Widok

nnt.KREDYTY HIPOTECZNE

Cześć dziewczyny!! mam takie pytanie odnośnie brania kredytu na zakup mieszkania w obecnej sytuacji na rynku finansowym. Bierzecie? Czy może czekacie, aż sytuacja się unormuje? Wiem, że nie ma jasnej odpowiedzi na te pytania, ale może zmagacie się z podobnymi problemami w chwili obecnej.
Mamy wystarczającą sumę na 30/40% wkład własny i chcemy dobrać 70/60% kredytu. Co o tym sądzicie?

[URL="http://www.whenismywedding.com/"]image[/URL]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Pracuje w Alior Banku . Chętnie pomogę :)
tel.504942216
zdecydowanie odradzam, fundusz inwestycyjny mniej lub bardziej wiąże się z ryzykiem - kredyt to wystarczająco duże obciążenie, a oszczędzać możesz zawsze jest cala masa ofert produktów depozytowych. A jeśli już koniecznie fundusz to na pewno podzielone środki finansowe - nie ryzykuj utraty zysku nawet jeśli potencjalnie masz dużo zyskać - pamiętaj, że te produkty wymyślone zostałe po to żeby na nich zarobić tak samo jak na kredycie - tyle że tu będą inwestowane Twoje pieniądze, a nie pieniądze banku....ja osobiście odradzam .....w bankowości i finansach przepracowałam jakieś 4 lata i nauczyło mnie to duuuuużego szacunku do własnych ciężko zarobionych pieniędzy......
up.....
czy moze ktos ma kredyt z funduszem inwstycyjnym mysle nad takim ?
jezeli jestescie juz po slubie wescie w banku pocztowym kredyt z doplata od panstwa .jest taki na 100 %zapytaj o niego
podobno banki teraz odchodza od kredytow w CHF
a marza jaka jest w Pani banku- Brebank ?
mika.fm-------> przepraszam, gdzieś mi umknęło Twoje pytanie. To co moge napsać o moim banku to... jest to bank grupy Brebanku, brat bliźniak znanego szerszej rzeczy odbiorców "mbanku".
Jeśli zaś chodzi o kredyty hipoteczne to, większość "cech" została juz tutaj wymienione, ale są to:
- kredytowanie 100% inwestycji w PLN i CHF
- możliwość wcześniejszej spłaty (w całości) bez żadnych kosztów i prowizji
- możliwość przewalutowania ile razy się chce również bez prowizji
- kredytowanie do 45 lat (maks. do 75 roku życia)
- jako nasz oddział jesteśmy w stanie wynegocjować kredyt bez prowizji za udzielenie
- możliwość zmiany rat stałych na malejące w czasie całego okresu kredytowania w obie strony
- bardzo wygodne, bezpłatne konto do obsługi kredytu
- inne powiązane produkty na preferencyjnych warunkach (takie jak kredyty samochodowe itp)
No i to co najważniejsze - multibank jest porządnym bankiem, w takim sensie, iż w całej tej sytuacji nie poodwoływał decyzji kredytowych i nie wstrzymał uruchamiania transz (miało to miejsce np. w dombanku lub daleko nie szukając w polbanku).
Jeśli już dostaniecie kredyt w multi, to macie pewność, że dopełniwszy wszystkich formalności kredyt będzie prawidłowo obsługiwany (wypłacany itp.), a w dzisiejszej sytuacji to bardzo ważne.
Pozdrawiam!

Hej ja również pracuję w multibanku, więc również się polecam! (prowizja również 0% :)
Jeśli zaś chodzi o te wszystkie zabezpieczenia, to dziewczyny, to jest tak, że bank nie jest pośrednikiem nieruchomości i bankowi wbrew pozorom nie zależy aby Wam się tego kredytu nie udało spłacić (pomijam już kwestię tego, iż poddanie egzekucji nieruchomści jest rzeczywiście długą i trudną procedurą). Wręcz przeciwnie - bank chce zarabiać na odsetkach, a nie na sprzedażach nieruchomości. Dlatego też zabezpieczenie, zabezpieczeniem, fajnie jak jest, ale najważniejsza jest zdolność kredytowa.
Pozdrawiam i zapraszam zainteresowanych do C.H. Manhattan (III piętro) do oddziału kredytów hipotecznych Multibanku.
Mój tel: 790 386 190, mail: agnieszka.elert@multibank.pl

P.S. Kredytujemy całoroczne domy drewniane.

o właśnie!

image
ren - pozwoliłam sobie wysłać do Ciebie maila... mam nadzieję, ze dojdzie;)!!!
pozdarwiam serdecznie
image
image
image
buninko, widzisz z tym zabezpieczeniem to też nie jest tak prosto. Jeśli bank będzie chciał ci odebrać mieszkanie to jest bardzo skomplikowana procedura Nie mogę wejśc z dnia na dzień, spakować ci ubrań i wynieść wszystko na ulice. Bank nie zarabia na sprzedaży mieszkań a na odsetkach i woli mieć pewnośc ze ludzie mają tyle kasy ile trzeba na obsługę zobowiazania
Do ren - dzięki bardzo za radę i info;) Domek na nas czeka - jest zarezerwowany bo wpłaciliśmy zaliczkę. Dobrze, że mamy w umowie zapis, że jakby co - zwracają nam 100% wkładu. Ale tez nie chcemy składać broni. Dzięki też za namiary - myslę, że się przydadzą:).
image
image
image
buninka w tym kraju wszystko jest mozliwe;)

Gosiksz - chyba bardziej wiarygodne jest zabezpieczenie pod mieszkania niż duże zarobki. Nawet gdy mamy umowę na czas niokreślony to można nas zwolnić i wtedy nie ma już żadnych zarobków. No a mieszkania nam przecież nie zabiorą.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Do Ona 23 - my teoretycznie mamy do sprzedania mieszkanie - ale w Gdansku. Jesli byłabys zainteresowana - daj znać. Mieszkanko roczne.
image
image
image
dzieki :)

spoko Tel nie zmieniam już od baaaardzo dawna wiec po prostu dzwoń.
to ja sie chyba po nowym roku do Ciebie odezwe (jesli oczywiscie mozna)jak sie zabiore za szukanie kredytu :D

malinowa to zależy czy w pln czy w chf: 3000zł to 182000w pln, 151000CHF w chf, 4tys to 266tys w PLN a 222w chf, 5tys 353tys w PLN a 294 w CHF. To takie przybliżone kwoty brzy załozeniu ze jest 1 osoba w gospodarstwie domowym i bez zobowiazań

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Czy da się urządzić małą funkcjonalną łazienkę? (5 odpowiedzi)

Czy naprawdę da się urządzić bardzo małą łazienkę tak, żeby była funkcjonalna? Myślę o wannie,...

Sprzatanie mieszkania (4 odpowiedzi)

Jak jest cena za sprzatanie mieszkania za godz. w Gdansku? Np. 3h sprzatania mieszksnia...

Gdzie chcielibyście zamieszkać? Czyli przeprowadzka z pomorza. (13 odpowiedzi)

Temat trochę kontrowersyjny bo wszyscy wiedzą, że pomorze jest najlepsze :) Ale gdybyście mieli...

do góry