Widok
nnt...materace proszę o radę
Dziewczyny, przepraszam, że nie na temat, ale może pomożecie, mianowicie chcemy kupić materac do naszego łózka:)) tylko, że jak zaczęłam się zagłebiać w rodzaje, to zgłupiałam...sprezynowe, kieszonkowe, lateksowe, kokosowe, termoelastyczne, matko ile tego jest!!:)))może macie jakieś doświadczenia w tym temacie, cos sprawdzonego, co mogłybyście polecić:)dziękuję
jedyne co moge powiedziec w tym temacie to nie kupuj gównien z ikei !!! ja mam materac sultan niby super najlepszy, ze sprezynami kazda w osobnej kieszonce itp twardy, a prawda jest taka ze jest bardziej miekki nic innych firm o twardosci sredniej i jest totalnie do du..... jestesmy z mezem wsciekli !! najgorsze ze nic nie mozna teraz z tym nic zrobic przeciez nie wyrzucimy go na smietnik kosztowal dosc duzo .... lezac przez 5 min w sklepie niby nam sie wydawal odpowiedni
tez radze chodzic po sklepach i popytac jakis doświadczonych sprzedawcow i lezec, próbowac ile sie da, napewno nie podejmuj decyzji zbyt szybko
tez radze chodzic po sklepach i popytac jakis doświadczonych sprzedawcow i lezec, próbowac ile sie da, napewno nie podejmuj decyzji zbyt szybko
Ewa26 napisał(a):
> jedyne co moge powiedziec w tym temacie to nie kupuj gównien z
> ikei !!! ja mam materac sultan niby super najlepszy, ze
> sprezynami kazda w osobnej kieszonce itp twardy, a prawda jest
> taka ze jest bardziej miekki nic innych firm o twardosci
> sredniej i jest totalnie do du...
niestety to prawda. tez mam ten materac, po 1,5 roku uzytkowania czuje każdą sprężynę:((( ale to chyba norma w tych materacach, bo nawet sprzedają takie grube nakładki (wygladaja jak kolderka z gumkami).
> jedyne co moge powiedziec w tym temacie to nie kupuj gównien z
> ikei !!! ja mam materac sultan niby super najlepszy, ze
> sprezynami kazda w osobnej kieszonce itp twardy, a prawda jest
> taka ze jest bardziej miekki nic innych firm o twardosci
> sredniej i jest totalnie do du...
niestety to prawda. tez mam ten materac, po 1,5 roku uzytkowania czuje każdą sprężynę:((( ale to chyba norma w tych materacach, bo nawet sprzedają takie grube nakładki (wygladaja jak kolderka z gumkami).
Parę dni temu kupiłam materac woreczkowo- lateksowy. Dlugo szukalam i w koncu znalazlam taki jaki chcialam. Tylko ze drogi jak diabli.
140x200 - 1240,-
160x200- 1449,-
180x200- 1603,-
Dla mnie same lateksy sa zbyt miekkie, natomiast polaczenie woreczkow i pianki jest mniej trwale od obicia lateksowego. Najlepszy wybor to woreczki i 3 cm lateks.
Mozna sobie zaserwowac tez pokrowiec aloe vera i juz masz super ekstra lux ;)
Ja nie chcialam zejsc jak juz wyprobowalam...
Agnieszka, jak chcesz, to mozemy podjechać do sklepu z dobrymi materacami w Straszynie (www.swiatsypialni.pl). Od nas jakies 10 minut. Maja duzy wybor i ceny w porwonaniu z innymi sklepami duzo tansze. Np. na allegro taki jak kupilam jest tylko 9 zl tańszy!
Bylismy ostatnio tez w polecanym przez "znawce" sklepie i nasz rodzaj materaca byl od tego naszego ... uwaga... tysiac zlotych drozszy!
Baz zastanowienia zamowilismy w swiatsypialni.pl
140x200 - 1240,-
160x200- 1449,-
180x200- 1603,-
Dla mnie same lateksy sa zbyt miekkie, natomiast polaczenie woreczkow i pianki jest mniej trwale od obicia lateksowego. Najlepszy wybor to woreczki i 3 cm lateks.
Mozna sobie zaserwowac tez pokrowiec aloe vera i juz masz super ekstra lux ;)
Ja nie chcialam zejsc jak juz wyprobowalam...
Agnieszka, jak chcesz, to mozemy podjechać do sklepu z dobrymi materacami w Straszynie (www.swiatsypialni.pl). Od nas jakies 10 minut. Maja duzy wybor i ceny w porwonaniu z innymi sklepami duzo tansze. Np. na allegro taki jak kupilam jest tylko 9 zl tańszy!
Bylismy ostatnio tez w polecanym przez "znawce" sklepie i nasz rodzaj materaca byl od tego naszego ... uwaga... tysiac zlotych drozszy!
Baz zastanowienia zamowilismy w swiatsypialni.pl
:))czesć Asiu, no widzisz, może znów Cię posłucham:)))))tak jak z tortem, bo się nie zawiodłam hihihihih:))))
własnie przegladam allegro i ogladam materace z Koła, liczę się z kosztem około 1000 zł i nie bedę na pewno oszczędzała, bo spanie to dla mnie ogromna przyjemność:))))
czy w tym Straszynie również sprzedają materace tej firmy??
własnie przegladam allegro i ogladam materace z Koła, liczę się z kosztem około 1000 zł i nie bedę na pewno oszczędzała, bo spanie to dla mnie ogromna przyjemność:))))
czy w tym Straszynie również sprzedają materace tej firmy??