelne. Lufthansa oferuje do przewozu małych zwierząt specjalne pudełka "Pet Box", które można bezpłatnie otrzymać w stanowisku odprawy pasażerskiej.
O tych pet box w Gdansku pewnie nikt nie slyszal bo tam biura lufthansy nawet nie ma.I nie wiem naprawde jak to rozgrysc.....
Dziekuje rozyczko,ale niestety 28 cm jako jeden z wymiarow to za duzo,bo lufthansa dopuszcza na poklad klatki o najmniejszym z 3ch wymiarow ktory nie przekracza 20 cm, a tam jest 28 cm.
Tokio, widzisz jzu patrzylam o ten pet box i nie ma nic na stronie o tym aby zamowic,ale chyab jakis mail im wysle, takie durne te przepisy, ze nie wiem co.20 cm co to za wymaier jaki pies ma wejsc....chyba tylko chiuaua, o ile tak sie pisze.....
Tokio, widzisz jzu patrzylam o ten pet box i nie ma nic na stronie o tym aby zamowic,ale chyab jakis mail im wysle, takie durne te przepisy, ze nie wiem co.20 cm co to za wymaier jaki pies ma wejsc....chyba tylko chiuaua, o ile tak sie pisze.....