Widok
nnt. Internet- z jakiej firmy? najlepszy!!!
Polećcie mi jakiś dobry net, najlepiej taki żeby nie było problemu z jego dostępnością. mam teraz osiedlowy i powiem że jest beznadziejny od wczoraj nie mam internetu i nikogo to nie interesuje:(
Firma do du...py.
Podajcie mi proszę ceny i jakość tej usługi :) Z góry dziękuję
Firma do du...py.
Podajcie mi proszę ceny i jakość tej usługi :) Z góry dziękuję
Zależy czy chcesz bezprzewodowy.
Ja mam z Play-a. Ogólnie internet bardzo szybko chodzi.
Jeśli chodzi o cenę to 45 zł miesięcznie za 5 GB transferu danych (co spokojnie starcza). Do tego przez pierwsze 3 miesiące internet za darmo, plus modem za złotówkę.
Oferta jest najkorzystniejsza na rynku.
Natomiast jeśli chodzi o samego playa, jestem wściekła na nich, nie potrafię nic załatwic z nimi, w punktach nikt nic nie wie.
Sama oferta jest rewelacyjna natomiast Play ma u mnie z górki.
Ja mam z Play-a. Ogólnie internet bardzo szybko chodzi.
Jeśli chodzi o cenę to 45 zł miesięcznie za 5 GB transferu danych (co spokojnie starcza). Do tego przez pierwsze 3 miesiące internet za darmo, plus modem za złotówkę.
Oferta jest najkorzystniejsza na rynku.
Natomiast jeśli chodzi o samego playa, jestem wściekła na nich, nie potrafię nic załatwic z nimi, w punktach nikt nic nie wie.
Sama oferta jest rewelacyjna natomiast Play ma u mnie z górki.
Polecam Playa mam go od marca, limit 5GB-45 zł ale jeżeli nie chcesz ściągać filmów to spokojnie starcza, nie mam problemów z zasięgiem, ale mieszkam w centrum Wejherowa, ich sklep na Świętojańskiej w Gdyni porażka - ten blisko gorących pączków, sprzedawcy zachowywali się jakby nie chcieli nic sprzedać, w Wejherowie w Centrum Kaszuby porządna babka właściwie można załatwić sprawę od ręki.
blue connect dla mnie najlepszy i działa szybko i wszędzie.
jak mieszkałam na morenie miałam jarsat bezprzewodowy, źle nie było ale awarie się zdarzały
jak mieszkałam na morenie miałam jarsat bezprzewodowy, źle nie było ale awarie się zdarzały
ja mam Orange dla firm, bezprzewodowy. Limit 3 GB, płacę 48 zł miesięcznie.
Jest to internet radiowy.
Czasami śmiga jak szalony, czasami ledwo co chodzi.
Ale to niestety jedyne, co u nas działa, mimo że mieszkam w centrum jednej z najwiekszych wsi w Polsce ;) (która już powinna być miasteczkiem w sumie...)
Jest to internet radiowy.
Czasami śmiga jak szalony, czasami ledwo co chodzi.
Ale to niestety jedyne, co u nas działa, mimo że mieszkam w centrum jednej z najwiekszych wsi w Polsce ;) (która już powinna być miasteczkiem w sumie...)
my też mamy UPC - neostradę miałam wcześniej i wszystko było ok, dopóki nie pojawiły się problemy - internet przestał działać, a wizytę montera można było umówić dopiero po bodajże 7 dniach niedziałania, po tych siedmiu dniach monter miał wolny termin po jakimś kolejnym tygodniu, więc 2 tygodnie bez netu. potem przy przeprowadzce i przeniesieniu internetu była kompletna porażka - moje zlecenie zaginęło w systemie i nikt mi tego nie powiedział przez blisko 3 miechy, kiedy to dzwoniłam kilka razy w tygodniu, podawałam wszystkie dane i zawsze słyszałam "Zgłoszenie jest w trakcie realizacji"
tak że kolejny raz potwierdza się zasada, że od tepsy trzeba trzymać się z dala ;)))
z UPC jest wszystko w najlepszym porządku, bardzo dobrze działa też infolinia i ta cała pomoc techniczna przez telefon.
my mamy internet 10 giga i płacimy 80 zł miesięcznie. internet rozdzielony jest na dwa komputery.
tak że kolejny raz potwierdza się zasada, że od tepsy trzeba trzymać się z dala ;)))
z UPC jest wszystko w najlepszym porządku, bardzo dobrze działa też infolinia i ta cała pomoc techniczna przez telefon.
my mamy internet 10 giga i płacimy 80 zł miesięcznie. internet rozdzielony jest na dwa komputery.
