Widok

nnt: gdanszczanki pomozcie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak dojechac z dworca w gdansku glownym do centrum ksztalcenia ustawicznego na augustynskiego 1? jutro mam tam egzamin i narazie wiem tylko tyle,ze skm do glownego,ale co dalej? pomozcie,bo sie nie stawie na egzaminie:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
123 jeździ - ale co 30 min, jak go przegapisz proponuje na piechote - to tylko 20 min z buta...

10 - 15 minut :)
Idziesz wzdłuż torów tramwajowych, przechodzisz pod tunelem pod skrzyżowaniem Okopowej z Podwalem, potem dalej prosto, koło policji, kościoła św. Trójcy, później będą światła na Toruńskiej, dalej prosto wzdłuż Urzędu Wojewódzkiego i na wprost będzie CKU :)

z dworca? czyli sie da?

Okolice mojej szkoły :)
My śmigaliśmy, gdy nie było auta, na piechotkę :)

o rany!ale jestescie super - wielkie dzieki

dokładnie, wsiądź sobie na dworcu pks w autobus 123
tu masz rozkład:
odjazdy:
| 04 | 42rn
| 05 | 05r,30rn,55r
| 06 | 20n,41
| 07 | 11rn,31,46r
| 08 | 11rn,36
| 09 | 06n,36
| 10 | 06n,36
| 11 | 06n,36
| 12 | 06n,36
| 13 | 06n,37
| 14 | 02n,27,50
| 15 | 18n,46
| 16 | 14n,42
| 17 | 10n,47
| 18 | 32n
| 19 | 26n
| 20 | 20n
| 21 | 12n
| 22 | 04n,56n

następny przystanek będzie na tergu rakowym - czyli mniej więcej na wysokości tzw. lot-u, a na następnym wysiadasz pod urzędem wojewódzkim i tak już widzisz poszukiwany budynek:))spoko, nie da się nie trafić:))
jeżeli godzina Ci nie odpowiada, to wsiądź np w 154 i również wysiądziesz na tej samej wysokości tylko, że na drodze głównej, przejdziesz na drugą stronę i widzisz urząd i jesteś:))
chyba lepiej spróbuj tymi na Orunię bo do przejścia masz jakieś 150 m a jeżdzą częściej :)
no mówię, nie jest daleko; kiedyś 2 miesiące codziennie latałam od dworca na piechotę w rejony CKU

maritiki@op.pl
autobus nadal jeździ ale faktycznie na piechotę chyba jest najszybciej bo ten autobus kórsuje rzadko
no albo jeszcze jest autobus 121 na Łąkowką i trzeba wysiąść na przystanku Żabi Kruk i też podejść piechotką :)

aha! albo każdy autobus jeżdzący w stronę Oruni - 151, 154, itp. i wysiąść na "Zaroślaku" i przejść przez ulicę Trakt św. Wojciecha na drugą stronę i już będziesz miałą CKU - i to chyba najlepsze rozwiązanie bo te autobusy jeżdzą dość często
o rany ! jestescie super - dzieki za szybka reakcje. sprobuje tym 123 a jesli nie jezdzi,to zobaczymy czy dam rade na piechote.

a przystanki autobusowe są chyba nadal przy dworcu PKS więc musisz z koleiki iść "w górę" (schody ruchome)
kiedyś był autobus 123 ale przez ten cały remont to nie wiem czy jeździ, spróbuj na piechotę, to jest koło Urzędu Wojewódzkiego - 15minut ;)

maritiki@op.pl
no ja ci niestety nie pomoge bo ja razcej przemieszczam sie samochodem

ale to jest jak sie jedzie na Sw. Wojciech wiec pewnie jakis autobus co do Wojciecha jedzie

ale nie jestem na 100% pewna

autobusem 123 do przystanku przy Urzędzie Wojewódzkim i obok jest CKU-e
do góry