Widok

nnt. gdzie wyrwać ósemki?

j.w.

jestem przeczulona na punkcie bólu... tak więc poszukuję wyrozumiałego lekarza...
raz miała wyrywaną ósemkę i skończyło się to krwotokiem :(

proszę o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za miesiąc bedzie za cieplo i bakterie beda mialy raj po wyrwaniu więc naprawde jeśli dokucza to lepiej isc teraz wiesz czasami lepiej wydac i nie miec bolu przez majowkę.Ja tez nie mam kokosow z kasa ale coz tak dlugo zwlekalam ze musze isc prywatnie nie moge czekac...a ze bardzo zalezalo mi zeby to wlasnie Dr Chodakowski zajal sie moimi niesfornymi 8
JA wyrywałam na NFZ w Rumi. Co prawda miesiąc się czeka, ale ja wolę mieć 300z ł w kieszeni
Niestety na NFZ wątpie żebyś cokolwiek znalazła bo sama szukałam i niestety nie ma nic a idę do jednego z najlepszych chirurgów Dr Chodakowski w Sopocie ceny od 250 do 400 zł.Strasznie się boję ale trzeba iśc bo latem lepiej nie wyrywać bo bardzo trudno się goi wszystko
Domi a gdzie się umówiłaś do lekarza z tak krótkim terminem oczekiwania?
Ja również mam do usunięcia 8, dziś mi się odezwała i tak właśnie buszuje po necie i szukam namiarów. Najlepiej na nfz ;-)
Umówiłam się na poniedziałek już się stresuje...
Mam do usunięcia 2 ósemki i kurcze majówka się zbliża troche mnie pobolewają a na majówkę wyjeżdzam i nie wiem czy teraz usówać czy lepiej po ... nie chce spędzić majówki obolała z drugiej str boje się że te małe cholery zaczną boleć mnie podczas urlopu za granicą ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie, nie zawsze jest potrzebny, raczej większość z moich znajomych obeszła się bez antybiotyku, ja też:)
Mam pytanie do osób, które miały wyrywane 8 - czy konieczny jest antybiotyk po zabiegu? Komuś się udało bez?
Właśnie dowiedziałam się że w Gdyni nie ma do Niego zapisów ale dziękuję Ci za info o tym że w Sopocie jest strasznie się boję wyrwania ósemki a u tego lekarza słyszałam że naprawde nie ma się czego bać i warto iść.Dziękuję Ci za informacje gdzie przyjmuje ;-)
W gdyni juz od kwietnia nie przyjmuje, ale w sopocie w sandencie jest 2 razy w tygodniu, http://www.sandent.pl
Dziewczyny poszukuje namiaru na Dr Chodakowskiego ten co mam to nikt nie odbiera a ja musze usunac 2 ósemki bo z bólu nie dam rady ;-( proszę pomóżcie
A ja również polecam dr Chodakowskiego Stanisława, jest swietny w tym co robi, troszkę zwarioowany, ale naprawdę peofesjonalista w każdym calu - dodam tylko ,że usuwał mi ząb ósmy i dziewiąty. Tak dziewiaty nie pomyliłam sie, niestety miałam okazję być nietypowa i poza zębem 8 miałam tez 9.:)
Wszystkim poleam doktora.
W Gdańsku http://www.ucs.gumed.edu.pl/6510.html do dr Angeliki !!!! Radzę zadzwoń tam, dowiedz się gdzie przyjmuje prywatnie, idź do niej i się przekonasz, że warto ;) Tam, gzie Ci podałam linka to da radę "na fundusz" zrobić zabieg.
Ja miałam wyrywane dwie dolne ósemki i tylko u dr Marcinkiewicz (przemiła Pani chirurg!!) w KRYSPIN DENT będe Tą dr i klinikę polecać zawsze:)
ZDECYDOWANIE DR STANISŁAW CHODAKOWSKI cirurg z wieloletnim doświadczeniem usówa zęby w 15 minut. Większość moich znajomych skorzystała z jego usług i jest zadowolona,
A jeśli chodzi o Akademie Medyczną to nie polecam mam złe doświadczenia usówałam tam jedna z czterech już usuniętych ósemek i totalna porazka zabieg trwał ponad 70 miinut a do tego zapomnieli ma wyczyścić zębodół i przez 5 miesięcy mnie bolało, az dr Chodakowski powiedział,że trzeba otworzyć, bo jest torbiel, wspomnę tylko,że na Akad. medycznej nic nie stwierdzono.
Dr chodakowski przyjmuje w Sopocie i w Gdyni POLECAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam wyrywane wszystkie 8ki w Gdański. Trzy w Akademi Medycznej w Gdańsku i mogę powiedzieć ze wszystko dobrze poszło, zarówno jeśli chodzi o zabieg jak i później zaszywanie, antybiotyki itd. Mijają ponad dwa lata od czasu kiedy wyrwałam te 3 ósemki, nie mam absolutnie żadnych komplikacji, wszystko jest ok. Robiłam to na NFZ. Żeby dokończyć mojego dzieła i pozbycia się ostatniej z nich, ponad mc temu udałam się prywatnie do Projektu Uśmiech na Partyzantów. Tu już mam wątpliwości i nie jestem aż tak zadowolona.Na pewno na plus jest bardzo miła i profesjonalna obsługa, zabieg został wykonany pod pełnym znieczuleniem, higienicznie i na pewno profesjonalnie. Mam jednak zastrzeżenia do zaszywania później, w moim przypadku po 2óch dniach musiałam wrócić do gabinetu z powrotem, bo nie byłam dobrze zaszyta, połączenie ustno-zatokowe przeciekało ,jeśli tak można to kolokwialnie nazwać. W dodatku na wyraźnie moją prośbę, a nie zalecenie lekarza dostałam antybiotyki, biorąc pod uwagę późniejsze komplikacje z kolejnym zaszywaniem, brak antybiotyków mógłby jeszcze gorzej się dla mnie skończyć. Po zdjęciu szwów, rana nie goi się do końca dobrze, gdyż po prostu zrasta się w tak dziwny sposób, iż resztki jedzenia zostają w dole, być może wróci to do normy, ale na tą chwilę delikatnie wzbudza niepokój.
A ja też miałam wyrwane wszystkie 4 w http://miladent.pl/ ale u Adama Zedler, z czego jedna miała korzenie zawinięte od kątem 90stopni i została wyciągnięta w całości bez dłutowania (byłam bardzo zadowolona, dostałam końską dawke znieczulenia, nic nie bolało). Jeżeli chodzi o termin to zależy czy na NFZ ja 2 lata temu czekałam 1 miesiąc, a prywatnie jest szybciej.
Ile czeka sie na termin z NFZ w miladent?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Absolutnie dr Dominik Łoś, zanim zdecydowałam się na dłutowanie mojej dolnej ósemki przeczytałam chyba wszystkie możliwe fora i teraz chcę się podzielić wrażeniami z wczorajszego zabiegu. Trwał on może 15 min, było bezboleśnie. Lekarz przemiły tak samo asystenci, dziś nie mam spuchnietej buzi, siniaków ani innych problemów. Jeśli dłutowanie to tylko Pan doktor. No i na NFZ czyli 500 zł zaoszczędzone ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie odesłali z GUMedu w Akademii bo moja ósemka wymaga dłutowania a że mam od niej zapalenie dziąseł i ból ucha to cóż.. dali antybiotyk i kazali się zapisać na dłutowanie. terminy są na styczeń a że mamy sierpien, więc jestem zmuszona pójść prywatnie i zapłacic 450zł. Nie wiem, po co płacę 250zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc Krew mnie zalewa...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry