Widok

nowa wersja forum

Dzis wdrożyliśmy nową wersje forum.

Oprócz zmian wizualnych dodaliśmy pare usprawnień:
1. nowe widoki płaskie, ze stronnicowaniem
2. możliwosc cytowania w widokach płaskich
3. możliwośc poprawienia treści po blokadzie antyspamowej

Czekamy na wasze opinie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie musi to być Admin. Moze być jeden z grafików, zaangażowany w obecny kształt layoutu, obawiajacy się, co powie Kaczor, jak mu się Forumowicze znarowią? ;]

Gdybam tylko... :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo chciałbym to kliknąć, ale z jakiegoś powodu nie mogę :>

image

>nawet na 32" monitorze forum jest nieczytelne :DDD

Na ekranie panoramicznym 15,6" jest tragedia. W pionie mieści się jeden dłuższy post i max 3 krótkie. W tym momencie wielkość wcięć przestaje mieć znaczenie ;)
W poziomie linijki tekstu są za długie, nie da się ich ogarnąć wzrokiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hm, akurat ja uważam, że w poziomie jest lepiej niż było - wcześniej wcięcia były zbyt duże i było ich zbyt dużo.
Przez co ostatnie posty w drzewie były strasznie wąskie i zajmowały tylko ~50% strony.
A to z kolei rozciągało je nadto w pionie :D

Ale nowy wpis pojawia się na górze ekranu tak, że widzę sam wpis, a nie widzę ani nicku, ani avatara, ani czasu, kiedy się pojawił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Hm, akurat ja uważam, że w poziomie jest lepiej niż było

Pewnie się przyzwyczaję. Póki co mam ekran za blisko lub klawiaturę za daleko ;) Ale od czego są krzesła na kółkach :D

A ja cały czas zerkam na prawo w poszukiwaniu autora postu. A tam pustka. Nie wiem, kiedy się odzwyczaję.

Cechę.

Oczy mnie bola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za kretynski pomysl ze zmianami!

Moherom zmiany nie pasują.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@~lewak
Więcej łapek dawaj, jeszcze!
...
Dorośnij dzieciaku ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie chce mi się
może jutro
albo kiedyś )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajnie jest tak świeżo :), ale tak jak zgłaszało kilka już osób, posty zlewają się ze sobą. Proponuję dać wyraźniejszą poziomą linię po lewej stronie od posta, tak aby dokładnie było widać wcięcia.

nie działa przycisk który przewijał temat do nowego posta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam, ale czy nowa wersja była kiedykolwiek testowana? Bo mam wrażenie że był to tylko nieznaczny punkt w budżecie całego projektu.
Ale tak serio, to widać niedoinwestowanie i to mocne...
Widać brak doświadczenia niemniej dla użytkownika jest to dolegliwe i nie wygląda to dobrze
Zmiany wprowadzone na hurra mogą zniechęcić bardziej niż zachęcić
Nie jestem neofobem ale to jak zamiast zamówionego stołu dostać stos nieheblowanych desek.
Niby prawie to samo ale jakby cieszy mniej

Squirrel-lka zagubiona w forumowej akcji
2017-01-03 14:45:15
Korzystając z okazji - jest w planach opcja pisania w wersji zalogowanej także i pod artykułami? Nie obowiązkowo dla wszystkich, ale dla tych co mają tu konto byłoby to czasem poręczniejsze, tym bardziej że czasem ktoś się podszywa pod cudzy, np. mój;) nick...
Resztę napisał Sadyl;)
Nie ma tego w planach, a nawet wiecej te profile sa specjalnie rozdzielone.

Rozjechane jest wszystko.
Na starej wersji strona główna forum mi się cała mieściła na monitorze, teraz muszę przewinąć (mam 1440p w pionie). Temat tak samo zajmuję niepotrzebnie więcej miejsca, a czytelność wcale się nie poprawiła.

Jak chcieliście zrobić wersję dostosowaną pod komórki, to trzeba było zrobić wersję mobilną.
Kolejny portal który poszedł w graficzne bajery zamiast funkcjonalność...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kocio
2017-01-04 09:43:08
Przepraszam, ale czy nowa wersja była kiedykolwiek testowana? Bo mam wrażenie że był to tylko nieznaczny punkt w budżecie całego projektu.
Ale tak serio, to widać niedoinwestowanie i to mocne...
Widać brak doświadczenia niemniej dla użytkownika jest to dolegliwe i nie wygląda to dobrze
Zmiany wprowadzone na hurra mogą zniechęcić bardziej niż zachęcić
Nie jestem neofobem ale to jak zamiast zamówionego stołu dostać stos nieheblowanych desek.
Niby prawie to samo ale jakby cieszy mniej
Tak nowa wersja byla testowana w zakresie adekwatnym do kategorii (to nie jest system bankowy).
Brak doswiadczenia, niedoinwestowanie - przyjmujemy krytyke ale tu nie ma o czym dyskutowac.
"zmiany na hura", "zamowiony stol" - nie znasz zalozen, harmonogramu tez nie ma o czym dyskutowac.

Poza tym nie podajesz zadnych konkretow nad ktorymi moglibysmy popracowac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zekker
2017-01-04 10:45:29
Rozjechane jest wszystko.
Na starej wersji strona główna forum mi się cała mieściła na monitorze, teraz muszę przewinąć (mam 1440p w pionie). Temat tak samo zajmuję niepotrzebnie więcej miejsca, a czytelność wcale się nie poprawiła.

Jak chcieliście zrobić wersję dostosowaną pod komórki, to trzeba było zrobić wersję mobilną.
Kolejny portal który poszedł w graficzne bajery zamiast funkcjonalność...
Wysokosc strony glownej sie zwiekszyla bo doszly nowe sekcje z danymi. Marginesy w postach w temacie zostaly wlasnie poprawione powinno byc troche lepiej.

Wersja na komorki jest dostepna od sierpnia zeszlego roku.
http://m.trojmiasto.pl/forum/
Przekierowanie powinno byc automatyczne na urzadzeniach mobilnych.

Wlasnie wprowadzismy spora paczke zmian sposrod waszych sugestii.

Dziekujemy za przeslane uwagi. Zeby symbolicznie docenic wasz wklad zapraszam uzytkownikow sadyl, aradash i laquu do redakcji trojmiasto.pl po odbior zaproszen do kina.
do góry