Widok

nnt. gdzie wyrwać ósemki?

j.w.

jestem przeczulona na punkcie bólu... tak więc poszukuję wyrozumiałego lekarza...
raz miała wyrywaną ósemkę i skończyło się to krwotokiem :(

proszę o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w akademii medycznej na oddziale chirurgii stomatologicznej, dr Anita, istny anioł, wyrywala mi wszystkie osemki i moge ja z czystym sumieniem polecic. a do tego przemila :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy do AM trzeba mieć skierowanie czy można iść prywatnie?
http://miladent.pl/ i doktor Łoś - smypatyczny, profesjonalny i całkiem przystojny;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Eurodent zdecydowanie
do dr Tracewicz chodzę jak do kosmetyczki;)) a ja nawet skalling robię ze znieczuleniem;)
W Eurodencie maja swojego chirurga i wyrywaniem zajmuje się tam dr Rutkowska, ale polecam z czystym sumieniem
ja korzystałam z centrum implantologii na żabiance, na subisława 19 chyba, klinika Frankowskiego, rwanie trwało jakies 5 min i zero bólu, zapłąciłam 200zł

fakt ze ósemka była dosc bezproblemowa, troche pokruszona i daleeeko w szczenie, ale wyszła cała. Klinika na wysokim poziomie, i pewnie do implantów rwą żeby masowo wiec wiele widzieli i sobie radzą :)

ja jeździłam aż do Lęborka hehege bo ta niezły hirurg jest:))
n9iźlę sie uśmiał jak pytał mnie czemu aż do niego przyjechałam na co ja że to z polecenia koleżżanki :)
Krystian Krupski chirurg stomatolog-fantastyczny przyjmuje w gdańsku i gdyni.Jest na czym zawiesić oko podczas ekstrakcji:)
kasiaZ słyszałam od bratowej, ze to mega przystojniak, niestety nie przyjął mnie bo miał komplecik :D
nooo-działa totalnie znieczulająco:):)
ja w ubiegłym tygodniu wyrywałam ósemkę u lek. stom. Wojciecha Woźniaka z gabinetu stomatologicznego Percuro i jestem bardzo zadowolona, bezboleśnie i szybko
ja mogę polecić dr Stróżyka z ASDENTU w Domu Towarowym Chylonia :) młoda ale wie co robi :) mało tego wyrywanie zębów to chyba jego pasja ;)))))
na pewno dobry jest dr Piotr Malicki Gdynia Pl.Kaszubski 8/405
jeśli chodzi o koszt to nie wiem, ale najtańszy nie jest:)za to w 100% wie co robi.

Pozdrawiam
no fakt nie jest najtańszy to mało powiedziane, u mnie w rozmowie telef. zaśpiewał od 700 do 1tyś zł. za usunięcie dolnej ósemki niedokońca wyrżniętej, ha ha ha śmiech , od razu podziękowałam
ŻE NIE POLECE LEKAŻA ALE DAM RADE JAKO PROBLEMOWA PACJENTKA. POLECAM TAKIE MIEJSCA JAK AKADEMIA MEDYCZNA LUB CENTRA STOMATOLOGICZNE PAŃSTWOWE ONI ROBIA TEGO NA TONY SKIEROWANIA NIE MUSISZ MIEĆ ALE KOLEJKI SA DŁUGIE. JA MIAŁAM USÓWANA ÓSEMKE Z KOMPLIKACJA POD NIĄ NA KOSCI /CO WYNIKŁO PO ZDJECIU/MIAŁA ZAPEWNIONEGO ANESTAZJOLOGA KTÓRY W KAZDEJ CHWILI JAKIEGOS PROBLEMU MIAŁ MNIE USPAĆ,ZABIEG WYKONYWANY BYŁ NA ODDZIELNEJ SLI OPERACYJNEJ. kTÓRA PRYWATNA PRAKTYKA MOZE TO ZAPEWNIĆ. A do tego takie ciekawostki zabiegu nie wolno wykonać bez zdjecia /dla bezpieczeństwa pacjenta/, nici rozpuszczalne powoduja opużnienie gojenia się rany gdyz w ranie zostaje chemia z ich rozpuszcznia, żle wbite znieczulenie lub go zaduże moze uszkodzić nerw i dokońca zycia mozecie nie poruszać np koncikiem ust.
Miałam wyrywane ósemki już 2 razy. Dr. Krystian Krupski. Polecam w 100 a nawet 200%. Znakomity specjalista. Przyjmuje w Gdyni Redłowie. Można się zapisać i wyrwie Ci ósemki bezpłatnie - czas oczekiwania ok. 3 tyg. (przynajmniej ja latem tyle czekałam), ale warto. Możesz oczywiście zapłacić i czas oczekiwania będzie znacznie krótszy, ale taka "przyjemność" kosztuje parę stówek:)
Polecam Akademię Medyczną - klinika chirurgii szczękowej. Nie trzeba mieć skierowania. Przychodzisz na konsultacje i jeśli kwalifikujesz się do wyrwania umawiają Cię na zabieg. Usunęłam tam bezproblemowo ósemki, za każdym razem oczekiwałam na zabieg 2-3 tyg. co najważniejsze wszystko przebiegało szybko, bez komplikacji i za darmo.
Jak to za darmo? Miałaś skierowanie :)
Hej,
czy trzeba mieć skierowanie od stomatologa na wyrwanie ósemek? Ja mam do usunięcia jedna dolną i zastanawiam się czy mogę bez skierowania się umówić czy najpierw muszę iść do "normalnego" stomatologa, załatwić skierowanie?Czy jak mam skierowanie to usunięcie jest bezpłatne?
Percuro na Suchaninie, gdzie przyjmuje Dr Woźniak. Miły, profesjonalny i całkiem przystojny. Polecam.
Leczymy się u niego całą rodziną od kilku lat, mi wyrywał dwie ósemki. Ostatnio zaplombował mały ubytek mojemu 4-letniemu synkowi :) (super podejście do dzieci)
Ja też mam ten problem - muszę wyrwać górne ósemki bo nie mam miejsca w szczęce i wybija mi dwójkę...... ale strasznie się boję tego zabiegu i nie wiem czy zrobić to przed ślubem ( mam w lipcu) czy po?
Kolejna z całego serca poleca dr Krupskiego:)
Już z 10 lat się u niego leczę i polecam wszystkim:)
Ósemki wyrywał mi z 5 lat temu i pytał jakim kolorem nici ma szyc:D
Jest też chirurgiem:)
Polecam na 200%:)
Czy ktoś mi może powiedzieć, czy Krystian Krupski to ten, który ma żonę również stomatolog i przyjmują oboje w Gdyni w jakimś gabinecie?
Ja wyrywam tylko na Suchaninie na ul.Nosowskiego 17a. Tam jest chirurg , który normalnie pracuje w AM, tam zaś na Suchaninie jest 2 razy w tygodniu.Dodatkowo mają podpisana umowę z NFZ i nic za to nie płacisz.Jak tam byłam 1szym razem myślałam że się pomyliłam , że weszłam do prywatnego gabinetu, ładny wystrój i miła obsługa
Zdecydowanie polecam Pana dr Krupskiego!!! Pan doktor usuwał mi wszystkie cztery ósemki, w tym dwie schowane pod dziąsłem. Mimo, że zabieg taki nie należy do przyjemności to precyzja i podejście Pana doktora zdziałały cuda. Pełne wsparcie dla pacjenta, profesjonalizm, spokój i co najważniejsze- szybkie i sprawne usunięcie zęba. Po zabiegu recepta na antybiotyk i po tygodniu wizyta kontrolna. Takich stomatologów powinno być więcej :)
apropo ósemek to naprawde trzeba je wyrwac? nie wystarczy o nie dbać?...ja sie strassznie boję tego parokrotnego bolu:( wiec chyba sobie odpuszcze wyrywanie
Starzy dobrzy dentyści kiedyś mówili, ze ósemek się nie robi bo i tak za niedlugi czas znowu się "odezwą", więc przynajmniej ja słucham rad starszych i nie plombowałam nigdy ósemek, tylko jak coś się zaczynało dziac to odrazu wyrywałam, została mi jeszcze 1 ósemka, a mam 27 lat:) polecam zrobić co jakiś czas rentgen całej szczęki, ponieważ u mnie okazało się ze miałam torbiel na ósemce, bardzo nieprzyjemna sprawa. A wyrywała mi dr Anita P. która przyjmuje na NFZ Akademii Medycznej i prywatnie w Gdyni na Krasickiego,polecam dr, ale nie dać się nabrać na wcześniejsze płacenie za badanie histopatologiczne, które jeśli robi się w AM to powinno być bezpłatnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie znam się czy się plombuje czy nie ale w mojej sytuacji jak to wytłumaczył doktor miałam za mało miejsca w buzi na ósemki i jak wyrastały to uciskały na nerwy-ból nieziemski:(
Dobrze,że już ich nie mam:)))
mnie odesłali z GUMedu w Akademii bo moja ósemka wymaga dłutowania a że mam od niej zapalenie dziąseł i ból ucha to cóż.. dali antybiotyk i kazali się zapisać na dłutowanie. terminy są na styczeń a że mamy sierpien, więc jestem zmuszona pójść prywatnie i zapłacic 450zł. Nie wiem, po co płacę 250zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc Krew mnie zalewa...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A pod jakim dokładnie adresem przyjmuje dr. Anita?
Absolutnie dr Dominik Łoś, zanim zdecydowałam się na dłutowanie mojej dolnej ósemki przeczytałam chyba wszystkie możliwe fora i teraz chcę się podzielić wrażeniami z wczorajszego zabiegu. Trwał on może 15 min, było bezboleśnie. Lekarz przemiły tak samo asystenci, dziś nie mam spuchnietej buzi, siniaków ani innych problemów. Jeśli dłutowanie to tylko Pan doktor. No i na NFZ czyli 500 zł zaoszczędzone ;-)
Ile czeka sie na termin z NFZ w miladent?
A ja też miałam wyrwane wszystkie 4 w http://miladent.pl/ ale u Adama Zedler, z czego jedna miała korzenie zawinięte od kątem 90stopni i została wyciągnięta w całości bez dłutowania (byłam bardzo zadowolona, dostałam końską dawke znieczulenia, nic nie bolało). Jeżeli chodzi o termin to zależy czy na NFZ ja 2 lata temu czekałam 1 miesiąc, a prywatnie jest szybciej.
Ja miałam wyrywane wszystkie 8ki w Gdański. Trzy w Akademi Medycznej w Gdańsku i mogę powiedzieć ze wszystko dobrze poszło, zarówno jeśli chodzi o zabieg jak i później zaszywanie, antybiotyki itd. Mijają ponad dwa lata od czasu kiedy wyrwałam te 3 ósemki, nie mam absolutnie żadnych komplikacji, wszystko jest ok. Robiłam to na NFZ. Żeby dokończyć mojego dzieła i pozbycia się ostatniej z nich, ponad mc temu udałam się prywatnie do Projektu Uśmiech na Partyzantów. Tu już mam wątpliwości i nie jestem aż tak zadowolona.Na pewno na plus jest bardzo miła i profesjonalna obsługa, zabieg został wykonany pod pełnym znieczuleniem, higienicznie i na pewno profesjonalnie. Mam jednak zastrzeżenia do zaszywania później, w moim przypadku po 2óch dniach musiałam wrócić do gabinetu z powrotem, bo nie byłam dobrze zaszyta, połączenie ustno-zatokowe przeciekało ,jeśli tak można to kolokwialnie nazwać. W dodatku na wyraźnie moją prośbę, a nie zalecenie lekarza dostałam antybiotyki, biorąc pod uwagę późniejsze komplikacje z kolejnym zaszywaniem, brak antybiotyków mógłby jeszcze gorzej się dla mnie skończyć. Po zdjęciu szwów, rana nie goi się do końca dobrze, gdyż po prostu zrasta się w tak dziwny sposób, iż resztki jedzenia zostają w dole, być może wróci to do normy, ale na tą chwilę delikatnie wzbudza niepokój.
ZDECYDOWANIE DR STANISŁAW CHODAKOWSKI cirurg z wieloletnim doświadczeniem usówa zęby w 15 minut. Większość moich znajomych skorzystała z jego usług i jest zadowolona,
A jeśli chodzi o Akademie Medyczną to nie polecam mam złe doświadczenia usówałam tam jedna z czterech już usuniętych ósemek i totalna porazka zabieg trwał ponad 70 miinut a do tego zapomnieli ma wyczyścić zębodół i przez 5 miesięcy mnie bolało, az dr Chodakowski powiedział,że trzeba otworzyć, bo jest torbiel, wspomnę tylko,że na Akad. medycznej nic nie stwierdzono.
Dr chodakowski przyjmuje w Sopocie i w Gdyni POLECAM
Ja miałam wyrywane dwie dolne ósemki i tylko u dr Marcinkiewicz (przemiła Pani chirurg!!) w KRYSPIN DENT będe Tą dr i klinikę polecać zawsze:)
W Gdańsku http://www.ucs.gumed.edu.pl/6510.html do dr Angeliki !!!! Radzę zadzwoń tam, dowiedz się gdzie przyjmuje prywatnie, idź do niej i się przekonasz, że warto ;) Tam, gzie Ci podałam linka to da radę "na fundusz" zrobić zabieg.
A ja również polecam dr Chodakowskiego Stanisława, jest swietny w tym co robi, troszkę zwarioowany, ale naprawdę peofesjonalista w każdym calu - dodam tylko ,że usuwał mi ząb ósmy i dziewiąty. Tak dziewiaty nie pomyliłam sie, niestety miałam okazję być nietypowa i poza zębem 8 miałam tez 9.:)
Wszystkim poleam doktora.
Dziewczyny poszukuje namiaru na Dr Chodakowskiego ten co mam to nikt nie odbiera a ja musze usunac 2 ósemki bo z bólu nie dam rady ;-( proszę pomóżcie
W gdyni juz od kwietnia nie przyjmuje, ale w sopocie w sandencie jest 2 razy w tygodniu, http://www.sandent.pl
Właśnie dowiedziałam się że w Gdyni nie ma do Niego zapisów ale dziękuję Ci za info o tym że w Sopocie jest strasznie się boję wyrwania ósemki a u tego lekarza słyszałam że naprawde nie ma się czego bać i warto iść.Dziękuję Ci za informacje gdzie przyjmuje ;-)
Mam pytanie do osób, które miały wyrywane 8 - czy konieczny jest antybiotyk po zabiegu? Komuś się udało bez?
nie, nie zawsze jest potrzebny, raczej większość z moich znajomych obeszła się bez antybiotyku, ja też:)
Mam do usunięcia 2 ósemki i kurcze majówka się zbliża troche mnie pobolewają a na majówkę wyjeżdzam i nie wiem czy teraz usówać czy lepiej po ... nie chce spędzić majówki obolała z drugiej str boje się że te małe cholery zaczną boleć mnie podczas urlopu za granicą ...
Umówiłam się na poniedziałek już się stresuje...
Domi a gdzie się umówiłaś do lekarza z tak krótkim terminem oczekiwania?
Ja również mam do usunięcia 8, dziś mi się odezwała i tak właśnie buszuje po necie i szukam namiarów. Najlepiej na nfz ;-)
