Widok

no stress!

Stres towarzyszy nam nieustannie w życiu. Czasem jest pozytywny i motywuje nas do działania ale czasem niestety jest dla nas uciążliwy i ma bardzo negatywny wpływ na nasze zdrowie. Jak ten stres zmniejszyć lub całkowicie wyeliminować? macie jakieś skuteczne sposoby? I czy w ogóle życie bez stresu jest możliwe?
INSTAGRAM: unbake_my_heart_

Soundcloud: https://soundcloud.com/inga-koz-owska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie znam pozytywnego stresu, który jeszcze miałby motywować do działania - owszem, stres zmusza do działania ale nie motywuje, chyba że słowo "motywacja" zinterpretujemy jako wymuszenie na nas podjęcia działań.
W moim rozumieniu stres, to zawsze negatywne doznanie, które w żadnej mierze nie może pozytywnie wpływać na nasze życie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Jak ten stres zmniejszyć lub całkowicie wyeliminować? macie jakieś skuteczne sposoby?"

Dowolny wysiłek fizyczny.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W tym również seks, ale w solidnym wykonaniu^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciacho masz stres?Ja myślę że stres to indywidualne postrzeganie,bo to co dla Ciebie jest stresem,nie musi być dla kogo innego tym samym,albo tak samo mocno odczuwanym,to Twoje nastawienie.
Tu już koledzy doszli do najlepszych sposobów rozładowywania napięć,chociaż bezpośrednio przed egzaminem rozładowanie stresu może być trudne;-)
bez jaj!

co to za zycie bez stresu (???)

http://www.youtube.com/watch?v=AUNoGgwq-CM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciachozkremem jedno przytulenie przez randall i pokochasz stres

http://www.youtube.com/watch?v=7_O3y6-dOww
chodź i przytulaj :D
INSTAGRAM: unbake_my_heart_

Soundcloud: https://soundcloud.com/inga-koz-owska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A po co w ogóle sie denerwować? Wiem, łatwo powiedzieć :-) sama czasem mam chwilę słabości i wkurzam się o coś, na co nie mam wpływu. Ale staram się tego nie robić. Jeśli pojawia się problem, który wywołuje u mnie stres, traktuję go jako wyzwanie i mierzę się z nim. Myślę sobie wtedy, że jest tyle naprawdę wielkich tragedii, czymże jest w porównaniu do tego mój mały problemik? I wiesz co? Wychodzi na to, że nie ma takich rzeczy, z którymi bym sobie nie poradziła, choć jeszcze jakiś czas temu wszystko mnie przerastało. Kiedy rośnie we mnie takie przekonanie, stres zanika.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ponoć jest to przypadłość naszych czasów. Tempo życia jest zawrotne, towarzyszy temu dodatkowo ogromna rywalizacja. Trzeba żyć w całkowitej izolacji, żeby tego nie doświadczyć. Do funkcjonowania w takim umiarkowanym stresie można się przyzwyczaić i wbrew temu co napisał Hal może on działać stymulująco. Taki rodzaj stresu może dać pozytywnego kopniaka ;)
Czasem jednak zdarzają się sytuacje, na które całkowicie nie mamy wpływu- śmierć bliskiej osoby, choroba, rozwód. Stres wywołany takimi przeżyciami ma destrukcyjny wpływ na człowieka. W takich momentach wysiłek fizyczny gwarantuje jedynie chwilowe zapomnienie. Potrzeba czasu, poukładania myśli, spojrzenia z dystansu, aby z takimi doświadczeniami sobie poradzić. W każdym razie ja innego pomysłu na radzenie sobie nie mam. Wydaje mi się, że trudno taki stan zakceptować, można jedynie oswoić się z wydarzeniami. To nie jest coś, co człowieka wzmacnia, raczej doświadcza i zostaje w pamięci.

Z tym przytulaniem rewelacyjny pomysł :) Jest doskonałą witaminą. Nawet wyczytałam gdzieś, że do życia potrzeba ośmiu przytuleń dziennie. Tak się tym przejęłam, że liczyłam przytulanki ;)
Głupio byłoby umrzeć z niedosytu :D

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
gorzej jak nie ma kogo przytulić :P

faktycznie, wysiłek fizyczny działa chwilowo bo człowiek się bardziej koncentruje na bólu mięśni i zmęczeniu niż na stresie, poza tym wydzielają się endorfiny...ale pop jakimś czasie problem znów wraca...
"gorzej jak nie ma kogo przytulić :P"

Sporych rozmiarów miś dobrze się sprawdza :D

Ostatnio kolega mi zasugerował, że jak nie mam się do kogo przytulić, to mam sobie misia kupić ^_^
albo lepiej sprawić sobie psa :)

na stresujące sytuacje np. w pracy mnie pomaga jak sobie siarczyście poprzeklinam :)

a przy poważniejszych sprawach najlepiej zwalczyć przyczynę stresu,
chociaż jak mądrze napisała @sissel nie mamy wpływu na wszystko...
a gdzie małżonka panie Halewicz :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
@ albo lepiej sprawić sobie psa :)

wniosek Sadyl i Halewicz nie będą więcej tacy spięci i popędliwi już jest na forum tak jakoś bardziej sielankowo, może to tylko moje odczucie nie wiem, ale dla tego kto pierwszy umieści tu zdjęcie jak panowie wyprowadzają wspólnie swoje pociechy to browar się należy ;]
"W tym również seks, ale w solidnym wykonaniu^^"

Nie również a przede wszystkim. :)

Stanisław Lem
"wniosek Sadyl i Halewicz nie będą więcej tacy spięci i popędliwi..."

Jeżeli Twój wniosek jest słuszny to także powinieneś pomyśleć o kupnie psa. :)
Im szybciej tym lepiej.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.youtube.com/watch?v=NtvKeGXhxo0

zycie misiaczka tez bywa trudne... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cross, miałam to samo napisać, ale widzę, że mnie ubiegłeś ;))

Randall, zajrzałam - kogo porównujesz do Misiaczka? ;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (158 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry