Widok

nowa wersja forum

Dzis wdrożyliśmy nową wersje forum.

Oprócz zmian wizualnych dodaliśmy pare usprawnień:
1. nowe widoki płaskie, ze stronnicowaniem
2. możliwosc cytowania w widokach płaskich
3. możliwośc poprawienia treści po blokadzie antyspamowej

Czekamy na wasze opinie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dzięki i wzajemnie, Wiewióro :)
Tak sobie pomyślałam, że może "dzięki" tej zmianie Łowca się pogubi w "nowości" i pójdzie na urlop ;)))

>może to tylko kwestia przyzwyczajenia
A może trzeba włożyć przyciemnione okulary? ;>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

:D Najnoworoczniejszego Tobie, Mikro! Oraz wszystkim Innym VIPom, rzecz jasna;)
Ps. Też mnie paluszki zaswędziały, ale byłaś szybsza.
Ps. 2 Wstrzymam się z 'psioczingiem' na nową wersję forum przez klika dni, bo może to tylko kwestia przyzwyczajenia - na razie lipa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aradash, dzieki za merytoryczne uwagi, zwlaszcza za ta pozytywna ;)
Jutro postramy sie cos poprawic w zakresie obserwowanych i kontrastow czcionek.
Dzis juz musze was pozegnac, pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto jak kto, ale administracja pisząca byki... "Spowortem"? Pewnie miało być "spowrotem", ale to też z błędem... A, "na co dzień", a nie "na codzień". Nie mogłam się powstrzymać :P. To wynik uszczypliwości, na którą sobie tu pozwalam... jako VIP? Tak mnie jeszcze nikt nie połechtał ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież napisał, że podobno "większość" chciała, żeby było tak jak jest ;)))))))))))

Najwyraźniej ta "większość" nawet nie wie o istnieniu działu "o forum" i wypisują do adminów PMy z propozycją zmian.
Bo ja żadnych wpisów o propozycjach zmian od "większości" tu nie widziałem.

Zmiana samego widoku w przedpotopowym enginie forum to chyba jakiś noworoczny żart :D
Wyszukiwarka jak nie działała tak nie działa :D

Dalej:
Dlaczego muszę szukać NAJWAŻNIEJSZEJ funkcji forum - obserwowane - po najechaniu na mój profil?
Dlaczego link do obserwowanych nie jest widoczny domyślnie w widoku głównym?
Pomińmy fakt, że mi osobiście to nie przeszkadza bo zawsze mam otwartą kartę z obserwowanymi :P
Ale... Kto to Wam projektował?! :D

Muszę jednak pochwalić wiadomości prywatne - są jedna pod drugą, w wątkach - nie trzeba już klikać 500x żeby się cofnąć i przeczytać co było wcześniej i szukać. Brawo. Powinno być to zrobione domyślnie 100 lat temu :D

ps. też mi się nie podoba, nieczytelne brzydactwo.
pps. "zobacz nowe posty" nie działa (chrome) - jak można spieprzyć taką funkcję? ;DDD
ppps. nawet na 32" monitorze forum jest nieczytelne :DDD Ciekawe jak wygląda na CRT :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

> uszczypliwosc i poczucie humoru sa tu na porzadku dziennym

Owszem.
Ale od administracji oczekujemy profesjonalizmu.
Chcesz sobie pożartować, wchodź jako zwykły użytkownik. I z pozycji zwykłego użytkownika będziesz miał okazję się przekonać, czy dobrze się bawimy wyłącznie w swoim gronie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

sa∂yl
2017-01-03 15:56:31
> Mikronezjo, pozegnalas sie na cale 19m, witamy cie spowortem bardzo goraco ;)

Kto jak kto, ale administracja Forum mogłaby się powstrzymać od tego typu uwag.
Po prostu... nie wypada.
Tak jak napisalem na codzien nie zajmuje sie moderacja, wydawalo mi sie ze uszczypliwosc i poczucie humoru sa tu na porzadku dziennym. Wyglada na to ze dobrze bawicie sie tylko w swoim gronie wiec wybacie Szanowni VIP uzytkownicy moj brak oglady na waszym terytorium.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Cross:

Myślisz, że bojkot cokolwiek da?
Skoro administracja Forum ma w głębokiej de.. opinie forumowiczów, to jeśli ich nie będzie to tym lepiej. Nikt nie będzie marudził.
W końcu.. to oni wiedzą lepiej, co jest dla nas dobre a skoro my, niewdzięczni, tego nie doceniamy, to możemy se spadać na szcz*w :/

> Mikronezjo, pozegnalas sie na cale 19m, witamy cie spowortem bardzo goraco ;)

Kto jak kto, ale administracja Forum mogłaby się powstrzymać od tego typu uwag.
Po prostu... nie wypada.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Mikronezja
2017-01-03 15:48:19
>Rozumiem, że coś musicie robić, bo za to Wam płacą.

