Widok

nowi w Gdańsku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć, niedawno kupiliśmy mieszkanie w Gdańsku. Mamy synka 5 letniego i chcielibyśmy posłać Go do państwowej zerówki. Mieszkamy na Zakoniczynie. Zastanawiamy się czy istnieje jakaś szansa aby teraz się gdzieś dostać? Dzwoniłam na Chełm ale w sekretariacie |Pani tylkonas poinformowala, że rekrutacja zakończyla się w marcu :) Możecie jakoś pomóc?
Obecnie syn chodzi do prywatnego przedszkola ale bardzo daleko od naszego obecnego miejsca zamieszkania i po prostu zbyt drogon nas to wynosi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję zadzwonić do wydziału edukacji przy UM. Na chłopski rozum, jak jest obowiązek szkolny to syna muszą przyjąć do szkoły. Kwestia meldunku, czy syn jest zameldowany w Gdańsku? Bo jeżeli nie to może być problem, jak miejsc nie ma.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
w rejonowej szkole muszą przyjąć nawet w ciagu roku - wasz rejo to albo szkoła nr 86 w Łostowicwch http://www.zkpig4gdansk.pl/ , albo nr 12 http://www.sp12.gda.pl/

zadzwoń i zapytaj
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam w 12 i mamy czekac az sie miejsce zwolni ;/ W polowie sierpnia mamy dzwonic ale powiedziano mi ze podobno nasz rejon to wlasnie chełm. A tam z kolei ze absolutnie nie ma juz miejsc. Co do obowiązku to 5 latki jeszcze nie muszą iść od września do zerówki no ale wiecie.... Chodzi o kase, byliśmy obejrzeć 12 i wydaje mi się ok no ale nie nasz rejon i może się uda a może nie.
Ale może faktyczni zadzwonie i po prostu spytam, ponieważ mamy meldunek od maja w Gdansku wiec gdzies należec musimy :)
5-latki jeszcze nie muszą??? naprawdę? a jestem święcie przekonana ze rocznik 2009 właśnie w tym roku maszeruje do zerówki -obowiązkowej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
owszem idą do zerówki, ale nie muszą w szkole
więc dzieci, które nie dostały się do szkolnej zerówki muszą zostać w przedszkolu

Inne tematy z forum Ujeścisko

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Muza musi grać. (2398 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

do góry