Widok

nnt. kardiolog prof. Kozłowski + holter i echo serca!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Forumki, jesteście niezastąpione, dlatego mam nadzieję, że mi pomożecie! Otóż leczę się w Kardiotelu u prof. D. Kozłowskiego, byłam dzisiaj tam u niego na wizycie, niestety wyniki mam złe, moja wada się pogorszyła... Muszę jak najszybciej zrobić badanie holterowskie + echo serca, które u nich mam wyznaczone na czerwiec przyszłego roku, łącznie z wizytą u prof.!!!!
Orientujecie się może, czy w/w kardiolog przyjmuje jeszcze w jakimś prywatnym gabinecie?Gdzie mogę wykonać szybko te badania?Bardzo zależy mi na czasie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
niewiem czy przyjmuje gdzies prywatnie ale echo i holter zrobisz w przychodni na morenie.
A czy na Morenie konieczne jest skierowanie czy mogę po prostu zrobić te badania prywatnie?Bo skierowanie dostałam, ale tylko na badania w Kardiotelu... Wiem również, że profesor przyjmuje także prywatnie w Kardiotelu, ale mi akurat nic to nie robi, bo wizytę miałabym wyznaczoną na marzec 2010... :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
robiłam w tamtym roku echo serca,odpłatnie(nie chce skłamac ale kojarzy mi sie ze 80 zł)o cene holtera zapytaj bo niewiem.na echo czekałam okolo 2 tygodni.
Silje na jakiej podstawie wiadomo,ze wada sie pogorszyla?
To bedzie widac w echo dopiero, masz wizyte prywatna wyznaczona na marzec 2010?
na echu powinno wszystko widac,ale czasem jakas odpowiedz daje dopiero holter.tez zamierzam zrobic ale juz za rok
To nieprawda, wade zobaczysz tylko w echu.
Silje jesli chcesz napisz, moze moge Ci pomoc
Silje profesora Kozłowskiego możesz chyba jeszcze znaleźć na Akademii Medycznej, ale nie jestem pewna, czy tam przyjmuje pacjentów - jeśli uda mi się czegoś dowiedzieć dam Ci znać.
na pewno to dobry specjalista.
a nasza forumkowa Rumianek też na pewno wie, co mówi :)
bo ją znam :)
Silje podobno przyjmuje w którejś przychodni, ale nie mam pojęcia w której. może uda mi się jeszcze dowiedzieć, a może znajdziesz coś w necie?
no to jeszcze raz ja :)
podobno przyjmuje pacjentów w przychodni na Akademii Medycznej. musiałabyś się tam dopytać co i jak. powodzenia!!!
ja też ostatnio musiałam robić holter - polecam gabinet Tendo w Gdyni na ul. Armii Krajowej - nie powinnaś długo czekać, najlepiej zadzwonić i zapytać.
Dziękuję Wam bardzo!
Wczoraj przetrząsnęłam cały internet, aby znaleźć jego jakiś gabinet i niestety na nic nie trafiłam...

To, że wada się pogorszyła widać było na wcześniejszych wynikach badań (listopad tamtego roku), miałam echo, hotlet, test pochyleniowy i próbę wysiłkową (poza testem pochyleniowym, wszystskie wykonywałam w Białymstoku, bo akurat mialam czas i ochotę jechać 500 km, poza tym nie było to takie ważne, jak teraz).

Wizytę nawet prywatnie mam (w Kardiotelu) u niego dopiero na marzec 2010!!Szok, bo jak tu się leczyć z takimi datami przyjmowania przez specjalistę. Zależy mi na czasie, ponieważ chcemy z mężem starać się o dziecko, a prof. narazie prosił o wstrzymanie się ponieważ moje dolegliwości w czasie ciąży ulegną nasileniu, poza tym w ciązy nie mogłabym wykonywać badań...Szkoda tylko, że nie powiedział że zapisy są aż na taki termin... :(
Silje, trzymam kciuki! :*

Dziękuję Caes! ;))
Silje, mój siostrzeniec miał niedawno i echo i holter robiony, bo podejrzewano u niego chorobę genetyczną, która wiąże się z niewydolnością serca. Wiem, że bardzo szybko mu zrobili wszytskie badania. Ale musiałabym zapytać siostry jak ona je załatwiała. Wiem, że robiła w Gdańsku u ponoć super specjalisty. Ale nie wiem dokładnei jakiego i gdzie ;-). Spróbuje się czegoś dowiedzieć, ale zadzwonie do niej o lepszej porze, na razie śpi bo ma urlop.

Ale nie wiem przypadkiem czy nie robili mu badań tak szybko, bo był "fascynujacym" przypadkiem. Jego ojciec 40-letni na już bajpasy, bo serce było w takim kiepskim stanie i podejrzewano, że syn mógł odziedziczyć po nim chorobę. Szyko zrobili mu echo serca i wyszło że coś jest nie tak. Dlatego dostał skierowanie na holter - i czekał chyba ok max.2 miesięcy. Wszystko na NFZ. Ale tak jak mówię, napiszę coś więcej jak pogadam z siostrą.
Podbijam!
Silje, rozmawiałam z siostrą. Okazuje się, że ona i echo i holter robiła prywatnie w Falko na Zaspie. Tak było najszybciej i nawet nie bardzo dorgo. Echo 80 zł, a ile holert to nie pamięta.
A siostrzeniec jest pod opieką Szpitala na Zaspie, a dr nazywa się chyba Książek czy coś podobnego - siostra jest na urlopie i nie może sprawdzić. No i rzeczywiście siostrzeniec miał duzo szybsze terminy na Zapie, ale to dlatego, że to taki przypadek ciekawy dla doktorów ;-). No i teraz to nawet specjalnie na Zaspę przyjedzie jakiś kardiolog światowej sławy żeby siostrzeńca zbadać...
NZOZ Falck Przychodnia Specjalistyczna
adres: 80-462 Gdańsk, Jana Pawła II 20

tel: (0 58) 512-39-10 fax: (0 58) 512-39-11
e-mail: przychodnia.gdansk@falck.pl
www: www.falck.pl

Forumki, dziękuję za Wasze rady! Jesteście nieocenione!! :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry