Widok
jeżeli chodzi o stopy to własnie najlepiej sobie zalozyc w gabinecie klamre na wrastajace paznokcie , teraz jest zima to jej nie widac zreszta latem tez jak sie zalozy i pomaluje to prawie jest niewidoczna , ale moze lepiej od tego zaczac niz odrazu do lekarza ,
przechodzilam kurs z tym zwiazany ale sama tego nie robie, ale wiem ze pomaga , trzeba sprobowac
przechodzilam kurs z tym zwiazany ale sama tego nie robie, ale wiem ze pomaga , trzeba sprobowac
W Oliwie właśnie tam gdzie pisała JustynaArt jest super gabinet. Właśnie koleżanka mi o nim mówiła. Ja jeśli maść nie pomoże i moczenie w wodzie z mydlinam to w poniedziałek chcę się tam wybrać.
U mnie to jakieś początki bo tylko pobolewa, więc mam nadzieję, że obędzie się bez zabiegów
U mnie to jakieś początki bo tylko pobolewa, więc mam nadzieję, że obędzie się bez zabiegów
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Miałam podobny problem z paznokciem przy nóżce mojej córki. Jeździliśmy od kosmetyczki do chirurga. Niby coś robili. Niestety paznokieć wciąż się wrastał a dodatkowo zaczęła się zbierać ropa, był stan zapalny i jakaś bakteria. To trwało około roku. W końcu trafiliśmy do dermatologa - dr Szlązak, który wyleczył stan zapalny itd, oraz polecił specjalistów od zakładania klamerek na paznokcie. Wspaniali ludzie - zwłaszcza, że córka miała uraz po wizytach u chirurga. Pokazali jak robić tamponady, założyli klamerki, wyprowadzili paznokieć. To było jakieś półtora roku temu, do dziś jest super. Paznokcie się nie wrastają, nie ma stanu zapalnego. Polecam.( Studio Kosmetyczne Wenus, Gdańsk Kościuszki 164 tel 603-622-077, www.studiowenus.pl
w Oliwie nie zakładają klamer:) jednak popieram post o salonie Wenus we Wrzeszczu , tam na pewno pracują specjaliści , pan który zajmuje się pedicure leczniczym jest mistrzem Polski w zawodach o "złoty frez". Nie ryzykowałabym niesprawdzonego salonu , bo żeby klamrę założyć to trzeba umieć , poza tym jest wiele rodzajów klamer i trzeba też dopasować do problemu:) tak się powymądrzałam , ale właśnie przygotowuję się do wprowadzenia tej usługi u siebie i trochę się na tym znam :)
aha ! do chirurga to w ostateczności ! widziałam już wiele razy jak taki zabieg chirurgiczny zniekształcił paznokcie i jeszcze do tego wady wcale nie usunął:( ale czego wymagać jak nasi szacowni lekarze specjaliści są lekko niedouczeni:( teraz tzreba chodzić do lekarza z polecenia bo inaczej nie wiadomo co nas czeka :) ostatni zdarzyło mi się usunąć odcisk ze stopy , który lekarz dermatolog określił jako brodawke wirusową i kazał kobiecie przychodzić na wymrażanie. Róznica jest taka że brodawke wymraża sie conajmniej kilka razy lub kilkanaście , a odcisk usówa od razu. Biorąc pod uwagę że jedno i drugie przeważnie jest bolesne to chyba raczej każdy chciałby pozbyć się szybciej :) uważm więc że zawsze dla bezpieczeństwa wszystko lepiej skonsultować jeszcze z kimś innym :) niezłe czasy nastały , co?:)