Widok
nnt. hurt ciuchów
Wiem, że to kompletnie nie na temat, ale gdzie się nie spytać jak na naszym kochanym forum
Chciałabym otowrzyć sklepik z fajnymi ciuchami które 1. byłby w przystępnej cenie 2. byłby większe niż XS i dopinałby się w biuście itp itd
Czy wiecie skąd można wytrzasnąć ubrania - jakaś hurtownia, może import )słyszałam, że gdzieś koło hali chińczycy mają swoją hurtownię??
Chciałabym otowrzyć sklepik z fajnymi ciuchami które 1. byłby w przystępnej cenie 2. byłby większe niż XS i dopinałby się w biuście itp itd
Czy wiecie skąd można wytrzasnąć ubrania - jakaś hurtownia, może import )słyszałam, że gdzieś koło hali chińczycy mają swoją hurtownię??
Wszyscy moi znajomi ze mna włącznie jezdzimy do Ptaka do Rzgowa pod Łodzią ale ciuszki nie sa tanie za to fajne. W Wólce Kosowskiej pod Warszawa jest centrum chińskie tanio ale i jakosc srednia. Są tez bazary Głuchów i Tuszynm pod Łodzią ciuszki podobne jak w Ptaku ale tańsze. Jesli masz pytania, pytaj siedze w tym troszke to pomoge. Nie wiem co to ma byc za biznesik? Ale jak bede mogla odpowiem.
;) powiem tak, że zastanawiam się nad otwarciem swojego interesu, bo siedze już ponad 3 tygodnie w domu bez pracy i dostaję świra. Mam już dość humorzastych szefów i jakiś dziwnych wymagań i chcę otworzyć coś swojego. Na razie oriętuję się w temacie. Zbieram informacje właśnie na temat tego gdzie i za ile i co można kupić.
Zależy mi na tym, aby (jeśli owtorzę taki sklepik), sprzedawać modne i niedrogie ubrania i najlepiej w "normalnych" rozmiarach. Ja mam ogromny problem żeby kupić kurtkę na wiosnę czy koszulę (nie dopinają się w biuście, a grubas nie jestem), tak samo ze spodniami, T-shirtami czy sukienkami. Wiem, że dość dużo jest takich osób jak ja, które chodzą i nic ciekawego w przystępnej cenie nie mogą znaleźć bo tak serio... jeśli w Reserved np na metce jest rozmiar L to ja jestem święta jak to jest prawdziwe L. I myślę, żeby właśnie wstrzelić się w taki rynek ubrań dla kobiet które mają takie problemy jak ja (nie stać mnie na to, żeby latać do ekskluzywynych butików i wydać na kurteczkę 300zł, bo tylko tam dopnie mi się wszystko w biuście).
Zależy mi na tym, aby (jeśli owtorzę taki sklepik), sprzedawać modne i niedrogie ubrania i najlepiej w "normalnych" rozmiarach. Ja mam ogromny problem żeby kupić kurtkę na wiosnę czy koszulę (nie dopinają się w biuście, a grubas nie jestem), tak samo ze spodniami, T-shirtami czy sukienkami. Wiem, że dość dużo jest takich osób jak ja, które chodzą i nic ciekawego w przystępnej cenie nie mogą znaleźć bo tak serio... jeśli w Reserved np na metce jest rozmiar L to ja jestem święta jak to jest prawdziwe L. I myślę, żeby właśnie wstrzelić się w taki rynek ubrań dla kobiet które mają takie problemy jak ja (nie stać mnie na to, żeby latać do ekskluzywynych butików i wydać na kurteczkę 300zł, bo tylko tam dopnie mi się wszystko w biuście).
z rozmiarowka jest ciezko bo zazwyczaj tylko do L zadko XL. Znajdz dobry lokal , wez dotacje z UP jesli jestes zarejestrowana jako bezrobotna (13.500 zł) i zacznij działać. Sama tak zaczynałam byłam kierownikiem w Drogerii przez 4 lata i miałam juz dośc a teraz sama sobie jestem Panią, fakt ze jazda po towar jet meczaca ale to raz na 2 tyg.
niunieczka napisał(a):
> I myślę, żeby właśnie wstrzelić się w taki
> rynek ubrań dla kobiet które mają takie problemy jak ja (nie
> stać mnie na to, żeby latać do ekskluzywynych butików i wydać
> na kurteczkę 300zł, bo tylko tam dopnie mi się wszystko w
> biuście).
w sklepie, w którym pracuję, to za zimową kurteczkę płaci się i 600 i 1030zł ;) rozmiary 42-56 ;)
w Chwaszczynie jest producent większych rozmiarów (tzn. nie tych malutkich - kiedyś odwiedził "mój" sklep i z nim rozmawiałam)
poza tym hurtownia w Starogardzie http://www.alimax.pl/index1.html
> I myślę, żeby właśnie wstrzelić się w taki
> rynek ubrań dla kobiet które mają takie problemy jak ja (nie
> stać mnie na to, żeby latać do ekskluzywynych butików i wydać
> na kurteczkę 300zł, bo tylko tam dopnie mi się wszystko w
> biuście).
w sklepie, w którym pracuję, to za zimową kurteczkę płaci się i 600 i 1030zł ;) rozmiary 42-56 ;)
w Chwaszczynie jest producent większych rozmiarów (tzn. nie tych malutkich - kiedyś odwiedził "mój" sklep i z nim rozmawiałam)
poza tym hurtownia w Starogardzie http://www.alimax.pl/index1.html
Witam .. Najlepiej do Łodzi udeżać tam najwięcej hurtowni.
