Widok

nnt. ile kosztuje rozwód?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie, moze któras z was niedawno sie rozwodziła, interesuje mnie cala procedura, od złozenia wniosku, ile trzeba zapłacic i jak długo sie czeka. i gdzie sie składa papiery rozwodowe? w gdyni, czy w gdansku? no coz sama niedawno przygotowywałam sie do slubu a teraz szykuje sie do rozwodu. prosze o wszelkie informacje, dodam ze nie mamy dzieci ani majatku do podziału.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na wszystkie Twoje pytania fachowo odpowiedzą specjaliści, którzy się tym zajmują. Jeżeli chodzi o sprawdzone kancelarie adwokackie to jedna z nich jest Wojas Pawlak, którzy mają spore doświadczenie w sprawach rozwodowych i nie tylko. Ważne aby ktoś kompetentny reprezentował Cię w sądzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka, czy możesz powiedzieć, co to za adwokat?

rozwód w samym sądzie to około 700 zł, zależy pewnie od Sądu, rejonu. Jeżeli chodzi o całe koszty to w zależności czy to rozwód za porozumieniem stron, czy o coś będziecie walczyć. Co do rozwodów i spokojnej kieszeni polecam Panią Natalię Zielmachowicz, to naprawdę świetny adwokat, nie wyskrobie Cię z ostatnich złotówek i doradzi naprawdę z doświadczeniem.

Za pozew o rozwód płaciłam 600 złotych. Opłata jest stała i niezależnie od tego, czy rozwód ma być z orzeczeniem o winie czy bez orzekania o niej. Opłaty można dokonać przelewem na rachunek sądu lub uiścić w kasie.
ja rozwodziłam się z adwokatem Cejrowskim z Tczewa. Byc może dzięki niemu dostałam rozwód na pierwszej sprawie.
Ja się zdecydowałam na skorzystanie z usług Kancelarii Adwokackiej Cejrowski Z Tczewa. Bardzo dobry adwokat. Koszty też nie były szczególnie duże.
po 20 latach małżeństwa nie mieli majątku? to po co był ten związek????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

Cenna informacja. A możesz odpowiedzieć, czy wszystko było załatwiane osobiście czy za pośrednictwem adwokata/prawnika? Też chciałabym uniknąć niepotrzebnego stresu. Czy wynajęcie prawnika w ogóle jest w stanie przyśpieszyć proces rozwodowy nawet jeśli jest bez orzekania o winie?
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Co do rozwodu jesteśmy zgodni, oboje tego chcemy. Mieszkanie razem wynika tylko z tego, że chcemy małemu oszczędzić przykrych doświadczeń do minimum. Nie wiem jak to rozwiązać aby było jak najlepiej ale żeby rozwód dostać jak najszybciej.
Sama jestem po rozwodzie byłam powódką i pierwszy raz czekałam jakieś 1,5 miesiąca, i kolejny miesiąc na rozprawę, ale pozew został oddalony minęło za mało czasu. kolejny raz 2 miesiące od złożenia pozwu i kolejne 1,5 miesiąca na sprawę, tutaj obyło się bez przeszkód nie było przesłanek ku utrzymaniu małżeństwa od roku nie mieszkaliśmy razem i nie mieliśmy dzieci. Z doświadczenia znajomego wiem że jak są dzieci nie jest już tak prosto oni nawet musieli iść z dziećmi do psychologa dziecięcego wiec chyba trochę to potrwa i może lepiej się wyprowadzić, ale nie mnie o tym wyrokować to są bardzo ciężkie tematy i ja osobiście mam nadzieję że już nigdy w życiu nie będę tego przechodzić. Powodzenia
Witam,

mam takie pytanie. Jak długo od złożenia pozwu czeka się na pismo z sądu dla powódki? Pozew złożony w Gdańsku, jakieś 1,5 miesiąca temu i nadal zero odpowiedzi z sądu. Powiedzcie mi jeszcze czy są szanse na rozwód mimo że mamy dziecko, dla jego dobra jeszcze razem mieszkamy ale nie ma współżycia, miłości itp. rzeczy.

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
Wszystko zależy od stopnia skomplikowania sprawy. Sprawa z orzeczeniem o winę kosztuje w okolicach 5 - 6 tys. Co do czasu sprawy to zależy ona od dowodów itp. Sprawdźcie prawnika http://www.dobry-skuteczny-prawnik.pl/rozwody.html . Otrzymacie z jego strony skuteczną poradę na ten temat.
Ponura-co ty taka nie miła jestes? Nie masz sie na kim wyżyć? Jak nie masz nic "mądrego" do powiedzenia-to nie pisz nic! Przecież nie wiesz jaka jest sytuacja u tych kobiet. Po twoim "szczęśliwym" suwaczku wnioskuje-ze u ciebie jest wszystko suuuuuuper..to podziel sie tym, a nie ze dajesz tu PONURE odpowiedzi!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Często gęsto alimenty płacone na dzieci są przepuszczane przez ich mamuśki i nie idą w całości na dzieci, znam przypadki gdy po rozwodzie kobiety nie idą do pracy tylko utrzymują się z płaconych na dzieci alimentów i zapomóg z opieki społecznej, chyba oczywiste jest na jakim poziomie wtedy żyją dzieci, bardzo skromnym, bo po co iść samej do roboty, żeby lepsze życie zapewnić dzieciom, nie chce się, lepiej ciągnąć z byłego męża i od Państwa. Nasze wspaniałe " matki Polki " zapominają że one też powinny poczuwać się finansowo do utrzymania swoich dzieci, jeśli ojciec ma zasądzone miesięcznie przykładowo 500 zł na jedno dziecko to matka też powinna ze swoich dochodów przeznaczać taką samą kwotę na to dziecko. Niestety w wielu przypadkach dochodem matki jest rodzinne z opieki i inne marne świadczenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
no nie wiem, czy jest się czym chwalić, to, że się często widujesz z dziećmi, to akurat fajnie, ale niskie alimenty?? przecież to dla dzieci twoich jest kasa, nigdy nie mogę zrozumieć facetów, którym szkoda kasy na własne dzieci... i jeszcze się tym szczycą...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja się rozwodziłem około7-8 miesiecy, zona złozyla pozew aby bylo z mojej winy, na co nie moglem sie zgodzic. zaoszczedzilem czas i nerwy i skorzystalem z radcy prawnego Krzysztofa Kardasz z Gdańska z ulicy Słowackiego. Co prawda trzeba sie liczyc z wydatkiem od 1500 do 4000 zl ale warto. teraz mam niskie alimenty i czeste widzenia z dziecmi (wiem ze tylko dzieki mojemu prawnikowi).
rozwody to kupa stresu niestety, ale co poradzic, jak mus to mus
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
bardzo chetnie skorzystam , ps tez mam zawzietego przeciwnika
Na Weselniku o rozwodzie/ tfu tfu ;-(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozwodzilam sie 3 mies temu, bez orzekania o winie i zadna ze stron nei skladala zaswiadczen o zarobkach. chyba, ze w gre wchodza dzieci i alimenty?
potrzebul\jer go na dziś mam rozwód 20 marca g mail 1966tomi@gmail.com
no nie, isc do banku i wydrukowac potweirdzoną historię przelewów wypłat na twoje konto-to jest dowód
do góry