Widok
nnt. jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z zamrażalnika?
kochane może Wy macie jakiś magiczny sposób, aby pozbyć się smrodu z zamrażalnika. nie wiem co to jest i skąd się wzięło. dodam że rozmroziłam lodówkę, wypucowałam wszystko, octem i wodą z cytryną, z lodówki smród zniknął a w zamrażalniku nadal jest. Mam nadzieję że nie będę musiała nowej lodówki kupować.
nie wiem co to za smród, ale moja mama używa kawy na spodku (to musi mielona być) wysypuje na spodek i co jakiś czas wymienia na świeżą
gazety to dobry sposób (dlatego w PRL zawijano w nie ryby zeby inne zakupy nie przeszly)
ale warto tez sprobowac pozadnie wysuszyc zamrazalnik, niestety sa to mikroorganizmy zimnolubne ktore jak raz sie osiada to trudno je wywalic. moze jeszcze chlorem potraktowac .
a na dzialce raz mama wylaczyla na wyjazd lodowke i cap byl okropny(bo conieco tam sie popsulo), wyszorowala, zostawila otwarta do nastepnego razu i teraz jak nowa (przedtem tak nie bylo jak teraz)- a ma ze 20 lat albo i wiecej
ale warto tez sprobowac pozadnie wysuszyc zamrazalnik, niestety sa to mikroorganizmy zimnolubne ktore jak raz sie osiada to trudno je wywalic. moze jeszcze chlorem potraktowac .
a na dzialce raz mama wylaczyla na wyjazd lodowke i cap byl okropny(bo conieco tam sie popsulo), wyszorowala, zostawila otwarta do nastepnego razu i teraz jak nowa (przedtem tak nie bylo jak teraz)- a ma ze 20 lat albo i wiecej