Widok
nowa .... rodzina
Szukam pomocy w Gdańsku .... mam problem związany z dziećmi mojego partnera .... nie wiem gdzie szukać pomocy .... dzieciaki robią wszystko by uprzykrzyć nam życie i nie możemy dać sobie z nimi rady ... może znacie jakiegoś psychologa albo terapeutę??? Do tego martwimy się, że nasz wspólny maluch przejmie nawyki i zachowanie od rodzeństwa ... po prostu sytuacja w domu zaczyna nas przerastać :(
dziewczynki maja 14 i 16 lat ... wcześniej mieliśmy z nimi dobry kontakt ... ale odkąd ich matka i jej rodzinka zaczęli nastawiać je przeciwko nam to mamy mały sajgon w domu .... ciągle karzą im wybierać kogo kochają... mówi im że skoro mieszkają z tatą i ze mną to już jej nie kochają ... dziewczynki są przez całą tą sytuację zagubione ... odcięły się od nas ... w ogóle nas nie słuchają i mają ogólnie wszystko gdzieś ... zaczęły nas oszukiwać. Wiem jedno jak coś z tym nie zrobimy będzie coraz gorzej. Rozmowy z ich matką nie dały żadnego efektu, bo jej zdaniem nie ma żadnego problemu ... no cóż jak się widzi z nimi tylko raz na jakiś czas po kilka godzin, to dziewczynkom się wydaje że z nią jest tak cudownie ... a z drugiej strony nie chcą z nią mieszkać ... albo tylko tak mówią. Nie daję sobie z tym rady i potrzebuję pomocy .... może są jakieś poradnie dla takich rodzin? Kilka razy chciałam się już wyprowadzić ale to nie jest wyjście, gdyż chce być z ich ojcem. Po prostu jestem w kropce.
wiem że w przychodni na Morenie, jest a przynajmniej był psycholog rodzinny, kiedyś tam uczęszczałam, oczywiście na NFZ, osobiście byłam zadowolona z podejścia i z pomocy, tyle że to było kilka lat temu
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Polecam Centrum diagnozy i terapii zaburzen rozwojowych http://www.cdit.pl/ Monika Zielinska jest doskonalym terapelta specjalizujacym sie w terapii behawioralnej. Umow sie z nia na spotkanie, porozmawia z dziecmi i powie Ci co da sie zrobic. Tel do Moniki to tel: 692 489 013
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm