Widok

nnt. jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z zamrażalnika?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
kochane może Wy macie jakiś magiczny sposób, aby pozbyć się smrodu z zamrażalnika. nie wiem co to jest i skąd się wzięło. dodam że rozmroziłam lodówkę, wypucowałam wszystko, octem i wodą z cytryną, z lodówki smród zniknął a w zamrażalniku nadal jest. Mam nadzieję że nie będę musiała nowej lodówki kupować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem co to za smród, ale moja mama używa kawy na spodku (to musi mielona być) wysypuje na spodek i co jakiś czas wymienia na świeżą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://helpers.pl/porada/smrod-w-zamrazalniku,1460.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
proszek do piczenia wsypac lub cytryne
kurka ja też tak mam!
Lodówka mi nie śmierdzi, a szuflada w zamrażalniku tak.
Tylko, że ja wiem od czego :D haha
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem jak w zamrażarce, ale sławetna Perfekcyjna Pani Domu polecała umieścić w lodówce zwinięte w kule zwykłe gazety. Ostatnio mojej mamie jajko zaśmierdło i gazety pomogły.
image[/url]image[/url]
gazety to dobry sposób (dlatego w PRL zawijano w nie ryby zeby inne zakupy nie przeszly)

ale warto tez sprobowac pozadnie wysuszyc zamrazalnik, niestety sa to mikroorganizmy zimnolubne ktore jak raz sie osiada to trudno je wywalic. moze jeszcze chlorem potraktowac .

a na dzialce raz mama wylaczyla na wyjazd lodowke i cap byl okropny(bo conieco tam sie popsulo), wyszorowala, zostawila otwarta do nastepnego razu i teraz jak nowa (przedtem tak nie bylo jak teraz)- a ma ze 20 lat albo i wiecej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie wyszorowaną otwartą mieliśmy prawie 2 tygodnie jak nas nie było i nic to nie dało. Sama nie wiem skąd ten smród. Spróbuje z tą kawą, tylko domyślam się że musi to być rozmrożony i wyłączony zamrażalnik??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jak z zamrażalnikiem ale na lodówkę pomogło nam wylane mleko w misce sposób mojej Babci ;) 2 dni wymienialismy i pomoglo, w obecnej chwili uzywam takiego spryskiwacza do czyszczenia lodówek w każdym sklepie AGD moża kupic, zostawia przyjemny cytrynowy zapach
image
image
Bianka & Vincent ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry