Widok

nnt. gdzie w gdańsku tanio odbudowa zęba ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam 2 zeby do leczenia kanałowego a później odbudować trzeba poprzez wkład korzeniowo - koronowy. ceny są kosmiczne , z tego co się dowiadywałam od 900 zł wzwyż za jeden ząb. Nie stać mnie na to :( Może któraś z Was zna kogoś tańszego ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja ci polecam moja dentystkę, tylko że ona z Gdańska jest

Ceny:
- leczenie kanałowe - całość do 150 zł (jeśli to ząb trzykanałowy)
- nadbudowa, nakładka - też max 150 zł
czyli wyjdzie ci 600zł za całość

a jest naprawdę dobra, miła i delikatna. Tylko że ja nigdy znieczulenia nie biorę, a ona nigdy nie proponuje :)) Ale na pewno coś tam ma, do rwania dała mi dwie dawki i tez kasy nie wzięła.

Czas oczekiwania na wizytę - około 3 tygodnie, a jak powiesz, że boli, to przyjmie na drugi dzień.

Przyjmuje w nowej Przychodni na Polanki, p. Ela Jabłońska
zęby na szczęście nie bolą jeszcze
Bardzo dobrze że jest z Gdańska bo własnie stąd szukam :)

jutro poszukam namiarów :) dzięki :)
a ja powiem tak chodziłam prywatne do jednego dentysty zrobił mi kanał powiedział ze ząb nadaje sie do korony poszłam do mojej pani dentystki na przymorzu dr. skorupskiej w przychodni na kołobrzeskiej prywatnie przyjmuje na górze i żąb odbudował mi na wkładzie wygląda super nic nie widać za 150 zł sama odbudowa bez korony :)
polecam a za kanał ile bierze to nie wiem musiałam dodatkowo zdjęcie zęba zrobić by dopasowała długość wkładu koszt 17 zł
u mnie właśnie najgorsze jest to że podobno korony nie da się uratować także muszę mieć wkład + koronę, a sama korona to 500 zł :/
zapisałam się na dziś do dr. Jabłońskiej :) ciekawa jestem co mi powie
Ja chodzę do lekarz stomatolog Patalan Beata gabinet lekarski na ulicy Burzyńskiego 1 lok. 19 80-426 Gdańsk, ma podpisaną umowę z NFZ więc zawsze taniej...
imageimage

ja nie miałałam połowy zęba i dało radę
dało radę tzn odbudowali Ci bez korony ??
jak masz jakiś korzeń, czy zalany kanał, to ci zrobi nakładkę lub na wkręta zęba, czyli tanio.

Daj znać jak po wizycie.
tak dało radę bez korony :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i ja polecam dr. Jabłońską z nowej Przychodni Polanki :)

Siostra chodzi do Gabinetu Stomatologicznego koło Poczty w Oliwie i też zadowolona.

Zmieniłam miejsce zamieszkania i trochę daleko do Oliwy, ale jak robiłam odbudowę dwóch zębów to pojechałam do Oliwy, przychodnia jeszcze była na Piastowskiej. Ja byłam również w Milla Dent (chyba tak się nazywa) koło dawnego Rudego Kota w Gdańsku Głównym i też jestem zadowolona.
A ja polecam Denticare na Kołobrzeskiej.

A z dr Jabłonskiej akurat ani ja ani mój mąż nie jesteśmy zadowoleni. Mi założona przez nia plomba wypadła po bardzo krótkim czasie, a mężowi robiła kanałowe i jak się nie dawno okazało źle zapchała kanały.

Dobre opinie słyszłam też właśnie o gabinecie koło poczty w Oliwie ale sama tam nie byłam.
a mozna prosić o namiary na ta przychodnie ?
Mogłabym też poprosić namiary na tą przychodnię?
Wątek stary lecz odnawiam gdyz ulamala mi się korona zęba w czwórce została plomba. Wygląda to tragicznie. Szukam pilnie i niedrogo dentysty który uratuje tego zęba najlepiej na nfz
Podbijam. Prosiłabym o namiar na dobry gabinet dentystyczny, który ma podpisana umowa z NFZ. Czyli co można to robi na fundusz, a co nie to już prywatnie. Najlepiej okolice Chełm lub centrum, ale może też być dalej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry