Widok
nowy rozkład pociągów, 11.12
Witam,
od 11 grudnia część pociągów relacji Kościerzyna Gdynia nie będą zatrzymywały się na przystankach Pępowo, Rębiechowo i Gdańsk Rębiechowo. Ten ostatni miał być ponoć największym węzłem przesiadkowym, a nie ma do niego dojazdów, brak parkingów, część pociągów w ogóle się na nim nie zatrzymuje.
Jak to zmienić? Jak można pozbawić możliwości dojazdów do pracy tyle osób? Gdzie w tym wszystkim gmina i sołectwo?
A drogi coraz bardziej zakorkowane...
od 11 grudnia część pociągów relacji Kościerzyna Gdynia nie będą zatrzymywały się na przystankach Pępowo, Rębiechowo i Gdańsk Rębiechowo. Ten ostatni miał być ponoć największym węzłem przesiadkowym, a nie ma do niego dojazdów, brak parkingów, część pociągów w ogóle się na nim nie zatrzymuje.
Jak to zmienić? Jak można pozbawić możliwości dojazdów do pracy tyle osób? Gdzie w tym wszystkim gmina i sołectwo?
A drogi coraz bardziej zakorkowane...
No wlasnie gdzie podziali sie radni Banina pani soltys zeby nie reagowac na taki nieszczesny rozklad jazdy Zukowao ma Z a wszyskie pociagi z kosciezyny beda sie tam zatrzymywac a w Rebiechowie prawie zadne jak mozna nie bylo interweniowac. PYTAM SIE JAK MOZNA DOJECHAC DO PRACY DO GDYNI NP NA DRUGA ZMIANE NA GODZ 14 Rzadzacy w gminie maja gdzies mieszkancow Banina
jak dla mnie bez sensu jest połączenie z Gdyni przez Wrzeszcz do Kościerzyny czy Kartuz po trasie nowej PKM, faktycznie te pociągi nie zatrzymują się ani w Rębiechowie, ani Pępowie, ani Pępowie Kartuskim.
Z relacji Gdynia przez Kack, Osowę do Kościerzyny zostały tylko 4 pociągi zatrzymujące się w Rębiechowie.
Z relacji Gdynia przez Kack, Osowę do Kościerzyny zostały tylko 4 pociągi zatrzymujące się w Rębiechowie.
mnie to nie dziwi typowy polski parados ! zrobić pod górkę i bez sensu !!!
nie dla klienta tylko przeciw jemu.
a co powiecie na SKM Z banina do kartuz , w kartyzach jest 8,05 hahah lub wcześniej 7,00 widzicie tu sens? najśmieśniejszy jest ten po 8 . a zobaczcie autobus Gryfa przed 8 pełny w szfach . hahahh
welcome in kaszybia
nie dla klienta tylko przeciw jemu.
a co powiecie na SKM Z banina do kartuz , w kartyzach jest 8,05 hahah lub wcześniej 7,00 widzicie tu sens? najśmieśniejszy jest ten po 8 . a zobaczcie autobus Gryfa przed 8 pełny w szfach . hahahh
welcome in kaszybia
Pani Grażyno można składać skargi pod nr 58/721-27-78 wybrać temat rozm2 właśnie to zrobiłam i podobno wiele osób lub e-meil skm@skm.pkp.pl i namawiam wszystkich znajomych. Chodzi o ten skład ranny ,który jest w Zukowie o godz.6 rano,proszę pisać może coś zdziałamy.To jest chore aby skład o tej godz. pomijał Rębiechowo(wieś) a w późniejszych godz. stawały.
zastanawia mnie jaki był sens budowy przystanku Gdansk Rębiechowo, skoro nie dość że w szczerym polu, to ponadto nie ma do niego normalnej drogi dojazdowej, komunikacji miejskiej, parkingów a teraz i połączeń ....
wszyscy mówią, że KIEDYŚ wszystko będzie, ale to kiedyś póki co jest tak odległe, że prawie niemożliwe...
wszyscy mówią, że KIEDYŚ wszystko będzie, ale to kiedyś póki co jest tak odległe, że prawie niemożliwe...