A tak przy okazji... Mam do sprzedania ciuchy z Łodzi po bardzo atrakcyjnej cenie .....taniej niż w hurcie :) jak coś to tel 512080879
lub gg 8540031
niunieczka napisał(a):
> Wiem, że to kompletnie nie na temat, ale gdzie się nie spytać
> jak na naszym kochanym forum
>
> Chciałabym otowrzyć sklepik z fajnymi ciuchami które 1. byłby w
> przystępnej cenie 2. byłby większe niż XS i dopinałby się w
> biuście itp itd
>
> Czy wiecie skąd można wytrzasnąć ubrania - jakaś hurtownia,
> może import )słyszałam, że gdzieś koło hali chińczycy mają
> swoją hurtownię??
>
>
A tak przy okazji... Mam do sprzedania ciuchy z Łodzi po bardzo atrakcyjnej cenie .....taniej niż w hurcie :) jak coś to tel 512080879
lub gg 8540031
niunieczka napisał(a):
> Wiem, że to kompletnie nie na temat, ale gdzie się nie spytać
> jak na naszym kochanym forum
>
> Chciałabym otowrzyć sklepik z fajnymi ciuchami które 1. byłby w
> przystępnej cenie 2. byłby większe niż XS i dopinałby się w
> biuście itp itd
>
> Czy wiecie skąd można wytrzasnąć ubrania - jakaś hurtownia,
> może import )słyszałam, że gdzieś koło hali chińczycy mają
> swoją hurtownię??
>
>
jak z UK to proponowałabym inne sklepy... np Sports World, w którym obniżki bywają nawet do 90% http://corp.sports-world.com/, oraz kilka innych fajnych sklepów z tanią odzieżą np. Atlantic - na plus Ci tylko wyjdzie niski koszt funta :) ale to trzeba albo mnieć znajomego w UK, który będzie paczuszki słać, albo samemu latać ;P
jak kupujesz S w reserved toi jestes anorektyczka, chyba ze masz wzorst poniżej 165 :)
ja jestem np gruba(42/44) bo kocham chipsy i czekolade :) i mam chec sie spoko ubierac, dlatego albo jade do męża w UK,albo buszuje tu po sklepach z resztkami kolekcji.
Reserved niestety nie pasi mi jakoscią szmatek- wzory są ok,ale jakos - bleee i ceny bleeee
niestety sklepy z resztkami kolekcji maja wyższe ceny niz NOWE kolekcje w UK , jak wstrzelisz sie w luke cenową- rozkręcisz :)
w PL jest zapotrzebowanie na ładne ciuchy w rozmiarach 42+
Uwazam ze nawet babeczka w rozmiarze 52 moze wyglądac extra jak ma dobry ciuch
ja jestem np gruba(42/44) bo kocham chipsy i czekolade :) i mam chec sie spoko ubierac, dlatego albo jade do męża w UK,albo buszuje tu po sklepach z resztkami kolekcji.
Reserved niestety nie pasi mi jakoscią szmatek- wzory są ok,ale jakos - bleee i ceny bleeee
niestety sklepy z resztkami kolekcji maja wyższe ceny niz NOWE kolekcje w UK , jak wstrzelisz sie w luke cenową- rozkręcisz :)
w PL jest zapotrzebowanie na ładne ciuchy w rozmiarach 42+
Uwazam ze nawet babeczka w rozmiarze 52 moze wyglądac extra jak ma dobry ciuch
kaja, nie wiem czy dobrze przemyślałaś to co napisałaś, widać że brakuje Ci wyobraźni. Wyobraź sobie, że są dziewczyny/kobiety o wzroście 180cm i więcej, normalnej figurze i bardzo dużym biuście. Nie ma szans, żeby w pierwszym lepszym sklepie kupiły jeansy, bluzkę z odpowiednią długością rękawa, albo sweter dobrze układający się na biuście. Stanik czy rajstopy to też kłopotliwy zakup. A buty w dużych rozmiarach to już w ogóle temat rzeka... Niestety, na rynku najwięcej jest rozmiarów "przeciętnych", bo najwięcej ich się sprzedaje. Masz szczęście, że możesz po prostu pójść do sklepu i kupić co Ci się spodoba, ale nie oznacza to, że wszystkie inne kobiety są grube.