Widok
ja korzystałam z centrum implantologii na żabiance, na subisława 19 chyba, klinika Frankowskiego, rwanie trwało jakies 5 min i zero bólu, zapłąciłam 200zł
fakt ze ósemka była dosc bezproblemowa, troche pokruszona i daleeeko w szczenie, ale wyszła cała. Klinika na wysokim poziomie, i pewnie do implantów rwą żeby masowo wiec wiele widzieli i sobie radzą :)
fakt ze ósemka była dosc bezproblemowa, troche pokruszona i daleeeko w szczenie, ale wyszła cała. Klinika na wysokim poziomie, i pewnie do implantów rwą żeby masowo wiec wiele widzieli i sobie radzą :)
ŻE NIE POLECE LEKAŻA ALE DAM RADE JAKO PROBLEMOWA PACJENTKA. POLECAM TAKIE MIEJSCA JAK AKADEMIA MEDYCZNA LUB CENTRA STOMATOLOGICZNE PAŃSTWOWE ONI ROBIA TEGO NA TONY SKIEROWANIA NIE MUSISZ MIEĆ ALE KOLEJKI SA DŁUGIE. JA MIAŁAM USÓWANA ÓSEMKE Z KOMPLIKACJA POD NIĄ NA KOSCI /CO WYNIKŁO PO ZDJECIU/MIAŁA ZAPEWNIONEGO ANESTAZJOLOGA KTÓRY W KAZDEJ CHWILI JAKIEGOS PROBLEMU MIAŁ MNIE USPAĆ,ZABIEG WYKONYWANY BYŁ NA ODDZIELNEJ SLI OPERACYJNEJ. kTÓRA PRYWATNA PRAKTYKA MOZE TO ZAPEWNIĆ. A do tego takie ciekawostki zabiegu nie wolno wykonać bez zdjecia /dla bezpieczeństwa pacjenta/, nici rozpuszczalne powoduja opużnienie gojenia się rany gdyz w ranie zostaje chemia z ich rozpuszcznia, żle wbite znieczulenie lub go zaduże moze uszkodzić nerw i dokońca zycia mozecie nie poruszać np koncikiem ust.
Miałam wyrywane ósemki już 2 razy. Dr. Krystian Krupski. Polecam w 100 a nawet 200%. Znakomity specjalista. Przyjmuje w Gdyni Redłowie. Można się zapisać i wyrwie Ci ósemki bezpłatnie - czas oczekiwania ok. 3 tyg. (przynajmniej ja latem tyle czekałam), ale warto. Możesz oczywiście zapłacić i czas oczekiwania będzie znacznie krótszy, ale taka "przyjemność" kosztuje parę stówek:)
Polecam Akademię Medyczną - klinika chirurgii szczękowej. Nie trzeba mieć skierowania. Przychodzisz na konsultacje i jeśli kwalifikujesz się do wyrwania umawiają Cię na zabieg. Usunęłam tam bezproblemowo ósemki, za każdym razem oczekiwałam na zabieg 2-3 tyg. co najważniejsze wszystko przebiegało szybko, bez komplikacji i za darmo.
Ja wyrywam tylko na Suchaninie na ul.Nosowskiego 17a. Tam jest chirurg , który normalnie pracuje w AM, tam zaś na Suchaninie jest 2 razy w tygodniu.Dodatkowo mają podpisana umowę z NFZ i nic za to nie płacisz.Jak tam byłam 1szym razem myślałam że się pomyliłam , że weszłam do prywatnego gabinetu, ładny wystrój i miła obsługa
Zdecydowanie polecam Pana dr Krupskiego!!! Pan doktor usuwał mi wszystkie cztery ósemki, w tym dwie schowane pod dziąsłem. Mimo, że zabieg taki nie należy do przyjemności to precyzja i podejście Pana doktora zdziałały cuda. Pełne wsparcie dla pacjenta, profesjonalizm, spokój i co najważniejsze- szybkie i sprawne usunięcie zęba. Po zabiegu recepta na antybiotyk i po tygodniu wizyta kontrolna. Takich stomatologów powinno być więcej :)
Starzy dobrzy dentyści kiedyś mówili, ze ósemek się nie robi bo i tak za niedlugi czas znowu się "odezwą", więc przynajmniej ja słucham rad starszych i nie plombowałam nigdy ósemek, tylko jak coś się zaczynało dziac to odrazu wyrywałam, została mi jeszcze 1 ósemka, a mam 27 lat:) polecam zrobić co jakiś czas rentgen całej szczęki, ponieważ u mnie okazało się ze miałam torbiel na ósemce, bardzo nieprzyjemna sprawa. A wyrywała mi dr Anita P. która przyjmuje na NFZ Akademii Medycznej i prywatnie w Gdyni na Krasickiego,polecam dr, ale nie dać się nabrać na wcześniejsze płacenie za badanie histopatologiczne, które jeśli robi się w AM to powinno być bezpłatnie.
mnie odesłali z GUMedu w Akademii bo moja ósemka wymaga dłutowania a że mam od niej zapalenie dziąseł i ból ucha to cóż.. dali antybiotyk i kazali się zapisać na dłutowanie. terminy są na styczeń a że mamy sierpien, więc jestem zmuszona pójść prywatnie i zapłacic 450zł. Nie wiem, po co płacę 250zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc Krew mnie zalewa...
Absolutnie dr Dominik Łoś, zanim zdecydowałam się na dłutowanie mojej dolnej ósemki przeczytałam chyba wszystkie możliwe fora i teraz chcę się podzielić wrażeniami z wczorajszego zabiegu. Trwał on może 15 min, było bezboleśnie. Lekarz przemiły tak samo asystenci, dziś nie mam spuchnietej buzi, siniaków ani innych problemów. Jeśli dłutowanie to tylko Pan doktor. No i na NFZ czyli 500 zł zaoszczędzone ;-)
A ja też miałam wyrwane wszystkie 4 w http://miladent.pl/ ale u Adama Zedler, z czego jedna miała korzenie zawinięte od kątem 90stopni i została wyciągnięta w całości bez dłutowania (byłam bardzo zadowolona, dostałam końską dawke znieczulenia, nic nie bolało). Jeżeli chodzi o termin to zależy czy na NFZ ja 2 lata temu czekałam 1 miesiąc, a prywatnie jest szybciej.
Ja miałam wyrywane wszystkie 8ki w Gdański. Trzy w Akademi Medycznej w Gdańsku i mogę powiedzieć ze wszystko dobrze poszło, zarówno jeśli chodzi o zabieg jak i później zaszywanie, antybiotyki itd. Mijają ponad dwa lata od czasu kiedy wyrwałam te 3 ósemki, nie mam absolutnie żadnych komplikacji, wszystko jest ok. Robiłam to na NFZ. Żeby dokończyć mojego dzieła i pozbycia się ostatniej z nich, ponad mc temu udałam się prywatnie do Projektu Uśmiech na Partyzantów. Tu już mam wątpliwości i nie jestem aż tak zadowolona.Na pewno na plus jest bardzo miła i profesjonalna obsługa, zabieg został wykonany pod pełnym znieczuleniem, higienicznie i na pewno profesjonalnie. Mam jednak zastrzeżenia do zaszywania później, w moim przypadku po 2óch dniach musiałam wrócić do gabinetu z powrotem, bo nie byłam dobrze zaszyta, połączenie ustno-zatokowe przeciekało ,jeśli tak można to kolokwialnie nazwać. W dodatku na wyraźnie moją prośbę, a nie zalecenie lekarza dostałam antybiotyki, biorąc pod uwagę późniejsze komplikacje z kolejnym zaszywaniem, brak antybiotyków mógłby jeszcze gorzej się dla mnie skończyć. Po zdjęciu szwów, rana nie goi się do końca dobrze, gdyż po prostu zrasta się w tak dziwny sposób, iż resztki jedzenia zostają w dole, być może wróci to do normy, ale na tą chwilę delikatnie wzbudza niepokój.
ZDECYDOWANIE DR STANISŁAW CHODAKOWSKI cirurg z wieloletnim doświadczeniem usówa zęby w 15 minut. Większość moich znajomych skorzystała z jego usług i jest zadowolona,
A jeśli chodzi o Akademie Medyczną to nie polecam mam złe doświadczenia usówałam tam jedna z czterech już usuniętych ósemek i totalna porazka zabieg trwał ponad 70 miinut a do tego zapomnieli ma wyczyścić zębodół i przez 5 miesięcy mnie bolało, az dr Chodakowski powiedział,że trzeba otworzyć, bo jest torbiel, wspomnę tylko,że na Akad. medycznej nic nie stwierdzono.
Dr chodakowski przyjmuje w Sopocie i w Gdyni POLECAM
A jeśli chodzi o Akademie Medyczną to nie polecam mam złe doświadczenia usówałam tam jedna z czterech już usuniętych ósemek i totalna porazka zabieg trwał ponad 70 miinut a do tego zapomnieli ma wyczyścić zębodół i przez 5 miesięcy mnie bolało, az dr Chodakowski powiedział,że trzeba otworzyć, bo jest torbiel, wspomnę tylko,że na Akad. medycznej nic nie stwierdzono.
Dr chodakowski przyjmuje w Sopocie i w Gdyni POLECAM
W Gdańsku http://www.ucs.gumed.edu.pl/6510.html do dr Angeliki !!!! Radzę zadzwoń tam, dowiedz się gdzie przyjmuje prywatnie, idź do niej i się przekonasz, że warto ;) Tam, gzie Ci podałam linka to da radę "na fundusz" zrobić zabieg.
A ja również polecam dr Chodakowskiego Stanisława, jest swietny w tym co robi, troszkę zwarioowany, ale naprawdę peofesjonalista w każdym calu - dodam tylko ,że usuwał mi ząb ósmy i dziewiąty. Tak dziewiaty nie pomyliłam sie, niestety miałam okazję być nietypowa i poza zębem 8 miałam tez 9.:)
Wszystkim poleam doktora.
Wszystkim poleam doktora.
W gdyni juz od kwietnia nie przyjmuje, ale w sopocie w sandencie jest 2 razy w tygodniu, http://www.sandent.pl
Za miesiąc bedzie za cieplo i bakterie beda mialy raj po wyrwaniu więc naprawde jeśli dokucza to lepiej isc teraz wiesz czasami lepiej wydac i nie miec bolu przez majowkę.Ja tez nie mam kokosow z kasa ale coz tak dlugo zwlekalam ze musze isc prywatnie nie moge czekac...a ze bardzo zalezalo mi zeby to wlasnie Dr Chodakowski zajal sie moimi niesfornymi 8
U dr. Kłosińskiej w http://dental-planet.pl chirurg stomatolog z doświadczeniem zdobytym w Akademii Medycznej w Gdańsku.