Niestety na NFZ wątpie żebyś cokolwiek znalazła bo sama szukałam i niestety nie ma nic a idę do jednego z najlepszych chirurgów Dr Chodakowski w Sopocie ceny od 250 do 400 zł.Strasznie się boję ale trzeba iśc bo latem lepiej nie wyrywać bo bardzo trudno się goi wszystko
JA wyrywałam na NFZ w Rumi. Co prawda miesiąc się czeka, ale ja wolę mieć 300z ł w kieszeni
Za miesiąc bedzie za cieplo i bakterie beda mialy raj po wyrwaniu więc naprawde jeśli dokucza to lepiej isc teraz wiesz czasami lepiej wydac i nie miec bolu przez majowkę.Ja tez nie mam kokosow z kasa ale coz tak dlugo zwlekalam ze musze isc prywatnie nie moge czekac...a ze bardzo zalezalo mi zeby to wlasnie Dr Chodakowski zajal sie moimi niesfornymi 8
No jak boli i dokucza to inna sprawa. Ja mam swój do wyrwania, ale go nie czuję...
na morenie w euro dencie zapłaciłam 125 tydzień temu. To już moja druga 8 tam wyrywana. Polecam, bo nie drogo szybko, bezboleśnie i potem właściwie bez bólu jedynie wiadomo wrażenie zapuchniętego dziąsła po
To faktycznie dobra cena ja już zarejestrowałam się w Sopocie u Pana Dr.Tylko pobolewa mnie dziasełko i taki dziwny ból zęba mam hmmm nie wiem czy to nie przeszkadza w wyrwaniu ??
Nie wiem jak w eurodencie płacisz 125zł za chirurgiczne usunięcie zęba ósmego, skoro ekstrakcje zaczynają się u nich od 190zł?? No chyba, że masz jakąś ekstra kartę zniżkową.
Jaki jest przedzial cenowy u pana Chodakowskiego? Szczególnie interesuje mnie ta górna, bo ząb nie wyszedł mi do końca, więc pewnie bedzie bardziej skomplikowane...
Asiu ja tez mam kawalek tylko w dodatku pelno prochnicy na nim przedzial od 250 do 400 w Sopocie w Klinice ja ide w poniedziałek ale już dziś mnie brzuch z nerwów boli
125 zł płaciłam ale nie dotrwałam do hirurga i zwykły dentysta mi wyrywał może dlatego tak tanio ale i szybko, sprawnie i nic potem nie bolało i teraz i 2 lata temu jak wyrywałam. Choć słyszałam,że cennik mają 200-400 na wyrwania.
To normalne stawki takie są u każdego chirurga...czasami lepiej iść do chirurga ma większą wprawę po co przedłużać strach lepier raz dwa usunąc ząbka ;-) hehe kto to pisze najwieksza panikara ;-) ale cóż umówiłam się już na pon więc idę
Ktoś jeszcze się wybiera na rwanko??
To już dziś trzymajcie kciuki boje się strasznie...
Jestem już po wyrwaniu lekarz rewelacyjny naprawde teraz boli mnie policzek i głowa chyba z emocji i tego wszystkiego...
U Chodakowskiego byłas? Ile zapłaciłas?

Mogłby mi ktos podać do niego nr telefonu?
Sorrki ale nie bylo mnie w Polsce dopiero wczoraj wrociłam byłam u Dr Chodakowskiego przyjmuje w Sopocie w SanDent
Telefon do Dr Stanisława Chodakowskiego do Sopotu do SaNdentu 512115405
U dr. Kłosińskiej w http://dental-planet.pl chirurg stomatolog z doświadczeniem zdobytym w Akademii Medycznej w Gdańsku.
Jest szansa wyrwac gdzies osemke na NFZ?? Bo w usłudze BFZu to się chyba miesci ale gdzie można wyrwac?

Dzwonilam na chirurgie do AM, do studentow to powiedzieli ze 400 zl i termin listopad, a inny zab 100 zl...
W Rumi na Derdowskiego jest na NFZ. Czekasz z miesiac
Naprawdę polecam dr. Anitę, która przyjmuje w AM. Bardzo miła, i sympatyczna i do tego ten jej czuły głos ;) Usunęła mi ósemkę w niecałe pół godziny, a po zabiegu nie musiałem wgl brać tabletek przeciwbólowych. Naprawdę polecam. Świetny z niej chirurg i cudowna kobieta ;)
do góry