Widok

nnt. ile kosztuje rozwód?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie, moze któras z was niedawno sie rozwodziła, interesuje mnie cala procedura, od złozenia wniosku, ile trzeba zapłacic i jak długo sie czeka. i gdzie sie składa papiery rozwodowe? w gdyni, czy w gdansku? no coz sama niedawno przygotowywałam sie do slubu a teraz szykuje sie do rozwodu. prosze o wszelkie informacje, dodam ze nie mamy dzieci ani majatku do podziału.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja juz na szczescie jestem po rozwodzie i walce o alimenty. Moja pani Adwokat skonczyla to szybko, angazujac sie bardzo w sprawe. Wywalczyla nawet wysokie alimenty dla mojego synka. Tel. 607-06-77-72
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadza sie, nie ma oojednawczych
niedrogi prawnik to znaczy ile skasował? bo się nie orientuję.
mnie kosztowalo to dwa tysiace, a jak rozmawialam z innymi to chcieli znacznie wiecej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A o jakiej kwocie alimentów mówimy?
rozwód przy dziecku nawet, za porozumieniem stron tez moze odbyc sie na jednej rozprawie, wazne zeby malzenstwo bylo dawno z punktu widzneia mieszkania razem pozycia itp daaaawno zakonczone.

Co do ywsokosci alimentow to osadza to sad biarąc pod uwage sytuacje materialna matki, potrzeby dziecka-zadko wazne jest ile zarabia ojciec-on ma palcic...niststy tak to wyglada.
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja alimentów dla mojego synka dostałam 1100 zł, więc uważam że to dużo, przedstawiłyśmy szczegółowe wyliczenie i to sąd uwzględnił :)))
Witam.
Przepraszam,ze odnawiam ten watek akurat na tym forum ,ale wierze ze wsrod was sa dziewczyny doswiadczone rpzez zycie ktore chetnie mi pomoga..... Rok temu wychodzilam za maz z mysla,ze nigdy nie bede tego zalowala niestety los plata figle ... i stalo sie jak stalo - rozwodze sie ...
Czy ktoras z Was rozwodzila sie moze ...? Nie wiem jak to wszystko wyglada... a moja prosba jest czy ktoras z was mialaby moze wzor takiego pozwu bez orzekania o winie ?
Jeszcze raz przepraszam z gory... i licze na wasza pomoc
Smutasku, nie martw się.Ja też wyszłam rok temu za mąż i właśnie jestem po rozwodzie. Wygogluj sobie wzór pisma, śmiało jak tak zrobiłam i napisałam prostym językiem.
Sam rozwód jest mało przyjemny-u mnie skończyło się na jednej rozprawie, nie mieliśmy dzieci,sędzia trochę namawiał cy oby jestem pewna i tyle. Najlepiej nie udawać, odpowiadać krótko i rzeczowo i nie kłamać.Jakbyś miała pytania pisz..
To po jasnego grzyba brałaś ślub?? Przecież to takie jasne i jedyne przeżycie. Czemu bezmózgi biorą śłuby żeby rozwieść się po roku? przecież to też życie drugiego partnera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
dO GLEN, dlaczego wzięłam rozwód, ponieważ mój juz teraz były mąż tego chciał..przecież nie można zmusić drugiego człowieka do miłości...może kiedyś to zrozumiesz..poza tym nie bede rozpisywać całej mojej historii na forum
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Glen- nie wiesz a mowisz... a co ludzi ektorzy rozwodza sie po 10 latach i maja dzieci sa lepsi w czyms??
kkkkk ja bardzo prosze o pomoc.... odezwij sie prosze , ja tu czesto wchodze i czekam ..albo zostaw gg to odezwe sie.....
Nie wiem jaka nazwe sadu wpisac w pozwie u gory w prawym rogu, jaki wydzial i wogole
z chęcia pomogę w pisaniu pozwu. mój nr gg to 4316428
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Smutasku, mój mąż złożył pozew, a ja tak naprawdę musiałam napisać odpowiedź na pozew.Musisz podać nazwę i wydział cywilny w którym złożysz dokumenty, zawsze możesz przedzwonić albo podejść do sądu.
Wiem że w np. w gda mają czynny do w poniedziałki do 18.00
Dziewczyny bardzo potrzebuje waszej pomocy ......
we wrzesniu rozwodze sie bez orzekania o winie.... dostalam pismo,ze musze przyniesc na rozprawe zaswiadczenie o zarobkach sprzed 6 mc ...
w tym czasie cofajac sie wstecz pracowalam w 3 firmach- jak nigdy przyszlo mi sie rozwodzic i zmieniac prace co chwile( i ciagle umowy zlecenie) ... teraz moje pytanie... jezeli rozwod jest bez orzekania o winie czy mimo to musze przyniesc zaswiadczenie o zarobkach( nie mamy dzieci i nie bedzie zadnych alimentow) .... i jesli tak to czy z wszystkich 3 firm ?
Baaardzo Was prosze o pomoc...
a nie masz kwitków z wypłat ??
Ni emam nic takiego .... ;/ na zleceniu wypisywalam rachunki do wyplaty,ale dawalam to ksiegowej, bez kopii, w pracy na stale w ktorej pracowalam do kwietnia nic nie dostawalam, eweeentalnie druki RMUA ale to bedzie tylko z kwietnia i maja chyba
a historia przelewów z konta??
przelewy hmmm .... no w internecie mam przelewy ;>
Kurde nie wiem co mam zrobic;/ mam po tych wszystkich 3 firmach latac po zaswiadczenia?
no nie, isc do banku i wydrukowac potweirdzoną historię przelewów wypłat na twoje konto-to jest dowód
do góry