Widok

nnt Powiekszony wezel podrzuchwowy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny! Od jakiegos czasu jak dotykam sie pod rzuchwa wyczuwam po jednej strony taka kulke, ktoreje po drugiej stronie nie mam. Zastanawiam sie czy to taka "uroda" czy tez jestem powaznie chora:/ Wiem, ze z wezlami chlonnymi nie ma zartow i troche sie zdenerwowalam. Dodam, ze czasem to mam a czasem nie. Do lakarza sie wybieram w przyszlym tygodniu ale ciekawa jestem czy ktoras z Was wie co to moze byc??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aguś, do lekarza idź swoją droga, ale na uspokojenie powiem Ci, że ja też tak mam, kiedyś byłam z tym u lekarza, ale powiedział, że taka moja natura, jak jestem przeziębiona, to węzeł znacznie się powiększa, a tak normalnie jest sobie taka kulka nie jakaś duża, ale łatwo wyczuwalna:))więc nie panikuj
ja mam tak samo i nic mi nie jest

A macie po prawej czy lwej stronie?
ja mam po prawej stronie

hehehehehe Aga, a co to ma za znaczenie:))))???ja mam po prawej "patrząc" moimi oczami hihihihi
Ja tez mam po prawej :D W zasadzie nie ma znaczenia ale dobrze wiedziec, ze nie jestem wyjatkiem :)

ja też tak miałam jak mi rosła ,,ósemka", jak wyszła, to guz zniknął:))
ja też mam taki węzeł powiększony bardzo od lat- nie odczuwam go ale jak pomacam pod uchem na szyi za rzuchwą to jest to kasztanek w odczuciu. lekarz stwierdził że to zwłókniały węzeł chłonny po stanie zapalnym który pozostał powiększony.Nie ma się czym przejmować.
Inną sprawą jest, że jeśli jest stan zapalny np zwiazany z zębem, gardłem po jednej stronie tak jak to jest u Ciebie to taki węzeł podrzuchwowy powinien lekko pobolewać i być miękki, ruchomy jeśli jest twardy, niebolesny zwłaszcza chodzi tu o podpachowe powiększone węzły to wtedy można się zacząć nieco niepokoić.A tak to bym spokojnie do tego podeszła i w ciągu tygodnia jak cię to niepokoi poszłabym na kontrolę bez paniki.
ja mam taki po lewej stronie..a jak jestem chora to juz wogole gigant sie robi..lekarz powiedzial ze taka moja uroda:)..ach jakie jestesmy wyjątkowe:)))

image
Ja miałam kiedyś podobne objawy, myślałam, że jestem chora i mam powiększone migdałki, które wycieli mi wiele lat temu, ale tak bolało jak przy anginie, a okazało się ze miałam zapchane ślinianki i samo mineło. Ale jak za długo to trwa to idz do lekarza.

image

image
Najlepiej to iśc do lekarza ;-)

Powiększone węzły moga zostac po infekcji, anginie,zwykłym przeziębieniu. Może jakiś ząbek Ci się psuje - warto to sprawdzić. Czasami węzły powiększają się przy toksoplazmozie, cytomegalii,mononukleozie. Niekoniecznie to od razu musi być coś poważnego. W tych poważniejszych rzeczach, powiększone węzły to tylko jeden z objawów. Nic się nie martw, to z pewnością nic groźnego - ale do lekarza dla św. spokoju warto pójść.

Pozdrawiam
Ola

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przy mononukleozie miała wszystkie węzły na całym ciele conajmniej jak kasztany- i czułam się ewidentnie chora,słaba myślałam, że mam białaczkę;)okazało się to jednak po półtora miesiącu dociekań przeróżnych lekarzy po prostu mononukleozą. Ale przy takich chorobach jak tokso, cytom. mononukleoza wydaje mi się że więcej wezłów jesy powiększonych i te po pachami szczególnie
ja tezm mam powiększony węzeł chłonny po lewej stronie... ale moje mama powiedziała ze tak budowa i ze dorastam... często mam zapalenie gardła... ale ten węzeł mam już długo bo miesiąć a lekarz powiedział mi ze to od tych stanów zapalnych :) czy tro jest możliwe ????
ja tezm mam powiększony węzeł chłonny po lewej stronie... ale moje mama powiedziała ze tak budowa i ze dorastam... często mam zapalenie gardła... ale ten węzeł mam już długo bo miesiąć a lekarz powiedział mi ze to od tych stanów zapalnych :) czy tro jest możliwe ????
a czy te wezly moga sie dlugo utrzymywac ja mam ponad mc lekarz powiedzial ze tak ma byc ale ja sie bardzo boje mialam zapalenie gardla potem przeziebienie
ja mam powiekszony lewy podrzuchwowy ,tez mam strresa bo jest twardy i nie boli i nie wiem mam go 4 dni i nic mi nie jest mailem tylko przed tym wezlem katar i nie wiem czy to tak jest ze po katarze i jakims sytanie podgoraczkowym ktory mialem przez jeden dzien ,moze to byc cos powaznego ????
Ja mam powiększony pod żuchwą już 6 miesięcy na USG powiedzieli że to ślinianka i tyle. Mam chore zatoki i dodatkowo brak śluzówki i przewlekły nieżyt nosa dlatego luzik...

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry