Widok

nnt...materace proszę o radę

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, przepraszam, że nie na temat, ale może pomożecie, mianowicie chcemy kupić materac do naszego łózka:)) tylko, że jak zaczęłam się zagłebiać w rodzaje, to zgłupiałam...sprezynowe, kieszonkowe, lateksowe, kokosowe, termoelastyczne, matko ile tego jest!!:)))może macie jakieś doświadczenia w tym temacie, cos sprawdzonego, co mogłybyście polecić:)dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepsze są ze sprężynami kieszeniowymi - gdy jedna osoba wierci się w nocy, to nie budzi drugiej.

Dobierzcie twardość materaca do wagi użytkowników.
teraz sa pewnie nowoczesne sprezyny, ale ja mialam odciski i siniaki od sprezyn, a na tych materacach bylo widac, ze to jest sprezyna i byly materialem pokryte.
mam materac gabczasty i wymieniam go co jakis czas, bo odksztalca sie.
od kilku lat śpię na lateksowym, nie mam żadnych problemów z kręgoslupem. nie odkształca się, pokrowiec można prać. co domojej rady- nie wierz w bajery typu kilku twardości- maksymalnie trzy.
materac to indywidualna sprawa niestety tu nie mozna nic poradzic najlepiej sie polozyc i poprzymierzac:)

jedyne co moge powiedziec w tym temacie to nie kupuj gównien z ikei !!! ja mam materac sultan niby super najlepszy, ze sprezynami kazda w osobnej kieszonce itp twardy, a prawda jest taka ze jest bardziej miekki nic innych firm o twardosci sredniej i jest totalnie do du..... jestesmy z mezem wsciekli !! najgorsze ze nic nie mozna teraz z tym nic zrobic przeciez nie wyrzucimy go na smietnik kosztowal dosc duzo .... lezac przez 5 min w sklepie niby nam sie wydawal odpowiedni
tez radze chodzic po sklepach i popytac jakis doświadczonych sprzedawcow i lezec, próbowac ile sie da, napewno nie podejmuj decyzji zbyt szybko
własnie w ikei kupiliśmy łózko, ogladalismy tam materace, ale żaden nas nie przekonał...poza tym wiem, że średnio materac kosztuje około 1000zł na nasze wyrko, a tam Pan nam proponował za nieco ponad 300...wydało mnie się to podejrzane:)))
Ewa26 napisał(a):

> jedyne co moge powiedziec w tym temacie to nie kupuj gównien z
> ikei !!! ja mam materac sultan niby super najlepszy, ze
> sprezynami kazda w osobnej kieszonce itp twardy, a prawda jest
> taka ze jest bardziej miekki nic innych firm o twardosci
> sredniej i jest totalnie do du...

niestety to prawda. tez mam ten materac, po 1,5 roku uzytkowania czuje każdą sprężynę:((( ale to chyba norma w tych materacach, bo nawet sprzedają takie grube nakładki (wygladaja jak kolderka z gumkami).

nakładka na materac- czyli mata, jest ze względów higienicznych- łatwiej ja prać od pokrowca materaca.
jeżeli popytacie w spejalistycznym sklepie z materacami, tam najprawdopodobniej zalecą wam lateksowy - może z wkładem kokosowym.
Dziewczyny a co powiecie o tych materacach:

http://www.sembella.com.pl/
Parę dni temu kupiłam materac woreczkowo- lateksowy. Dlugo szukalam i w koncu znalazlam taki jaki chcialam. Tylko ze drogi jak diabli.
140x200 - 1240,-
160x200- 1449,-
180x200- 1603,-

Dla mnie same lateksy sa zbyt miekkie, natomiast polaczenie woreczkow i pianki jest mniej trwale od obicia lateksowego. Najlepszy wybor to woreczki i 3 cm lateks.
Mozna sobie zaserwowac tez pokrowiec aloe vera i juz masz super ekstra lux ;)
Ja nie chcialam zejsc jak juz wyprobowalam...

Agnieszka, jak chcesz, to mozemy podjechać do sklepu z dobrymi materacami w Straszynie (www.swiatsypialni.pl). Od nas jakies 10 minut. Maja duzy wybor i ceny w porwonaniu z innymi sklepami duzo tansze. Np. na allegro taki jak kupilam jest tylko 9 zl tańszy!
Bylismy ostatnio tez w polecanym przez "znawce" sklepie i nasz rodzaj materaca byl od tego naszego ... uwaga... tysiac zlotych drozszy!
Baz zastanowienia zamowilismy w swiatsypialni.pl

Ja też właśnie jestem na etapie wybierania materaca - i polecam z firmy Koło. Z doświadczenia znajomych wiem że warto zainwestować w lepszy bo przecież na tym śpimy przez długie lata. Polecane są te kieszeniowe bo sprężyny się nie rozchodzą i z dodatkiem lateksu.
Ten, ktory kupilam jest wlasnie kieszeniowo- lateksowy z firmy Koło. Naprawdę rewelacja. Polecam.

:))czesć Asiu, no widzisz, może znów Cię posłucham:)))))tak jak z tortem, bo się nie zawiodłam hihihihih:))))

własnie przegladam allegro i ogladam materace z Koła, liczę się z kosztem około 1000 zł i nie bedę na pewno oszczędzała, bo spanie to dla mnie ogromna przyjemność:))))

czy w tym Straszynie również sprzedają materace tej firmy??
:))))) Zobaczysz, jak wyprobujesz, to nie bedziesz chciala w ogole zejsc z lozka w tym sklepie :)
Ja "załatwiałam interesy" na leżąco, mimo obecności innych kupujących :)

Materace z Koła są tam na 100%.
I sprzedawczyni jest kompetentna i bardzo miła :)

A jak dojechać do Straszyna z Trójmiasta, bo w sklepie firmowym napewno najtańsze one są?
już własnie znalazłam:))myślę nad estrella lux:)))w jakimś pokrowcu typu aloe vera:))))))
Agnieszka mam dokladnie ten materac! Estrella Lux Aloe Vera! :)))

Sklep jest dokladnie na przeciwko zjazdu z obwodnicy, obok warsztatu samochodowego.

Jak się jedzie Starogardzką, to zaraz ze 100 m za rondem.

image

zajrzyj na stronkę www.selene.pl
rozjaśni Ci ona te wszystkie kokosowe, sprężynowe i inne pojęcia ;-)
Właśnie to w Selene materac o podobnym standardzie był 1000 zł droższy.

180x200:
Vita Active plus (kieszenie + lateks)
Cena brutto: 2599.00 PLN
Producent: Selene

180x200:
Estrella Lux Aloe Vera (kieszenie + lateks)
Cena brutto: 1603.00 PLN
Producent: Koło

toteż kupować nie musi w selenie tylko obejrzeć, obczytać, rozeznać sie w rodzajach itp. a potem wypróbować i kupić w straszynie ;-)))))
No fakt :)))))))))
Na Selene wszystko jest bardziej przystepnie opisane :)))

http://www.sembella.com.pl/
a co powiecie o tych materacach?
Ja osobiscie polecam materace z firmy MK FOAM miesci sie na na zaspie( nie pamietam ulicy) albo na przeciwko rysku we wrzeszczu w skelpie meblowym HEBAN.Zamawialismy materac na wymiar 210x200x20 i zapłacilismy 1200zł a materac jest woreczkowy.Naaprwde polecam
w pruszczu kolo lotniska sa dwa w sumie 3 sklepy z meblami i materaca,iwybur wielki ceny niskie
dziekuję wszystkim za rady:))materac kupiony-estrella lux w heban meble, łózko wczorej przywieźli, już zmontowane, sprawdzone:))rewelacja, wreszcie śpimy na normalnym wyrze hehehe
do góry