Widok
Z tego, co wiem, to ketonal jest na receptę...
ja zawsze biorę ibuprom max i mi pomaga, a bóle głowy to niestety moja częsta przypadłość
mi od ibuprobu boli jeszcze bardziej. Leczyłam się na migrenę. Efferalgan z kodeiną potwierdzam - na receptę, bo kodeina uzależnia. Ale bywało, że się aptekarka nade mną litowała i dawała bez. Mi pomaga najczęściej etopiryna, ale kilka tabletek na raz, do tego kilka tabletek magnezu.
Nie próbowałam, ale aspiryna bayerowska przeciw migrenie jest ponoć niezła. Koleżance pomaga ibuprom zatoki.
Swego czasu łykałam też cefalgin - podobny w składzie do etopiryny.
Do tego aromaterapia jaśminowa, ale nie za dużo (olejek w parowniku i zielona herbata z jaśminem).
Czasem pomagała zwykła pyralgina.
A migrenę mam od kiedy pamiętam :(
[/url]
[/url]
Nie próbowałam, ale aspiryna bayerowska przeciw migrenie jest ponoć niezła. Koleżance pomaga ibuprom zatoki.
Swego czasu łykałam też cefalgin - podobny w składzie do etopiryny.
Do tego aromaterapia jaśminowa, ale nie za dużo (olejek w parowniku i zielona herbata z jaśminem).
Czasem pomagała zwykła pyralgina.
A migrenę mam od kiedy pamiętam :(

Solpadeine na moje migreny nie działa wcale, po Efferalganie haftuję i czuje się po prostu naćpana a głowa dalej boli. Jedyne co pomaga to pyralgina a najlepiej Pyrahexal - pyralgina rozpuszczalna. Chyba nic lepszego nie można wymyślić, biorąc pod uwagę, że jak się z atakiem migreny trafi na pogotowie dostaje się pyralginę dożylnie.