Wklejam mój wynik ze speedtestu :D
Tabela porównawcza
1. Modem analogowy 56 kbps
2. Neostrada 128 / ISDN 2 kanały kbps
3. Neostrada 256 kbps
4. DSL 512 kbps
5. Neostrada 1024 kbps
6. Neostrada 2048 kbps
7. DSL 4096 kbps
8. Neostrada 6144 kbps
9. Mój wynik - 62416 kbps
Płacę 60 zł. W dzień jest około 16000
Tabela porównawcza
1. Modem analogowy 56 kbps
2. Neostrada 128 / ISDN 2 kanały kbps
3. Neostrada 256 kbps
4. DSL 512 kbps
5. Neostrada 1024 kbps
6. Neostrada 2048 kbps
7. DSL 4096 kbps
8. Neostrada 6144 kbps
9. Mój wynik - 62416 kbps
Płacę 60 zł. W dzień jest około 16000
tylko nie Jarsat!! syf jakich mało!
Zrezygnowaliśmy rok temu, od tego czasu ciągniemy na Erze zamiennie z Orange - Era szybsza.
W naszym bloku ma być w tym roku UPC, wtedy bierzemy najwyższy pakiet. Mój brat na tym najwyższym film ściąga w kilkanaście minut ;)
Niestety już wrzesień, a UPC nadal nie widać :(
Ogólnie UPC ma najszybszy internet w ofercie.
Zrezygnowaliśmy rok temu, od tego czasu ciągniemy na Erze zamiennie z Orange - Era szybsza.
W naszym bloku ma być w tym roku UPC, wtedy bierzemy najwyższy pakiet. Mój brat na tym najwyższym film ściąga w kilkanaście minut ;)
Niestety już wrzesień, a UPC nadal nie widać :(
Ogólnie UPC ma najszybszy internet w ofercie.
[/url][/url]
No my mieliśmy parę lat, póki to była mniejsza firma, to było ok. Jeden z serwisantów mieszkał chyba na naszym osiedlu, bo jak coś się działo, to za parę minut przychodził i sprawdzał. Firma wtedy nazywała się inaczej, ale potem przejął ją jarsat i się zaczęło.
Niestety nie mieliśmy tu innej opcji, ale jak usłyszeliśmy że ma być UPC to od razu uciekliśmy ;)
Płacić 50 zł za nieposiadanie internetu to nie dla nas ;)
Niestety nie mieliśmy tu innej opcji, ale jak usłyszeliśmy że ma być UPC to od razu uciekliśmy ;)
Płacić 50 zł za nieposiadanie internetu to nie dla nas ;)
[/url][/url]
Ajeczka doskonale Cię rozumiem u nas jest wieczny brak internetu a doprosić się żeby ktoś przyjechał i naprawił trzeba nie lada cierpliwości:( Telefony podane na stronie jako tzw awaryjne działają tylko na zasadzie ...nagraj się i zostaw wiadomość... A ostatnio życzą sobie opłaty za miesiąc z góry jakaś masakra:( Przy ciągłych brakach internetu to ja płacić z góry nie zamierzam.
jarsat tez działa mi na nerwy;/ ostatnio nawet koleś "zaśpiewał" 30zł za to że przyszedł i przyciął mi kabel bo coś tam sie odłączyło!!! no bez jaj;/ Już nie wspomnę o 50zł kary za to że przegapiłam jedną ratę bo przeważnie płace za 3 miechy z góry i jeden miesiąc mi "uciekł" to karę dostałam...buuu
Ja mam od kilku lat z firmy Stream Communnications (wcześniej Homenet/Maxmann). Przy dobrych wiatrach rozpędza się do 100Mb/s,
a płacę 49zł mies.
Teraz umowa mi się kończy i raczej ją przedłużę, bo nie widzę nic lepszego nadto co mam :)
Vectra też ma dobre prędkości, ale cena zawrotna :/
a płacę 49zł mies.
Teraz umowa mi się kończy i raczej ją przedłużę, bo nie widzę nic lepszego nadto co mam :)
Vectra też ma dobre prędkości, ale cena zawrotna :/
maritiki@op.pl