Wyjaśniło się przynajmniej, co robili admini, kiedy proszeni o interwencję nie reagowali lub kiedy powinni byli sami coś zauważyć i tez nie reagowali...
Mikronezjo, pozegnalas sie na cale 19m, witamy cie spowortem bardzo goraco ;)

Przy okazji wyjasnie ze dzial moderacji, ktory na codzien sie z wami kontaktuje to nie te same osoby ktore planuja i wdrazaja zmiany (mimo ze wszystkich nas laczy grupa admin w nicku na forum).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

I jeszcze jedno:
Zapomniałem się podpisać we wpisie powyżej. System na mnie nie warknął o podpis, tylko podpisał za mnie jako "anonim".
Jakbym chciał zrobić anonimowy (..powiedzmy.. ;) wpis, to bym go zrobił.
Ale w standardzie powinno być przypomnienie o podpisie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mikronezja
2017-01-03 15:48:19

Wyjaśniło się przynajmniej, co robili admini, kiedy proszeni o interwencję nie reagowali lub kiedy powinni byli sami coś zauważyć i tez nie reagowali...
W tej chwili wchodze tu z ciekawosci opinii innych osob i dalej uwazam, ze to co bylo bylo 100 razy lepsze. Ale faktycznie moze jest modnie, mimo, ze tej mody kompletnie nie rozumiem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram Mikronezję i Sadyla. Co więcej proponuję urządzić bojkot forum do czasu przywrócenia poprzedniej wersji. Jak nie będzie nas, użytkowników na nic zda się modna szata graficzna. Przy tej nowej trzeba oczy mrużyć żeby nie oślepnąć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Nieczytelne toto, wyblakłe, oczy się męczą

Toner oszczędzają ;]

W wątkach jest kolor czcionki #373737 czyli ciemnoszary. Ale w listingu wątków w działach już jasnoszary (#959595).
To nic, że oczy się szybko męczą. Modnie jest ;]

> - glebsze wciecia

Ok. Wreszcie cokolwiek widać.

> - przywrocone rangi (dodany tez 1 poziom dla najbardziej aktywnych)

Co kto lubi...

> - przywrocone maskowane ip

Ok.

> - wygodniejszy podglad dokladnej daty (przez klik)

Nie działa

> - przywrocony indywidualny kolor uzytkownika sadyl ;)

No! ;]

Jeszcze zróbcie layout taki jak był wczoraj i będzie całkiem cacy.
Albo nie pytajcie się forumowiczów o opinię, jeśli nie jesteście gotowi jej usłyszeć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nadszedł czas, żeby się pożegnać. Nieczytelne toto, wyblakłe, oczy się męczą. Jednym słowem: masakra. Nie podoba mi się. Uzasadniać bardziej nie będę, głodna jestem, obiad mi się grzeje, ale zaglądanie tu przestało od dziś być przyjemnością, będzie tylko koniecznością :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wprowadzilismy czesc sugerowanych poprawek:
- glebsze wciecia
- przywrocone rangi (dodany tez 1 poziom dla najbardziej aktywnych)
- przywrocone maskowane ip
- wygodniejszy podglad dokladnej daty (przez klik)
- przywrocony indywidualny kolor uzytkownika sadyl ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Generalnie nowe forum do kitu. Szczerze mowiac przestane tu wchodzic. Kompletny brak przejrzystości. Wczesniej jednym spojrzeniem mozna bylo zobaczyc wiele informacji/tytulow watkow i bylo super. Teraz jest to kompletnie nieczytelne. Jesli chcecie przy tym pozostac to Was zegnam. Jesli wrocicie do tego co bylo to i ja wroce.

A dla tych ktorzy chca czytac ostatnie posty wystarczylo w starym forum zrobic przycisk "pokaz od najnowszych" i po temacie.
Nie wiem kto wpadl u Was na taki pomysl aby wygladalo to tak jak wyglada ale ta osoba/osoby ma mizerne pojecie w temacie przejrzystosci. Rozumiem tez, ze pobiera pensje za swoja prace.

Poza tym JAK TO WALI PO OCZACH !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korzystając z okazji - jest w planach opcja pisania w wersji zalogowanej także i pod artykułami? Nie obowiązkowo dla wszystkich, ale dla tych co mają tu konto byłoby to czasem poręczniejsze, tym bardziej że czasem ktoś się podszywa pod cudzy, np. mój;) nick...
Resztę napisał Sadyl;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry