Widok
Asior, a mogę spytać czy duża ta kara? To tak z zawodowej ciekawości ;)Rozumiem, że chodzi o nieterminowe złożenie jakiegoś zeznania? Na szczęście nigdy mi się nie zdarzyło, ale mogę popytać koleżanek czy któraś coś wie na ten temat. Podeślij mi te pytania. Kiedyś forumka też nie złożyła na czas, może ona coś ci podpowie http://forum.trojmiasto.pl/Rozliczenie-PIT-klopot-pomocy-t217215,1,160.html
dzięki dziewczyny, nie piszę w swoim imieniu..., chodzi o to, że ktoś nie rozliczył się na czas, tylko jakoś we wrześniu i US wzywa do wyjaśnień i nakazuje zapłacić karę w wysokości 200 zł. Ta osoba studiuje stacjonarnie, rodzina korzysta ze świadczeń z pomocy społecznej (co może udokumentować).
jak należy napisać pismo o zwolnienie z zapłaty kary czy też umorzenie odsetek/kary???
jak należy napisać pismo o zwolnienie z zapłaty kary czy też umorzenie odsetek/kary???
Witam.Raczej mało prawdopodobne,że cokolwiek zdziała :(.Z "własnego ogródka"-próbowaliśmy rozłożyć na raty mniejszą część naszego zobowiązania podatkowego,nadmienię,że mamy 4 dzieci-jedno niepełnosprawne,niemowlaka i dwóch uczniów technikum i nic to nie dało :(.Uznają w US tylko klęski żywiołowe i inne tego typu zdarzenia,ale spróbować zawsze warto :).Z całego serca życzę powodzenia.