Widok
nnt. wanna z hydromasażem
My jestesmy wlasnie na etapie projektowania lazienki. Wprowadzamy sie w kwietniu,a wiec mamy jeszcze troche czasu, ale chcemy miec juz konkretny plan w tym roku.
Bedziemy mieli i wanne i prysznic (ja jestem "prysznicowa" a moj M "wannowy") wiec idziemy na kompromis i bedzie i to i to :-). Wanna z hydromasazem:-) Przejrzalam wszystkie mozliwe strony internetowe, bardzo dobrze orientuje sie w cenach i firmach, ale niestety szwedzkich, wiec wam tu nie pomoge.
Co do prysznicow to sa teraz na rynku takie "wypasione" modele, z hydromasazem wlasnie, siedzonkiem, prysznicem takim z sufitu, oswietleniem, radiem i innymi cudami. Wydaje mi sie ze to dobra alternatywa dla wanny z hydromasazem, jesli ktos nie ma miejsca na wanne.
Bedziemy mieli i wanne i prysznic (ja jestem "prysznicowa" a moj M "wannowy") wiec idziemy na kompromis i bedzie i to i to :-). Wanna z hydromasazem:-) Przejrzalam wszystkie mozliwe strony internetowe, bardzo dobrze orientuje sie w cenach i firmach, ale niestety szwedzkich, wiec wam tu nie pomoge.
Co do prysznicow to sa teraz na rynku takie "wypasione" modele, z hydromasazem wlasnie, siedzonkiem, prysznicem takim z sufitu, oswietleniem, radiem i innymi cudami. Wydaje mi sie ze to dobra alternatywa dla wanny z hydromasazem, jesli ktos nie ma miejsca na wanne.
a wiesz to nalezy
w hipermarketach od 2000 mozna znalesc ale nieciekawe i kiepsko u nich z seriwsem
wanny typu " no name" czyli chinszczyzna sa na full wypasie to ok 3000 ze "skorzanymi" zaglowkami,radiem,wyciaganym prysznicem,bateria,panelem i dyszami tylko wodnymi tylko ze tu problem znow z serwisem
znow bylismy w bardziej ekskluzynwym sklepie to nam wycienil z wodnym na 8000 a z powitrzno wodnym na 10000 ;/
w hipermarketach od 2000 mozna znalesc ale nieciekawe i kiepsko u nich z seriwsem
wanny typu " no name" czyli chinszczyzna sa na full wypasie to ok 3000 ze "skorzanymi" zaglowkami,radiem,wyciaganym prysznicem,bateria,panelem i dyszami tylko wodnymi tylko ze tu problem znow z serwisem
znow bylismy w bardziej ekskluzynwym sklepie to nam wycienil z wodnym na 8000 a z powitrzno wodnym na 10000 ;/
moja ciotka ma taką wanne i jest bardzo niezadowolona :( kosztowała ok. 5 tys.
Po kazdym myciu musisz nastawiac na przepłukiwanie i to kilka razy, bo inaczej bedzie sie zapychac i niemiło pachnieć :( Mówi, z eteraz nigdy w zyciu by tego "udogodnienia" nei kupiła....
Moze lepiej prysznic wypas lub wanne zwykłą z mozliwością prysznica...
Po kazdym myciu musisz nastawiac na przepłukiwanie i to kilka razy, bo inaczej bedzie sie zapychac i niemiło pachnieć :( Mówi, z eteraz nigdy w zyciu by tego "udogodnienia" nei kupiła....
Moze lepiej prysznic wypas lub wanne zwykłą z mozliwością prysznica...
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Madziulka!
Ja jestem na etapie urządzania mieszkania i wanny z hydromasażem nie polecam, choć na początku bardzo chciałam mieć u siebie. Przede wszystkim dlatego, że nie można np. namoczyć w niej firan, bo zwykłe środki piorące mogą zapychać dysze. Żeby hydromasaż funkcjonował trzeba używać specjalnych płynów, a te do najtańszych nie należą. Poza tym taka wanna pochłania hektolitry wody - chodzi tu o płukanie, o którym wspomniała jedna forumka.
Ja jestem na etapie urządzania mieszkania i wanny z hydromasażem nie polecam, choć na początku bardzo chciałam mieć u siebie. Przede wszystkim dlatego, że nie można np. namoczyć w niej firan, bo zwykłe środki piorące mogą zapychać dysze. Żeby hydromasaż funkcjonował trzeba używać specjalnych płynów, a te do najtańszych nie należą. Poza tym taka wanna pochłania hektolitry wody - chodzi tu o płukanie, o którym wspomniała jedna forumka.
moi rodzice mają taką wannę...
pierwsze pytanie jakie powinniście sobie zadać, jest takie: ile razy będziecie z niej korzystać? wanna musi mieć określoną ilość wody (najwyższe dysze muszą być zakryte - ok 10 cm pod wodą.
czyli żeby z niej skorzystać musicie nalać sporo ciepłej wody
na pewno nie kupujcie wanny, która ma dysze w dnie - szybko się zapychają i ciężko je wyczyścić. z resztą rury wymagają czyszczenia, bo inaczej po paru latach będziesz się kąpać w szlamie, nie w wodzie...
powiem Ci tak: moi rodzice mają taką wannę mniej więcej od 7 lat. w ciągu tego czasu kapałam sie w niej 4 razy... (policzmy 6 lat bo rok już tam nie mieszkam)
zastanówcie się jeszcze :)
pierwsze pytanie jakie powinniście sobie zadać, jest takie: ile razy będziecie z niej korzystać? wanna musi mieć określoną ilość wody (najwyższe dysze muszą być zakryte - ok 10 cm pod wodą.
czyli żeby z niej skorzystać musicie nalać sporo ciepłej wody
na pewno nie kupujcie wanny, która ma dysze w dnie - szybko się zapychają i ciężko je wyczyścić. z resztą rury wymagają czyszczenia, bo inaczej po paru latach będziesz się kąpać w szlamie, nie w wodzie...
powiem Ci tak: moi rodzice mają taką wannę mniej więcej od 7 lat. w ciągu tego czasu kapałam sie w niej 4 razy... (policzmy 6 lat bo rok już tam nie mieszkam)
zastanówcie się jeszcze :)
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org
skoro marzyłaś, to kup ją sobie :)
u moich rodziców stoi 7 lat i działa nadal :)
co prawda nikt z niej praktycznie nie korzysta (od wielkiego święta mam się wykąpie), działa raczej jako prysznic, do którego ciężko się wchodzi, bo trzeba podnieść nogę :P
jeśli naprawdę marzysz o takiej, to kupuj :)
ja się zastanawiam nad lodówka z dozownikiem wody i też różne rzeczy słyszałam
a może o tym coś wiesz?
u moich rodziców stoi 7 lat i działa nadal :)
co prawda nikt z niej praktycznie nie korzysta (od wielkiego święta mam się wykąpie), działa raczej jako prysznic, do którego ciężko się wchodzi, bo trzeba podnieść nogę :P
jeśli naprawdę marzysz o takiej, to kupuj :)
ja się zastanawiam nad lodówka z dozownikiem wody i też różne rzeczy słyszałam
a może o tym coś wiesz?
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org
czytam i czytam i nie zgadzam sie z Waszymi wypowiedziami. mam wanne z hydromasazem, moge uzywac wileu srodkow i jak ktos lubi moczyc firany to mozna bo dysze sie nie otwieraja bez uruchomienia hydromasazu, moja wanna ma masaz powietrzny i wodny i jej ogromna zaleta jest to ze po kapieli po spuszczeniu wody (ale tylko jak byl wlaczony masaz) uruchamia sie dezynfekcja, ktora nie jest taka droga jak piszecie bo 3 tabletki kosztuja ok 50zl a jedna starcza na ok 3 miesiace zalezy od czestotliwosci, po tej dezynfekcji wlacza sie osuszanie rur i dysz. poki co nie zapchala mi sie zadna dysza nawet ta w dnie. mam wanne artweger i prysznic rowniez, polecam ta firme, serwis mam super bo jak myslalam ze cos sie popsulo to pan byl na drugi dzien i wszystko gralo, a co do obudowy to mamy zabudowana kafelkami ale musza byc otwory wentylacyjne bo pompy sie grzeje i moga sie spalic, poza tym przez otwory wentylacyjne jest mozliwosc wyjecia popsutej czesci i naprawienia jej bez koniecznosci demontazu wanny, a otwory sa ladnie zabudowane kratkami kominkowymi i dodaja uroku calej sprawie. polecam!!! w zimowe wieczory jak znalazl... ale sie rozpisalam...pol roku szukalam mojej wanny...
poczytalam troszke na muratorze o tej wannie, pisali ze nie mozna sie myc w niej np.żelem,mydlem, wlewac plynu do kapielu oraz rowniez prac itd slyszalyscie o tym, troszke to dziwne sie wydaje???????
a duzo placilas za swoja wanne?
niestety o tej lodowce nic nie slyszlam, pora na kuchnie przyjdzie po nowym roku :D
a duzo placilas za swoja wanne?
niestety o tej lodowce nic nie slyszlam, pora na kuchnie przyjdzie po nowym roku :D
ja rowniez mam taka wanne z hydromasazem i zgadzam sie z becmerka ze nic sie z nia nie dzieje.Mam ja 3 lata i korzystam bardzo czesto,rzeczywiscie zima czesciej niz latem.Dysze same sie czyszcza po spuszczeniu wody z wanny.Co jakis czas napuszczam do wanny wody i wlewam plynu do czyszczenia dysz z firmy Ravak.Mozna wszystko w niej robic co w zwyklej wannie,a jesli chodzi o ilosc wody to mozna kupic mniejsza wanne,przeciez sa rozne wymiary talk jak zwyklych wanien.Kupilismy ja w Castoramie za 2700zl,ale 3 lata temu.
my za nasza duzo zaplacilismy ale bylo warto :) a co do zalecen producenta to chodzi o to zeby w trakcie uzywania masazu nie uzywac roznych srodkow, ale jak bez masazu to wanna jak kazda inna, a co do zuzycia wody to wlasnie zalezy od rozmiaru, my mamy owalna wiec tyle samo wody co normalna wanna, jak chce masaz to zakrywa woda dysze a jak bez masazu to mozna mniej czyli normalnie jak kazda wanna i jak kto lubi, a przy dezynfekcji uzywana jest zimna woda i to znikoma ilosc :)
No to mi dalyscie do myslenia dziewczyny... Ja w ogole nie myslalam o takich sprawach jak zapychajace sie dysze czy czyszczenie! Chociaz przeczytalam w opisie tej wanny nad ktora sie zastanawialismy ze ma "czyszczenie ozonowe", czy to zalatwia sprawe??
No ale w kazdym razie mocno przekonuje mojego M abysmy kupili zwykla wanne i fajny prysznic z tymi roznymi funkcjami. Mi sie osobiscie wydaje ze bedzie z prysznica wiekszy pozytek niz z takiej wanny....
No ale w kazdym razie mocno przekonuje mojego M abysmy kupili zwykla wanne i fajny prysznic z tymi roznymi funkcjami. Mi sie osobiscie wydaje ze bedzie z prysznica wiekszy pozytek niz z takiej wanny....