Widok

nnt.KREDYTY HIPOTECZNE

Cześć dziewczyny!! mam takie pytanie odnośnie brania kredytu na zakup mieszkania w obecnej sytuacji na rynku finansowym. Bierzecie? Czy może czekacie, aż sytuacja się unormuje? Wiem, że nie ma jasnej odpowiedzi na te pytania, ale może zmagacie się z podobnymi problemami w chwili obecnej.
Mamy wystarczającą sumę na 30/40% wkład własny i chcemy dobrać 70/60% kredytu. Co o tym sądzicie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
buninko, widzisz z tym zabezpieczeniem to też nie jest tak prosto. Jeśli bank będzie chciał ci odebrać mieszkanie to jest bardzo skomplikowana procedura Nie mogę wejśc z dnia na dzień, spakować ci ubrań i wynieść wszystko na ulice. Bank nie zarabia na sprzedaży mieszkań a na odsetkach i woli mieć pewnośc ze ludzie mają tyle kasy ile trzeba na obsługę zobowiazania
ren - pozwoliłam sobie wysłać do Ciebie maila... mam nadzieję, ze dojdzie;)!!!
pozdarwiam serdecznie
image
o właśnie!

Hej ja również pracuję w multibanku, więc również się polecam! (prowizja również 0% :)
Jeśli zaś chodzi o te wszystkie zabezpieczenia, to dziewczyny, to jest tak, że bank nie jest pośrednikiem nieruchomości i bankowi wbrew pozorom nie zależy aby Wam się tego kredytu nie udało spłacić (pomijam już kwestię tego, iż poddanie egzekucji nieruchomści jest rzeczywiście długą i trudną procedurą). Wręcz przeciwnie - bank chce zarabiać na odsetkach, a nie na sprzedażach nieruchomości. Dlatego też zabezpieczenie, zabezpieczeniem, fajnie jak jest, ale najważniejsza jest zdolność kredytowa.
Pozdrawiam i zapraszam zainteresowanych do C.H. Manhattan (III piętro) do oddziału kredytów hipotecznych Multibanku.
Mój tel: 790 386 190, mail: agnieszka.elert@multibank.pl

P.S. Kredytujemy całoroczne domy drewniane.

mika.fm-------> przepraszam, gdzieś mi umknęło Twoje pytanie. To co moge napsać o moim banku to... jest to bank grupy Brebanku, brat bliźniak znanego szerszej rzeczy odbiorców "mbanku".
Jeśli zaś chodzi o kredyty hipoteczne to, większość "cech" została juz tutaj wymienione, ale są to:
- kredytowanie 100% inwestycji w PLN i CHF
- możliwość wcześniejszej spłaty (w całości) bez żadnych kosztów i prowizji
- możliwość przewalutowania ile razy się chce również bez prowizji
- kredytowanie do 45 lat (maks. do 75 roku życia)
- jako nasz oddział jesteśmy w stanie wynegocjować kredyt bez prowizji za udzielenie
- możliwość zmiany rat stałych na malejące w czasie całego okresu kredytowania w obie strony
- bardzo wygodne, bezpłatne konto do obsługi kredytu
- inne powiązane produkty na preferencyjnych warunkach (takie jak kredyty samochodowe itp)
No i to co najważniejsze - multibank jest porządnym bankiem, w takim sensie, iż w całej tej sytuacji nie poodwoływał decyzji kredytowych i nie wstrzymał uruchamiania transz (miało to miejsce np. w dombanku lub daleko nie szukając w polbanku).
Jeśli już dostaniecie kredyt w multi, to macie pewność, że dopełniwszy wszystkich formalności kredyt będzie prawidłowo obsługiwany (wypłacany itp.), a w dzisiejszej sytuacji to bardzo ważne.
Pozdrawiam!

a marza jaka jest w Pani banku- Brebank ?
podobno banki teraz odchodza od kredytow w CHF
jezeli jestescie juz po slubie wescie w banku pocztowym kredyt z doplata od panstwa .jest taki na 100 %zapytaj o niego
czy moze ktos ma kredyt z funduszem inwstycyjnym mysle nad takim ?
up.....
zdecydowanie odradzam, fundusz inwestycyjny mniej lub bardziej wiąże się z ryzykiem - kredyt to wystarczająco duże obciążenie, a oszczędzać możesz zawsze jest cala masa ofert produktów depozytowych. A jeśli już koniecznie fundusz to na pewno podzielone środki finansowe - nie ryzykuj utraty zysku nawet jeśli potencjalnie masz dużo zyskać - pamiętaj, że te produkty wymyślone zostałe po to żeby na nich zarobić tak samo jak na kredycie - tyle że tu będą inwestowane Twoje pieniądze, a nie pieniądze banku....ja osobiście odradzam .....w bankowości i finansach przepracowałam jakieś 4 lata i nauczyło mnie to duuuuużego szacunku do własnych ciężko zarobionych pieniędzy......
Witam. Pracuje w Alior Banku . Chętnie pomogę :)
tel.504942216

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Okna Winergetic Premium Passive Oknoplast opinie (13 odpowiedzi)

Witam, Budujemy dom pasywny i jesteśmy zainteresowani modelem okien winergetic premium passive....

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (45 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Dom drewniany (17 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

do góry